De blog die jou op weg helpt

Over ondernemen, freelancen, het leven en uiteraard verzekeringen. Ontdek nu vergelijkingen, tips en strategieën die je niet mag missen.

Hoe je als freelancer of ondernemer AI kunt gebruiken om beter te ondernemen

Beter ondernemen

Hoe kun je succesvol ondernemen met AI-tools als ChatGPT en Typetone?

Hoe kun jij AI inzetten voor jouw onderneming? Met AI tools zoals ChatGPT-4 kun je tijd besparen, betere resultaten boeken en meer geld verdienen! Hoe precies? Ontdek het direct.


Zzp huis kopen in Nederland
Beter ondernemen

Zo koop je als zzp'er jouw droomhuis

Wil jij als freelancer of ondernemer een huis kopen? Dit zijn de voorwaarden en documenten die je nodig hebt om een hypotheek te krijgen. Inclusief handige checklists.

Geld besparen met rekenmachine
Beter ondernemen

Kosten besparen als ondernemer: hoe doe je dat?

Ontdek 3 strategieën en 6 extra tips om kosten te besparen als ondernemer. Zo leer je slim geld besparen op o.a. financiële diensten, belasting en verzekeringen. Inclusief rekenvoorbeeld.

Man met een masker op als symbool voor schijnzelfstandigheid
Beter ondernemen

Schijnzelfstandigheid: Wat is het en hoe kun je het voorkomen?

Gelukkig is het niet moeilijk om schijnzelfstandigheid te voorkomen. In deze blog leggen we uit wat schijnzelfstandigheid precies is en hoe je het nu én in de toekomst kunt voorkomen.

Klein klokje in hand vastgehouden
Beter ondernemen

Hoe jij eenvoudig tijd kunt besparen (en dus geld)

Ieder moment dat je onnodig tijd kwijt bent aan marketing, support, admin en finance of meetings, verlies je uren die je wél in rekening kunt brengen. Leer nu hoe je eenvoudig tijd bespaart.

Save the date: kalender met prikkers
Beter ondernemen

Deze data mag je niet missen - van Belasting tot Beurs

Regel op tijd je belasting en verzekeringen met deze zzp-kalender 2023 voor ondernemers en freelancers. Ook vind je hier toffe events om inspiratie op te doen en te netwerken.

Vrouw met vergrootglas
Beter ondernemen

Zzp opdrachten vind je op deze 40+ online platforms

Zoek jij zzp of freelance opdrachten? Op meer dan 40 websites kun jij terecht om nieuwe opdrachtgevers te vinden. Bekijk nu de lijst.

Hamer van de wet
Beter ondernemen

Wetten en plannen voor zzp'ers in 2023 - Houd hiermee rekening

Houd rekening met deze 17 wetswijzigingen als je ook in 2023 succesvol en zorgeloos wilt zzp'en. Ontdek nu wat er voor jou verandert.

Sterretjes om de feestdagen te symboliseren
Beter ondernemen

Run je een webshop? Get ready voor de feestdagen met deze checklist

Zo bereid jij je voor op de feestdagen. En Pasen? Dan doe je gewoon hetzelfde. Loop de checklist af en bereid je voor op een online stormloop.

Meer klanten werven: Illustratie van bootjes
Beter ondernemen

Meer klanten werven als zzp'er - 22 bewezen strategieën

Je hebt een top dienst of product, je prijzen kloppen en je bent mega gemotiveerd om te werken. Ontdek nu hoe je meer klanten kunt krijgen om je onderneming een succes te maken.

Robot met vriendelijke ogen
Beter ondernemen

65+ best beoordeelde management tools voor freelance consultants en managers

Als consultant ben je een duizendpoot. Van adviseren tot projecten managen en marketing. Je staat er gelukkig niet alleen voor. Dit zijn de beste management tools om efficiënter en beter te werken.

Zzp'er in de zorg
Beter ondernemen

Ontdek meer dan 110 bemiddelingsbureaus voor zzp'ers in de zorg

Op zoek naar meer of betere opdrachtgevers als zzp'er in de zorg? Leer nu waar je op moet letten en kies uit 110 bemiddelingsbureaus.

Contract tekenen
Beter ondernemen

Beperk nu je aansprakelijkheid met deze 4 voorwaarden

Loop jij het risico dat jouw opdrachtgever je aansprakelijk stelt voor financieel verlies door een (mogelijke) beroepsfout? Voeg deze 4 voorwaarden toe aan je contract om jouw risico te beperken.

Werken in de bouw als zzp'er
Beter ondernemen

In 4 stappen veilig werken in de bouw, incl. veiligheidschecklist

Ontdek nu hoe je in 4 stappen met goede instructies, in overeenstemming met de Arbowet en beschermingsmiddelen de grootste risico's kunt herkennen en voorkomen.

Balance
Beter ondernemen

Je balans tussen werk en privé - 13 tips voor zzp'ers

Met 13 tips speciaal voor zzp'ers lukt het jou beter te werken en te leven! Zodra jij relaxed bent, lever je beter werk en andersom. Ontdek nu hoe je in balans kunt blijven.

Thumbs up
Beter ondernemen

Meer klanten binnenhalen met positieve klanten reviews

Wil je meer klanten? Zelfs de simpelste positieve review boost jouw klantenbestand en je succes als freelancer, zzp'er of ondernemer. Nieuwe klanten hebben zo meer vertrouwen in je diensten.

Inflated balloon
Beter ondernemen

5 redenen om je zzp tarieven te verhogen

Wil je jouw zzp tarieven verhogen? Met de huidige inflatie is dat een goed idee! Zeker dit jaar zijn 5 redenen super relevant om je prijzen omhoog te schroeven.

Vraag jij al het juiste uurtarief?
Beter ondernemen

Vraag jij al het juiste uurtarief zzp?

Hoeveel je per uur kunt vragen ligt aan je vakgebied, ervaring en het type klanten waarvoor je werkt. Ontdek nu hoe je jouw uurtarief kunt berekenen en vergelijk jouw vraagprijs met andere zzp'ers.

CE keurmerk
Beter ondernemen

Alles wat jij moet weten over het CE-keurmerk

Wil je als e-commerce ondernemer onder andere producten verkopen uit landen buiten de EU? De spullen van AliExpress uit China? Houd altijd rekening met de geldende CE-markering richtlijnen.

Reviews verzamelen
Beter ondernemen

Reviews verzamelen... Hoe doe je dat?

Verzamel reviews in 4 simpele stappen, gebruik de juiste hulpmiddelen en leer welke vragen je precies kunt stellen. Inclusief voorbeeldbrief: review uitnodiging.

Boze smiley
Beter ondernemen

Negatieve reviews: Hoe ga je ermee om?

Hoe goed je alles ook voorbereidt en hoe geweldig je service ook was, er zal altijd die ene persoon zijn die graag elk piepklein detail deelt dat niet zo goed ging... Ontdek hoe je hiermee omgaat.

Burn-out voorkomen als ondernemer AOV
Beter ondernemen

Hoe voorkom je een burn-out als zzp’er of freelancer?

Ondernemer of zzp'er zijn geeft vrijheid, maar is niet altijd even makkelijk. Een burn-out ligt altijd op de loer. Hoe voorkom je dit?

Blog: Interview met PR-expert Matias Rodsevich
Beter ondernemen

Kansen zien en grijpen: In gesprek met PR-expert Matias Rodsevich

Bij Insify geloven we dat ondernemers, zzp’ers en freelancers van onschatbare waarde zijn voor onze economie en samenleving. Lees onze interviews met inspirerende ondernemers!