Fotograaf verzekering: Online in een paar klikken geregeld

Binnen 2 minuten verzekerd, vanaf € 5,19 p/m. Dagelijks opzegbaar.

IFY Verticles-Photograher Header

Persoonlijk

Stel zelf je verzekering samen & kies alleen wat jij nodig hebt.

Snel

100% online. Direct geregeld = morgen verzekerd.

Betaalbaar

Verzekeringen tegen de scherpste premies.

Illustration USP Flexible

Dagelijks opzegbaar

Per maand betalen. Iedere dag aanpassen.

Waarom kiezen voor een fotograaf verzekering bij Insify?

 • Zelf online regelen In 2 minuten heb jij je persoonlijke polis in je mail. Zonder advies- en afsluitkosten. Je regelt het lekker simpel zelf online.

 • Specifieke verzekering Verzeker uitsluitend jouw risico's als fotograaf: je apparatuur en je aansprakelijkheid. Zo regel je topdekking tegen een scherpe premie.

 • Dagelijks opzeggen Verkoop je jouw camera en ga je ergens in dienst? Geen probleem. Je kunt je verzekeringen dagelijks opzeggen. Ook via WhatsApp.

Onze meest gekozen verzekeringen

 • Arbeidsongeschiktheid (AOV)

  Al vanaf €59,- per maand

  Dek je vaste lasten of bescherm tot 85% van je inkomen bij ziekte, ongevallen, zwangerschap of psychische klachten. Geen advies- of afsluitkosten en een stabiele premie. Meer lezen

  Bereken je premie
 • Beroepsaansprakelijkheid (BAV)

  Al vanaf €35,50 per maand

  Bescherm je tegen financieel verlies en juridische kwesties, inclusief beroepsfouten van werknemers. Meer lezen

  Bereken je premie
 • Bedrijfsaansprakelijkheid (AVB)

  Al vanaf €7,95 per maand

  De #1 verzekering voor zzp'ers: dekking bij materiële en fysieke schade aan derden, inclusief fouten van medewerkers en optionele werkgeversaansprakelijkheid.  Meer lezen

  Bereken je premie
 • Inventaris & Goederen

  Al vanaf €9,76 per maand

  Bescherm je tegen kosten door brand, inbraak, en storm. Verzekert je inventaris, aanpassingen aan huurpanden, en al je goederen. Meer lezen

  Bereken je premie

Waarom een camera verzekering voor fotografen?

✓ Je werkt met dure apparatuur Je onmisbare camera, laptop, video- en audioapparatuur zijn ook verzekerd voor val- en stootschade door jouw eigen schuld. En als het apparaat niet meer werkt door een eigen defect, zoals een softwarefout? Ook dan ben je gedekt.

✓ Je werkt meestal op locatie Stel, je wordt ingehuurd voor een toffe opdracht in Italië en je apparatuur wordt gestolen uit je gesloten huurauto. De schade (door inbraak) wordt vergoed. In de tussentijd ben je ook gedekt voor de huur van vervangende apparatuur zodat je snel weer aan de slag kunt gaan.

✓ Je werkt met mensen Of je nu vaak portretten of evenementen schiet, of graag met andere foto- of videografen werkt, als je vaak mensen ontmoet, kan er van alles gebeuren. Als je bijvoorbeeld afgeleid wordt en je stoot je camera om, worden kosten voor de reparatie vergoed.

IFY Verticles-Photography Image01

Welke aansprakelijkheids­verzekering hebben fotografen nodig?

Iedere zzp fotograaf heeft een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering nodig. Je werkt immers met je handen en op locatie en loopt daardoor meer risico om schade te veroorzaken.

Als je met jouw bedrijf bijna nooit met klanten in contact komt, geen producten verkoopt en geen werknemers hebt, dan loop je minder risico om derden fysieke of letselschade toe te brengen. Je kunt dan ook tegen een erg lage premie jezelf verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid.

Als je nog vragen hebt over welke verzekeringen voor jou verstandig zijn, dan kun je ons ook gewoon even bellen. Onze verzekeringsexperts helpen je graag.

Bereken nu je premie
IFY NL Confirmation Screen Green

1-2-3... Daar is jouw fotograaf verzekering!

 1. Vertel ons wat je doet Van fotografie tot videografie en meer. Wij verzekeren je graag.

 2. Kies je verzekeringen Ga voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en verzeker ook je camera.

 3. Regel direct je verzekering Na je aanvraag ontvang je vrijwel direct je verzekeringsbewijs.

Bereken nu je premie

Vragen en antwoorden over verzekeringen voor fotografen

Hoe kan ik mijn verzekeringen voor fotografen afsluiten?

Je kunt bij Insify heel simpel - zonder advies - je fotograaf verzekeringspakket samenstellen, je premie berekenen en de verzekeringen afsluiten.

Dit doe je 100% online in slechts 2 minuten. Ontvang hierna direct online je verzekeringscertificaat om aan je opdrachtgevers kunt laten zien. Je betaalt per maand je premie en je verzekering is dagelijks te wijzigen en dagelijks opzegbaar.

Hoe dek ik schade aan mijn apparatuur en schade aan klanten?

Met een aansprakelijkheidsverzekering dek jij jezelf tegen schade aan je klanten, zowel materiële als letselschade. Als iets van jezelf stuk gaat dan ben je echter niet met deze verzekering gedekt.

Als je dus per ongeluk jouw laptop of camera laat vallen, kun je deze schade niet claimen met een avb-verzekering. Wél met een elektronicaverzekering! Als je ook andere spullen wilt verzekeren, kan dat ook bij ons. Bijvoorbeeld je inventaris en goederen als je een eigen studio hebt waar veel vaste apparatuur staat. Let op: De zakelijke inboedelverzekering heet bij ons inventaris- en goederenverzekering.

Krijg ik korting op fotograaf verzekeringen bij Insify?

Je krijgt tot 15% korting als jij starter bent of een bepaald diploma hebt. We bestempelen jou als starter wanneer minder dan 3 jaar aan het ondernemen bent. Lees ook meer over onze verzekeringen in onze voorwaarden. Daar vind je alle details over je nieuwe insurance.

Hoe kan ik als fotograaf mijn AOV-premie berekenen?

Dat is heel simpel. Ga naar: Bereken direct mijn AOV-premie, vul je gegevens in en geef aan hoe jij jezelf tegen arbeidsongeschiktheid wilt verzekeren.

Wil je hierover meer informatie? Scroll naar de footer op onze website voor onze contactgegevens of klik direct op contact en stuur ons straks gewoon een WhatsAppje! We helpen je graag.

Wat wordt niet gedekt met een cameraverzekering?

Je bent niet gedekt voor kleine diefstal, bijvoorbeeld wanneer je jouw tas met dure camera apparatuur onbewaakt laat staan en deze gestolen wordt. Wanneer er géén sprake is van inbraak, afpersing of beroving door fysiek geweld of bedreiging met fysiek geweld tegen personen, ben je niet verzekerd.

Grote risico's voor fotografen

Hoewel het niet vaak voorkomt dat er iets heel erg misgaat tijdens een shoot, komen kleine ongelukjes wel veel voor! Denk aan het laten vallen van een statief, camera of lens. Deze risico's zijn niet mis. Jij bent immers afhankelijk van je apparatuur voor je levensonderhoud. Plus, als je iets ergens op laat vallen, ben jij verantwoordelijk voor de schade.

Welke risico's loop je precies en hoe kun jij je hiertegen verzekeren om jezelf zo goed mogelijk te beschermen - ook tegen diefstal!

Schade aan je foto- of videoapparatuur

Jouw camera en apparatuur zijn essentieel voor je werk. Een elektronicaverzekering is dat ook. Of je nou je camera of lenzen omstoot, te maken hebt met waterschade tijdens een regenbui of gekke defecten tegenkomt, je verzekering is de investering meestal hartstikke waard.

Je risico is extra hoog omdat je op locatie en in de natuur werkt, vaak niet enkel op kantoor. Met deze elektronicaverzekering ben je overal waar je werkt gedekt. Bovendien dekt de camera verzekering van Insify de totale waarde van je dure elektronica die je nodig hebt om je werk te doen - zelfs drones! Bij diefstal, vernietiging of schade aan jouw apparatuur.

Lees nu alles over de elektronicaverzekering

Schade aan anderen en hun spullen

Als jij je modellen of klanten vraagt om een bepaalde pose aan te nemen of specifieke bewegingen te maken tijdens je fotoshoot loop je al een risico. Mochten zij zich tijdens deze shoot bezeren, dan kan jij hiervoor aansprakelijk gesteld worden - voor de medische kosten. Dit risico dek jij met een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (avb).

Hiermee ben je ook direct gedekt tegen het risico dat je tijdens het huren van je studio bijvoorbeeld spullen van anderen beschadigd. Of erger nog... Op locatie bij die rijke klant met veel te dure antieke vazen overal. Ook als een kind dat bijvoorbeeld op een ladder poseert en de ladder laat vallen op dure studioapparatuur ben jij gedekt voor de kosten voor de schade. De verzekeraar van de verhuurder van de studio dekt dit immers meestal niet.

Ontdek hier wat verzekerd wordt met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

(Tijdelijk) niet meer kunnen werken door arbeidsongeschiktheid

Iedereen loopt het risico om arbeidsongeschikt te raken door een ongeval, ziekte of mentale klachten. Maar ook bijvoorbeeld tijdelijk door een zwangerschap.

Zorg ervoor dat je jouw vaste lasten. of tot 85% van je inkomen dekt met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Zo ben je ook gedekt wanneer er iets in je vrije tijd gebeurt. Mocht je van je fiets vallen en een arm breken, dan kun je mogelijk tijdelijk niet werken als fotograaf. Ook als je langer ziek raakt, wil je zeker weten dat je met een AOV jouw maandlasten kunt betalen.

Hoewel je hier niet vanuit gaat, is de kans om (tijdelijk) arbeidsongeschikt te raken ongeveer 35%. Dat is een risico dat je liever wilt gaan verzekeren met een AOV met een goede dekking. En dat hoeft niet veel te kosten!

Ontdek nu meer over de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Beroepsfouten tijdens je werk als fotograaf

Iedere professional maakt wel een een foutje. Beroepsfouten kunnen leiden tot financieel verlies. Stel dat jij een bruiloft fotografeert en er hierna achterkomt dat je SD-kaart niet goed geformatteerd was en hierdoor de meeste bestanden onherstelbaar beschadigd zijn. In dat geval lijdt jouw klant schade en is het echtpaar genoodzaakt extra kosten te maken als ze een deel van de foto's opnieuw willen laten schieten. Als dit gebeurt, heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze verzekering dekt je wanneer jouw klanten je aansprakelijk houden voor financieel verlies door een (mogelijke) beroepsfout die jij hebt gemaakt.

Wat wordt verzekerd met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Specifiek voor fotografen kun je via Insify al deze verzekeringen afsluiten. Welke verzekeraar je straks ook kiest... Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent voor jouw fotografie onderneming. Het kost niet veel meer dan een (paar) tientje(s) afhankelijk van je keuzes om je belangrijkste risico's te dekken.

Wil je meer weten? Check onze blog!