• checkmarkIn 2 minuten geregeld
 • checkmarkDagelijks opzegbaar
 • checkmark100% online

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (BAV) - Snel en voordelig

Bij onenigheid met je klanten en beroepsfoutjes staan wij voor je klaar. In 2 minuten geregeld. Dagelijks opzegbaar. ✓ Topdekking tegen aansprakelijkheid ✓ Juridische hulp en persoonlijke claimsafhandeling ✓ Op maat gemaakt voor jouw onderneming

Bereken je premie
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij Insify
Instant-covered

Snel je verzekeringsbewijs 100% online. Binnen 2 minuten geregeld.

Pay-for-what-you-need

Zelf samen stellen Kies zelf wat je nodig hebt. In een paar klikken.

100-online

Simpel, helder, duidelijk! Duidelijke voorwaarden, begrijpelijke taal.

Daily-subscription

Dagelijks opzegbaar Iedere dag aanpassen of opzeggen. Per maand betalen.

Consultant adres

Lekker snel geregeld!

 1. Vertel ons wat je doet Of je nu consultant, IT'er, marketeer, designer, vertaler of fotograaf bent... Wij verzekeren je

 2. Stel zelf je beroepsaansprakelijkheidsverzekering samen Kies het verzekerde bedrag en je eigen risico

 3. Vraag je verzekering aan Dezelfde dag krijg jij al je verzekeringsbewijs

Bereken nu je premie

Je beroeps­aansprakelijkheid verzekert

Documents

Beroepsfouten Je vergeet een komma en schrijft "1000 euro" in plaats van "10.00 euro". Je klant verliest hierdoor veel geld.

NL Employers icon

Fouten van je medewerkers Je medewerker maakt een belangrijke fout in een project voor een klant van je bedrijf.

Aid icon

Gegevensverlies Je verliest, vernietigt of beschadigt per ongeluk (fysieke of digitale) gegevens of software.

DE Legal help icon

Juridische hulp Een klant stelt je aansprakelijk voor financieel verlies waar jij wel/niet verantwoordelijk voor bent.

DE PI agreement icon

Verzekeringscertificaat Je krijgt direct je verzekeringsbewijs om met je opdrachtgevers te delen.

DE Property worldwide icon

Beyond Europe dekking Je bent overal in de EU verzekerd. Maar ook in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland en Engeland.

Icon wallet

Dekking tot 2 miljoen per jaar Je kiest zelf voor hoeveel je verzekerd bent. Afhankelijk hiervan wordt je premie voordeliger. Je kiest ook je eigen risico.

Premium Behandlung icon

Speciale claimsbegeleiding Wij ontzorgen je volledig en schakelen de beste experts en advocaten in om jou te verdedigen.

NL Logo Trustpilot

Bav-verzekering zzp - Voordelen bij Insify

 • Ontvang snel je verzekeringscertificaten. In 2 minuten geregeld. 100% online.

 • Voordelig en eenvoudig. Zonder advies-, service- of afsluitkosten. Je stelt zelf je verzekering samen.

 • 24/7 ontzorgd worden bij claims. Als jij aansprakelijk wordt gesteld, nemen wij je zorgen van je over.

 • Alle zzp-verzekeringen van Insify zijn op maat gemaakt voor zelfstandigen, freelancers en ondernemers.

Bereken nu je premie

NL Why BL image

Wat is een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) beschermt jouw onderneming voor aansprakelijkheid voor financiële schade die anderen (zoals opdrachtgevers en klanten) lijden, door een beroepsfout van jou of je medewerkers.

Dit kan bijvoorbeeld gaan om een verkeerd advies dat je hebt gegeven of een fout in een berekening. Deze verzekering is niet verplicht, maar je hebt 'm wel vaak nodig om aan de slag te kunnen gaan bij potentiële klanten.

Bereken nu je premie

Meer informatie over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Afhankelijk van jouw beroep heb jij een BAV nodig. Consultants, agencies, managers, trainers en coaches, projectleiders, marketeers, vertalers, IT'ers, fotografen en interieur architecten, eigenlijk iedereen die wel eens met cijfers te maken heeft, financiële schade kan veroorzaken of belangrijke contracten ondertekent, is erbij gebaat om deze verzekering af te sluiten. Ook zorg professionals hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Zij kunnen bij ons speciaal onze alles-in-één polis voor de zorg afsluiten.

Ten eerste helpt deze verzekering je ook met verweer als iemand je aansprakelijk stelt. Daarmee bespaar je kosten voor dure juristen en advocaten voor juridische hulp. Wat er maar nodig is, daar helpen we je mee. Ten tweede dekken we de kosten wanneer je echt aansprakelijk bent voor de financiële gevolgen van een claim, die je niet kunt dragen. Oftewel, wanneer jij echt die financiële schade veroorzaakt hebt. Dit soort claims kunnen al snel in de duizenden lopen.

Ja. En dit is ook direct de voornaamste reden om een bav-verzekering af te sluiten. De kosten voor juristen en advocaten kunnen hoog oplopen als je aansprakelijk wordt gesteld voor een fout. Mocht je vervolgens terecht aansprakelijk bevonden worden, betalen we niet alleen de kosten voor juridisch verweer, maar ook het bedrag dat je jouw klant schuldig bent.

Je kunt je eigen risico zelf kiezen, van €250 tot €2500. Als je voorwaarden hanteert die daarnaast ook je risico inperken voordat je aan de slag gaat bij een klant, belonen wij dat met een goedkoper eigen risico. Wij helpen je hierbij met modelcontracten!

Consultant in een vergaderkamer

Je beroeps­aansprakelijkheids­verzekering komt van pas:

 • Bij fouten die voor je klanten tot financieel verlies leiden

 • Om de juridische verdediging over te nemen wanneer een klant je beschuldigt van een beroepsfout

 • Om extra opdrachten binnen te slepen, omdat veel klanten deze verzekering als eis stellen

Ben je op zoek naar een verzekering tegen persoonlijk letsel en materiële schade? Ga dan voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Bereken nu je premie

Laptop van een consultant

Wat zijn de kosten van je beroeps­aansprakelijkheids­verzekering?

Je hebt een BAV al vanaf 35,30 per maand. De meeste klanten betalen ook exact dat bedrag en niet meer. Alleen als je een heel hoog bedrag wilt verzekeren, bijvoorbeeld 1 miljoen, dan betaal je iets meer. Of als je een zzp'er bent die een hele hoge omzet draait.

De hoogte van de premie voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hangt af van de omzet van je onderneming en het soort beroep dat je uitvoert. Niet elk beroep loopt dezelfde risico’s.

De factoren die invloed hebben op de kosten van je BAV zijn onder andere:

 • Je beroep

 • De jaaromzet van je onderneming

 • Hoe lang je al onderneemt

 • Het verzekerde bedrag

 • Het eigen risico dat je kiest

Bij Insify hoef je in ieder geval géén kosten te betalen voor een adviseur. Je sluit je bav-verzekering eenvoudig zelf af.

Bereken nu je premie

30 dagen bedenktijd

Heb je advies nodig om een BAV af te sluiten?

Meestal heb je geen professioneel advies nodig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Mocht je wel graag persoonlijk hulp willen van een van onze verzekeringsexperts, dan kun je ons altijd bellen, mailen of appen. Ook kun je deze verzekering iedere dag wijzigen of opzeggen. Zo zit je nergens aan vast, maar heb je wel de bescherming die jij nodig hebt. Mocht je meer willen lezen over onze beroepsaansprakelijkheid, lees dan ook onze verzekeringskaart en polisvoorwaarden.

Bereken nu je premie

Vragen en antwoorden over beroepsaansprakelijkheid

Bedrijfsaansprakelijkheid houdt schade aan personen en hun spullen in. Dit gaat dus om tastbare schade en de gevolgen hiervan. Zo kun je denken aan waterschade nadat je bij het boren per ongeluk een waterleiding raakt.

Beroepsaansprakelijkheid houdt enkel financiële schade in. Hier zou sprake van kunnen zijn als je een advies geeft dat verkeerd uitpakt of als een fout van jou leidt tot extra kosten of verliezen bij je opdrachtgever.

Je kunt jouw verzekering dagelijks opzeggen per e-mail. De verzekering eindigt dan de volgende dag of op een later moment, indien gewenst. Je kunt er ook voor kiezen om je dekking aan te passen wanneer er iets verandert in je situatie. Het opzeggen of aanpassen van je verzekering is kosteloos.

Je kiest bij het afsluiten zelf de startdatum van je verzekering. Je kunt deze op elk moment opzeggen.

Er zijn een aantal dingen die niet worden gedekt met een BAV. Zo dekken we alleen zakelijke aansprakelijkheid en geen privéschade of schade met opzet - wanneer je expres een fout maakt die leidt tot financiële schade. We dekken ook geen boetes. Daarnaast dekken beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen geen bestuurders of beleidsmakers. Wanneer zij ergens aansprakelijk voor zijn, hebben ze een privé-aansprakelijkheidsverzekering nodig. Tot slot kunnen er specifieke uitsluitingen zijn voor jouw specifieke beroepsactiviteiten. Die kun je ontdekken als je jouw verzekering afsluit.

Bekijk voor meer informatie ook de polisvoorwaarden en verzekeringskaart.

Consultant groep

Wat is een beroepsfout bij beroeps­aansprakelijkheid?

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Het gaat bij een beroepsfout meestal om een verkeerd advies of een administratieve handeling waardoor je klant of opdrachtgever financiële schade oploopt, zoals het missen van inkomsten of het moeten betalen van een boete. Hier kun je je voor indekken met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV).

Wat gebeurt er als je een beroepsfout maakt? Een beroepsfout door jou of door een van je werknemers kan vervelende (financiële) gevolgen hebben. Als je klant jou aansprakelijk stelt voor de fout kan dat je veel geld kosten. En nog belangrijker: wat gebeurt er eigenlijk als je onterecht wordt aangesproken? Juridische processen voor beroepsaansprakelijkheid bij het maken van een beroepsfout kunnen erg complex zijn en lang duren. Dat betekent: veel kosten. Met een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je ook gedekt voor juridische hulp om jou te beschermen tegen claims.

Bereken nu je premie

Consultants afbeelding

Hoe kun je schade melden voor beroeps­aansprakelijkheid?

Bel ons of mail naar claims@insify.nl. Heeft het spoed, stuur dan een WhatsApp. Daar reageren we altijd het snelst op. Stuur zoveel mogelijk informatie op om ons te helpen inschatten wat er gebeurd is en wat precies de schade is. Indien nodig helpen we je met juridische kosten als er een rechtszaak is. We zorgen dat je zo snel mogelijk weer verder kunt met je business en nemen de volledige claim-afhandeling voor onze rekening.

Schade melden

Benieuwd naar je BAV-premie?

Waarom wil jij een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering?

Zelfs de overheid stelt tegenwoordig vaker zzp’ers en ondernemers aansprakelijk wanneer zij een beroepsfout hebben gemaakt. Deze claims voor financiële schade én dure rechtszaken kunnen erg hoog oplopen! Een risico dat je beter kunt vermijden.

Je BAV biedt dekking tegen aanspraken van derde partijen voor financiële schade of een schending van een overeenkomst. Zo staat Insify bijvoorbeeld voor je klaar wanneer jij:

✔ Advies geeft Stel je neemt als consultant per ongeluk een paar belangrijke details niet mee in je berekening en geeft verkeerd advies waardoor je klant verlies lijdt.

✔ Foutgevoelig werk uitvoert Stel jijzelf of je medewerker werkt aan de website van een klant en door een fout in de code is die website 2 dagen lang offline. Hierdoor loopt je opdrachtgever inkomsten mis waarvoor ze jouw onderneming aansprakelijk stellen.

✔ Veel impact maakt en verantwoordelijkheid draagt Stel als interim-manager interpreteer jij een rapport per ongeluk verkeerd en geef je onjuist advies voor een reorganisatieproject of bijvoorbeeld de aanschaf van bepaalde software. Wanneer je klant op kantoor vervolgens wijzigingen doorvoert op basis van dit advies, moeten ze daarna kosten maken om deze veranderingen terug te draaien. Die kosten brengen ze bij jouw bedrijf in rekening.

Wanneer heb je een BAV nodig?

Je hebt niet alleen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig om je risico te dekken, maar ook om voor bepaalde klanten te werken. Veel klanten zullen pas met je samenwerken als je deze verzekering hebt afgesloten.

✔ (Internationale) opdrachtgevers eisen vaak dat je een BAV afsluit Stel je wilt een grote opdracht aannemen bij een international. Wanneer zij van je eisen dat je een BAV hebt, kun je direct jouw verzekeringsbewijs tonen en heb je een stapje voor op je concurrentie.

✔ Voor sommige beroepen heb je verplicht een BAV nodig Volgens de voorwaarden van bepaalde brancheorganisaties of de wet wordt voor sommige beroepsgroepen, bijvoorbeeld architecten en advocaten, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (professional liability) verplicht gesteld.