Je aansprakelijkheidsverzekering aanhouden? Goed idee

IFY Blog QuestionRCPro

Als zzp’er, freelancer of ondernemer ben je meer dan alleen je bedrijf. Je bent een dromer, een doener, iemand die risico’s neemt. Maar laten we eerlijk zijn: sommige risico’s zijn het simpelweg niet waard.

Steffan Outhuijse 30-04-2023

Loop je bijvoorbeeld nog risico's na het afronden van een project? Je denkt misschien van niet. Toch is de realiteit vaak net anders. Dit is waarom slimme ondernemers hun aansprakelijkheidsverzekering(en) aanhouden. 

Geen stress bij onverwachte claims

Je tekent contracten, maar lees je ook de kleine lettertjes en algemene voorwaarden? Het kan namelijk zijn dat deze clausules bevatten die jou nog lang na het afronden van je project verantwoordelijk kunnen houden voor geleverd werk.

Juridische hulp

Een fout kan jaren werk tenietdoen. In een wereld waar alles gedeeld wordt, kan een ontevreden klant snel negatieve aandacht veroorzaken die je reputatie schaden. Beland je onverhoopt in een rechtszaak, dan kan het zijn dat de juridische kosten snel oplopen. Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt jou en je bedrijf voor deze kosten.

Financieel voorbereid

Werken met de zorg dat een fout grote gevolgen kan hebben, is een uitdaging voor elke ondernemer zonder beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze zorg kan invloed hebben op je creativiteit en besluitvaardigheid. Waarom zou je dit risico lopen? Zonder een BAV kan elke zakelijke beslissing financiële risico's met zich meebrengen.

Toekomstvisie

Het behouden van je beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een strategische keuze met duidelijke, meetbare voordelen voor de toekomst van je bedrijf. Een aantal feiten op een rijtje:

  1. Risicobeheer: Je beheerst proactief de risico’s die bij jouw bedrijfsactiviteiten horen - cruciaal voor langetermijnplanning en -stabiliteit. Het vermindert onverwachte kosten en je kan met vertrouwen plannen voor de toekomst

  2. Vertrouwen bij klanten en partners: Het behouden van je BAV versterkt je geloofwaardigheid. Klanten en partners zien dit als een teken van professionaliteit en verantwoordelijkheid. 

  3. Voorkom onderbrekingen: In het geval van een claim kan de BAV van Insify ervoor zorgen dat je bedrijfsactiviteiten niet onderbroken worden door eventuele juridische geschillen. Zo kun jij door blijven ondernemen. 

  4. Goedkoper op lange termijn: Het opnieuw afsluiten van je BAV kan duurder zijn na een opzegging. Vooral als je in de tussentijd claims hebt gehad. Door je verzekering te behouden, vermijd je de kans op hogere premies en/of onvoorziene kosten.  

Kortom

Door je BAV te behouden, toon je aan dat je jouw bedrijf serieus neemt en bereid bent om te investeren in zijn stabiliteit en groei. Je laat zien dat je niet alleen ondernemer bent, maar ook een risicobeheerder. Dit bouwt vertrouwen op bij klanten en partners, versterkt je reputatie en stelt je in staat om met een gerust hart te ondernemen.

Terug naar blog overzicht