• 20% korting in het eerste jaar
  • Gratis afsluiten
  • In 15 minuten geregeld

Betaal minder, krijg meer.

Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Insify bescherm je morgen vandaag. In 15 minuten online geregeld. Bereken je AOV-premie

Bekijk onze polisvoorwaarden en de verzekeringskaart.

Blijvend betaalbaar

Het eerste jaar 20% korting, daarna jaarlijks een stabiele premie.

Zelf samenstellen

Kies zelf je verzekerde bedrag, uitkeringsduur, eindleeftijd en wachttijd.

Snel geregeld

Vraag vandaag in 15 minuten je AOV aan, dan ben je morgen al verzekerd.

Dagelijks opzegbaar

Je zit nergens lang aan vast, want je kan je AOV gewoon elke dag opzeggen.

IFY NL Specific AOV

Jouw AOV waar je echt op kunt bouwen

  • Verzeker in 15 minuten wat jij nodig hebt als je (tijdelijk) niet meer kunt werken.

  • Ontvang al een uitkering bij 25% arbeidsongeschiktheid.

  • Betaal géén premie als je een uitkering van je AOV krijgt.

Bereken je premie
IFY NL HowItWorks Screen Purple

Geen oplopende premie maar elk jaar hetzelfde bedrag

  • Onze premie stijgt tijdens de looptijd niet met je leeftijd mee.

  • Zonder advies- en afsluitkosten.

Bereken je premie
IFY NL ContactUs-Claims 01

Dagelijks opzegbaar

  • Twijfel je nog? Geen probleem. Je mag er een nachtje over slapen, meerdere zelfs.

  • Je kunt iedere andere dag je verzekering opzeggen.

Bereken je premie

Benieuwd naar jouw persoonlijke AOV-premie?

Bereken mijn premie

Veelgestelde vragen

Een AOV aanvragen via Insify zonder advies, wat betekent dat?

Een AOV via Insify sluit je af zonder advies. Dit betekent dat je zelf moet bedenken wat je nodig hebt en je ook zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt tijdens de aanvraag.

Het voordeel van een aanvraag zonder advies is dat je niet afhankelijk bent van de beschikbaarheid van een adviseur en dat je geen advieskosten betaalt. Het nadeel is dat je zelf iets meer onderzoek moet doen.

Als je hierover vragen hebt, kun je ons bellen. Als je advies wilt, raden we je aan advies in te winnen bij een adviseur.

Betaal ik echt geen opstart- of advieskosten bij Insify?

Dat klopt. Insify rekent - anders dan veel andere verzekeraars - géén eenmalige afsluit- of opstartkosten. Je betaalt ook géén advieskosten omdat we geen advies geven. Je kunt natuurlijk wel onze hulp inschakelen als je vragen hebt.

Is een AOV verplicht?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Anders dan werknemers - die altijd verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid - ben je als zzp’er, freelancer en ondernemer niet automatisch verzekerd bij arbeidsongeschiktheid. Om een veiligheidsnet te regelen, kun je zelf een AOV afsluiten.

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt?

Je bent arbeidsongeschikt als een onafhankelijke arts heeft vastgesteld dat dit zo is. Hoe erg arbeidsongeschikt je bent, wordt uitgedrukt in een percentage. Hoe hoger het percentage, hoe ernstiger de situatie en hoe minder werk je nog kunt doen.

Bij Insify kun je vanaf 25% arbeidsongeschiktheid een uitkering aanvragen. Dit percentage kan bij andere verzekeraars hoger zijn. Let hierop bij het vergelijken van verzekeringen.

Lees meer in de polisvoorwaarden.

Kan ik mijn verzekering wijzigen?

Ja, je kunt het verzekerde bedrag jaarlijks, zonder nieuwe medische waarborgen, met maximaal 20% verhogen. Verlagen van het verzekerde bedrag mag op ieder gewenst moment.

Is mijn AOV-premie fiscaal aftrekbaar?

Je kan ervoor kiezen om je AOV premie belastingaftrekbaar te maken. Dit is een optie die je kan selecteren in het aanvraag proces.

Als je ervoor kiest om je AOV premie af te trekken, dan betaal je nu minder belasting. De keerzijde is wel, dat als je ooit een AOV uitkering zou krijgen, er dan nog belasting op je uitkering ingehouden zal worden. Je ontvangt dan dus een lager bedrag en dit bedrag zou onvoldoende kunnen zijn om je vaste lasten te dekken, hou hier rekening mee.

Kies je ervoor om je premie niet van je belasting af te trekken, dan wordt er bij het uitbetalen van een eventuele AOV uitkering geen belasting ingehouden en ontvang je het volledige bedrag.

Krijg ik een uitkering als ik zwanger ben?

Op basis van onze AOV kun je 16 weken lang een uitkering krijgen van 100% van het verzekerd maandbedrag in geval van een zwangerschap. Voorwaarde voor het krijgen van een uitkering is wel dat het kind minimaal twee jaar na de ingangsdatum van de verzekering geboren wordt.

Lees voor meer informatie onze polisvoorwaarden.

Ben ik verzekerd als ik corona krijg?

Wanneer jij door ziekte niet kunt werken, dan kun je een beroep doen op je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Let wel: de verzekering keert niet uit vanaf de eerste dag dat je ziek bent. De periode tot je uitkering start heet de wachttijd en deze wachttijd kies je zelf. Als je ziekte (onverhoopt) langer duurt dan je wachttijd, dan ontvang je een uitkering. Dit geldt dus ook in het geval van COVID.

Hoe verschilt de AOV van Insify van andere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen?

Om goed uit te leggen wat het verschil is tussen de AOV van Insify en die van andere verzekeraars, hebben we een vergelijking voor je gemaakt in 6 verschillende scenario's.

Hier vind je de AOV-vergelijking.

Waarop is de prijs van €59 p/m gebaseerd?

De prijs in onze advertenties is gebaseerd op een 37-jarig persoon met een fysiek licht beroep die kiest voor een geïndexeerde uitkering van €1.000 p/m met 3 maanden wachttijd. De prijs is inclusief 20% eerstejaarskorting.

Sommige klanten betalen minder dan €59 en andere klanten betalen meer. Je eigen premie is afhankelijk van je eigen situatie en je wensen.

Factoren die een grote invloed hebben op de premie zijn onder andere je leeftijd, je beroep en het bedrag dat je verzekerd. Kies je bijvoorbeeld voor een hoger verzekerd bedrag dan zal je premie hoger zijn. Daar staat uiteraard wel tegenover dat je ook een hogere uitkering krijgt als je arbeidsongeschikt zou raken.

Wat bedoelen jullie met een stabiele premie?

Bij andere verzekeraars kan je premie elk jaar flink omhoog schieten naarmate je ouder wordt, wat best prijzig kan uitpakken. Maar bij Insify doen we dat anders: we beginnen met een fijne 20% korting op je AOV-premie in het eerste jaar, en daarna blijft je premie stabiel, zonder verrassingen als je ouder wordt.

Wil je toch meegaan met de inflatie? Dan kun je kiezen voor een kleine verhoging van 2% per jaar (indexatie). Zo blijft je verzekering in de pas lopen met eventuele stijgingen van je vaste lasten. Slim, toch?

Wil je meer weten? Check onze blog!