• checkmarkIn 2 minuten geregeld
 • checkmarkDagelijks opzegbaar
 • checkmark100% online

Aansprakelijkheids­verzekering voor zzp’ers in de zorg

Jouw alles-in-één polis voor zzp’ers in de zorg. Precies wat opdrachtgevers van je verlangen: Bedrijfsaansprakelijkheid inclusief beroepsaansprakelijkheid.

Bereken mijn premie
NL header image liability care
Pay-for-what-you-need

Persoonlijk Stel zelf je verzekering samen.

Instant-covered

Snel Direct geregeld, morgen verzekerd.

100-online

Simpel Eerlijk en in duidelijke taal.

Daily-subscription

Dagelijks opzegbaar Per maand betalen. Iedere dag aanpassen.

NL How to apply care

1-2-3... Geregeld!

 1. Vertel ons wat je doet Voor verzorgers, begeleiders, mantelzorgers, kraamzorgers, thuiszorgers en bejaardenverzorgers

 2. Kies wat je wilt verzekeren Met je bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid alles-in-één polis

 3. Dien nu je aanvraag in Dan heb je direct je verzekeringsbewijs!

Bereken nu je premie

Hiervoor ben jij straks verzekerd

Bodily injury

Letselschade Tijdens het zorgen gaat het per ongeluk mis, je klant valt en raakt gewond.

Glass

Schade aan spullen Terwijl je aan het opruimen bent, stoot je per ongeluk een dure antieke vaas om.

Bottle

Inclusief opzicht Oeps: tijdens het schoonmaken gooi je een fles bleek over het perzisch tapijt.

Documents

Alles-in-één polis Opdrachtgevers verlangen van jou een bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Met deze polis heb je ze direct allebei!

DE inclusion icon employee

All-inclusive claimsafhandeling Wij nemen de claim afhandeling volledig van je over. Zo heb jij daar geen zorgen meer over.

DE Legal help icon

Juridische hulp Een klant stelt je aansprakelijk voor schade waar jij wel/niet verantwoordelijk voor bent.

Pension icon

Overal waar je werkt dekking Of je nou in instellingen werkt of in de thuiszorg, jij bent verzekerd tegen aansprakelijkheid.

NL BIG care icon

Volgens je BIG-registratie Je bent gedekt voor alle activiteiten waarvoor jij bevoegd en bekwaam bent.

Hoe kunnen we je helpen?

NL Why liability care image

Waarom een alles-in-één polis voor zzp’ers in de zorg?

 • Bijna al je opdrachtgevers stellen je aansprakelijkheidsverzekering verplicht voordat je aan de slag kunt als zzp’er in de zorg.

 • Je bent beschermd wanneer jij tijdens het zorgen per ongeluk bij derden schade veroorzaakt - zowel fysiek als materieel.

 • Je dekt ermee kosten die je zelf niet zou kunnen dragen.

Bereken nu je premie

NL Why AOV Care image

Arbeidsongeschiktheidsverzekering - Voor wanneer je niet meer kunt werken

 • In enkele minuten geregeld - volledig online, zonder advies- of afsluitkosten.

 • Dagelijks opzegbaar en supervoordelig - Bekijk direct onze AOV-vergelijking voor zzp'ers in de zorg.

 • Gebaseerd op je maandlasten. Vaste lage premie. Al vanaf € 19,- per maand.

Bereken nu je AOV-premie

Dit moet je weten over verzekeringen voor zzp'ers in de zorg

Als zzp'er in de zorg heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze verzekering is weliswaar niet wettelijk verplicht, maar wordt wel verplicht gesteld door de meeste opdrachtgevers.

Dat is ook niet gek. Stel je bent bevoegd om injecties te geven en je spuit per ongeluk een verkeerde dosis… Dan kun jij waarschijnlijk onmogelijk zelf de kosten van de gevolgen hiervan dekken. 

Bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Het risico dat je wilt verzekeren is het risico dat je schade toebrengt aan spullen en de mensen die je verzorgt. Dit valt onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De meeste opdrachtgevers verlangen van jou echter een beroepsaansprakelijkheidsverzekering om het risico af te dekken dat een zorgverzekeraar van een patiënt zich op hen en op jou verhaalt. 

Hoewel je met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering je belangrijkste risico's dekt, heb je dus ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Daarom hebben wij een alles-in-één polis voor zzp'ers in de zorg gecreëerd, zodat jij volledig kunt voldoen aan de eisen van je opdrachtgevers. 

Waarvoor ben je hiermee gedekt? 

 • Alle activiteiten waarvoor je bevoegd en bekwaam bent

 • Letselschade aan je patiënten

 • Materiële schade aan de spullen van je patiënten

 • Opzicht: Wanneer je tijdens het schoonmaken iets per ongeluk kapot maakt

 • In zowel instellingen als ziekenhuizen en bejaardentehuizen als in de thuiszorg

 • Juridische hulp wanneer je ergens voor aansprakelijk wordt gehouden

 • All-inclusive 24/7 claim-afhandeling in geval van aansprakelijkheid: 

Wij nemen het volledige proces van je uit handen!

Goed om te weten over de alles-in-één polis van Insify

Vaak weet je als zzp'er in de zorg niet waar je precies over een paar maanden werkt - bij iemand thuis, in een bejaardentehuis en in meerdere ziekenhuizen. Daarom verzekeren wij je voor zowel werk in instellingen als in de thuiszorg. 

We hebben daarnaast ermee rekening gehouden dat je niet alleen tijdens het zorgen, maar ook tijdens het schoonmaken per ongeluk spullen kunt breken. Om deze reden is in onze alles-in-één polis opzicht ook standaard meeverzekerd. 

Betaal de juiste prijs

De premies van onze alles-in-één polis baseren we volledig op jouw specifieke activiteiten en wensen. Ook krijg je korting als je alleen in instellingen werkt of als je net begonnen bent met een starterskorting tot 10%. 

Met scherpe tarieven en een volledige dekking, ben je bij ons aan het juiste adres voor jouw bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zo ligt het minimumtarief voor zzp'ers in de zorg op € 100,- incl. belasting per jaar. Deel dat door 12 en je betaalt per maand de prijs van een lunch van € 8,30 om zorgeloos te kunnen werken. 

Kun je ook zzp'en in de zorg zonder verzekering? 

Nee. Hoewel het niet wettelijk verplicht is, wordt het door bijna alle opdrachtgevers en bemiddelingsbureaus wel verplicht gesteld. Dat heeft een goede reden. De schadeclaims die in de zorg voorbij komen wil je echt niet zelf moeten afhandelen en niet zelf betalen. 

Heb je nog andere verzekeringen nodig? 

Eigenlijk wel. Hoewel een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp'ers niet verplicht is, is het verstandig om 'm af te sluiten. Als je (een tijd) niet meer kunt werken door ziekte, een ongeval, burnout of andere omstandigheden wil je namelijk wel je maandlasten kunnen dekken. Vaak is spaargeld dan niet toereikend. 

Zeker in de zorg ligt het aantal personen dat overspannen of (voor een bepaalde tijd) arbeidsongeschikt raakt hoog. Niet alleen door de hoge werkdruk, maar ook door de verhoogde kans om zelf ziek te raken.

Mocht je ook je AOV bij Insify willen afsluiten, dan helpen we je graag! Onze super betaalbare AOV is super voordelig met een premie vanaf €19,- én dagelijks opzegbaar. Net als je alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering regel je bij ons je AOV in 15 minuten volledig online en betaal je géén advies-, service- of afsluitkosten. 

Regel nu je aansprakelijkheidsverzekering in slechts 2 minuten

Samengevat heb je dus sowieso een bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig en is het slim om ook aan de toekomst te denken met een AOV.  Bij Insify kun je 100% online in 2 minuten je alles-in-één polis afsluiten. Wil je meer weten over een AOV, bereken dan direct je AOV-premie of neem gewoon contact met ons op via WhatsApp, mail of een belletje. Onze verzekeringsexpert Bob staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Meer lezen

Zzp'en in de zorg doe je zo: Inclusief stappenplan Onze lijst met 90+ bemiddelingsbureaus voor zzp'ers in de zorg