• In 2 minuten geregeld
 • Dagelijks opzegbaar
 • 100% online

Verzekeringen voor zzp'ers in de zorg

Jij wilt zonder zorgen voor anderen zorgen. Daarvoor heb je de juiste verzekeringen nodig. Dit zijn de verzekeringen die zzp'ers in de zorg meestal afsluiten.

✓ Alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering ✓ Arbeidsongeschiktheidsverzekering ✓ Elektronicaverzekering

IFY LP-SelfEmployed-Healthcare Header
Illustration USP Easy

Zzp-verzekering op maat Bereken je premie op basis van jouw activiteiten. Zo ben je goed gedekt en betaal je nooit te veel.

Illustration USP Speed

Lekker snel verzekerd Verzekeren hoeft niet lang te duren. Regel je zakelijke verzekeringen in 2 minuten. Of zelfs sneller.

Illustration USP Flexible

Zo flexibel als jij Dagelijks je verzekering wijzigen of opzeggen. Of zelfs 30 dagen bedenktijd voor je AOV.

Illustration USP Affordable

Duidelijk en 100% online Voor jou geen extra papierwerk. En eindelijk duidelijke taal en voorwaarden. Gewoon online.

Belangrijke verzekeringen voor zzp'ers in de zorg

icon-hospital

Arbeidsongeschiktheid (AOV) Als zzp'er in de zorg heb je geen automatisch vangnet tegen arbeidsongeschiktheid. Met de AOV van Insify kan je ervoor kiezen om je vaste lasten te verzekeren, of een groot gedeelte van je inkomen. Je AOV is daarom essentieel voor jou, je onderneming én je gezin

icon-wallet

Beroepsaansprakelijkheid (bav) Alle zzp'ers kunnen financiële schade veroorzaken door letselschade aan hun patiënten. Om deze reden stellen je opdrachtgevers dekking tegen beroepsaansprakelijkheid verplicht. Met onze speciale alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering voor de zorg ben je zowel tegen beroeps- als bedrijfsaansprakelijkheid gedekt. Hiermee heb je 2 producten voor de prijs van 1.

icon-explosion

Bedrijfsaansprakelijkheid (avb) Dit is de #1 verzekering voor iedere zzp'er in de zorg om aansprakelijkheid door schade aan anderen of hun spullen te dekken. Ook tijdens het schoonmaken. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets duurs omstoot of een patiënt zich bezeert terwijl je aan het zorgen bent. Met het alles-in-één aansprakelijkheids verzekeringspakket ben je zeer goed gedekt tegen bedrijfsaansprakelijkheid.

icon-broken-phone

Elektronicaverzekering Je hebt je laptop of tablet waarschijnlijk nodig om je dossiers bij te houden! Wellicht heb je meerdere laptops of een laptop én een duur tablet. Als je niet eenvoudig deze producten kunt vervangen als ze stuk gaan, raden we het aan om ook je elektronica te verzekeren.

IFY LP-SelfEmployed-Healthcare Image 01

Simpel je verzekeringen voor zzp'ers in de zorg

 1. Vertel over je zorgactiviteiten Geef aan voor welke activiteiten je een BIG-registratie hebt

 2. Kies je dekking Bereken je premie op basis van jouw behoeften en wensen

 3. Vraag je verzekering zzp zorg aan Je ontvangt direct je verzekeringsbewijs

Bereken nu je premie
IFY LP-SelfEmployed-Healthcare Image 02

Zzp zorg verzekeringen - Voordelen bij Insify

 • In 2 minuten regel jij 100% online je belangrijkste verzekeringen voor zzp'ers in de zorg. Inclusief direct verzekeringsbewijs om te laten zien aan je opdrachtgevers.

 • Zonder advies- of servicekosten. Kies helemaal zelf jouw verzekeringen en bespaar op je premie door de persoonlijke berekening en alles-in-één polis.

 • Hulp nodig? Wij staan 24/7 voor je klaar voor claims.

Bereken nu je premie

Meer dan 10.000 ondernemers vertrouwen al op Insify

"Vriendelijk en behulpzaam hebben ze ons met een waterschadeclaim vooruit geholpen!" - Pieter
Trustpilot: 5
"De verzekering professioneel en zeer snel kunnen afsluiten. Zonder rompslomp online met de juiste uitleg. Top" - Maarten
Trustpilot: 5
"Top. Snel, makkelijk en goed verzekerd." - Lars
Trustpilot: 5
"Duidelijke en uitgebreide informatie op de website. Informatie waar ik zeker wat aan had. Snelle afwikkeling en goede opvolging." - Emile
Trustpilot: 5
"Ik ga binnenkort starten als ZZP’er en ben zeer goed begeleid in het proces. Samen met Bob en Carmen van Insify heb ik de juiste verzekeringen genomen en dit deden zij met alle geduld. Keep it up en bedankt!" - Robin
Trustpilot: 5
IFY LP-SelfEmployed-Healthcare Image 03

Heb je als zzp'er in de zorg een verzekeringsadviseur nodig?

Nee! Je weet zelf immers het beste wat jij wilt en wat je nodig hebt. Bij Insify kun je zelf keuzes maken en eenvoudig online je premie berekenen. Deze premie berekenen we op basis van jouw zorgactiviteiten waarvoor je bevoegd en bekwaam bent.

De aansprakelijkheidsverzekering voor de zorg dekt je bovendien zowel voor bedrijfs- als beroepsaansprakelijkheid. Dit is precies wat opdrachtgevers van je verlangen. Eenvoudig af te sluiten zonder adviseur.

Bij Insify regel je eenvoudig, direct en voordelig je verzekering als zzp'er in de zorg. Ook je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Op deze manier bespaar je dure advies- en servicekosten die je bij iedere andere verzekeraar wel betaalt. En je hebt nog eens 30 dagen bedenktijd ook. Alle overige verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Wel zo flexibel! Heb je nog vragen? Dan kun je altijd onze verzekeringsexperts inschakelen via WhatsApp, mail of over de telefoon.

Bereken nu je premie

Meest gestelde vragen van zzp'ers in de zorg

Hoe kan ik deze verzekeringen voor zzp'ers in de zorg afsluiten?

Je kunt bij Insify super makkelijk en volledig online je alles-in-één polis kiezen, premie berekenen en afsluiten. In enkel 2 minuten! Wil je ook je elektronica verzekeren? Dat doe je op dezelfde plek, tegelijkertijd. Wel zo makkelijk. Daarnaast zijn alle aansprakelijkheids- en spullenverzekeringen van Insify heel flexibel: dagelijks te wijzigen en opzegbaar. Je kunt je AOV ook online aanvragen. Wel zo handig.

Krijg ik korting op verzekeringen voor zzp'ers in de zorg bij Insify?

Als jij de alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers in de zorg kiest, krijg je korting als je starter bent (minder dan 3 jaar als zzp'er werkt) of specifieke diploma's hebt. Je krijgt op de premie voor je arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) sowieso het eerste jaar 20% korting.

Hoe kan ik schade aan mijn eigen spullen verzekeren, zoals mijn laptop?

Verzeker je elektronica met onze elektronicaverzekering. Zo dek je jouw laptop en tablet die je nodig hebt om bijvoorbeeld patiëntendossiers bij te houden. Kies zelf je verzekerde bedrag en betaal alleen premie voor de spullen die jij wilt verzekeren.

Zijn er nog andere verzekeringen die ik als zzp'er in de zorg nodig heb?

Naast je verplichte zorgverzekering, aansprakelijkheids- en arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je dus eventueel een elektronicaverzekering afsluiten. Andere verzekeringen om te overwegen zijn:

 • Zakelijke auto verzekering

 • Bedrijfsstilstandverzekering

 • Overlijdensrisicoverzekering

We hebben ook een artikel geschreven over welke verzekeringen je als ondernemer nodig hebt. Daar kun je een kijkje nemen of je kunt ons bijvoorbeeld via WhatsApp je vragen stellen.

IFY NL HowItWorks Screen Purple

Kosten van je arbeids­­ongeschiktheids­­verzekering (AOV) zzp zorg

Op basis van jouw wensen en situatie als zzp'er in de zorg verschillen de kosten voor je arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV). We berekenen je AOV-premie op basis van:

 • Je beroep

 • Je maandlasten of je inkomen

 • Je gewenste uitkering

 • Je wachttijd (eigen risicoperiode)

 • Je eindleeftijd

 • Je gekozen uitkeringsduur

Daarnaast bespaar je bij ons automatisch op je AOV doordat je bij ons geen advies-, service- of afsluitkosten betaalt. Je hebt bij Insify al vanaf €59,- per maand je AOV en betaalt maandelijks een stabiele premie!

Bereken nu je AOV-premie

Vragen over je verzekering voor zorg ondernemers?

Let hierop bij verzekeringen voor zzp'ers in de zorg

Je hebt als zzp'er in de zorg twee aansprakelijkheidsverzekeringen nodig om te kunnen werken voor je opdrachtgevers, zoals privé personen, zorginstellingen en via bemiddelingsbureaus. Dit zijn de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering die we bij Insify in één super voordelige polis aanbieden: de alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering.

De aansprakelijkheidsverzekeringen zijn niet wettelijk verplicht, maar je kunt eigenlijk niet zonder. Opdrachtgevers zullen anders niet met je willen werken omdat je dan niet sowieso de kosten kunt dekken als jij schade veroorzaakt. Het gaat hier om letselschade, de financiële gevolgen van letselschade en schade aan spullen van anderen.

Daarnaast heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) nodig om je vaste lasten te dekken, wanneer jij (tijdelijk) niet kunt werken door bijvoorbeeld een ongeval, ziekte of gezinsuitbreiding.

Kies een gecombineerde aansprakelijkheidsverzekering

Allereerst is het belangrijk dat jouw aansprakelijkheidsverzekering(en) je belangrijkste risico's dekt, namelijk dat je schade veroorzaakt aan anderen. Dit risico dek je met je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dat lijkt gek, want de meeste van je opdrachtgevers zullen van jou een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verlangen. Waarom? Hiermee dek je het risico dat een zorgverzekeraar van een van je patiënten je opdrachtgever (en jou) aansprakelijk stellen voor de financiële gevolgen van letselschade. Als jij bijvoorbeeld tijdens het zorgen per ongeluk een oudere patiënt laat struikelen, die vervolgens een ingreep nodig heeft, dan kan de zorgverzekeraar van deze persoon zich bij jou melden.

Je dekt dus met je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering je allerbelangrijkste risico's, maar hebt ook de beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Om deze reden biedt Insify de speciale alles-in-één polis voor jou aan. Zo kun jij voldoen aan de eisen van je opdrachtgevers en heb je direct de beste dekking die op de markt te vinden is.

Wat dekt je alles-in-één aansprakelijkheid verzekering? 

 • Alle activiteiten waarvoor je bevoegd en bekwaam bent

 • Letselschade aan anderen

 • Materiële schade aan anderen

 • Opzicht: Wanneer je iets per ongeluk kapot maakt tijdens het schoonmaken

 • In zorginstellingen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen én in de thuiszorg

 • Juridische hulp

 • All-inclusive 24/7 claim-afhandeling in geval van aansprakelijkheid: Wij ontzorgen je!

Zorg dat je een polis hebt die je overal waar je werkt dekt

Veel verzekeraars dekken je alleen wanneer je in instellingen werkt. Dat is natuurlijk niet helemaal handig. Je weet als zzp'er in de zorg namelijk niet altijd waar je over een maand zal werken - dat kan ook bij iemand thuis zijn!

Lees daarom goed de voorwaarden van je verzekering om er zeker van te zijn dat je ook beschermd bent als je thuiszorg biedt. Onze verzekering dekt je sowieso zowel in instellingen als in de thuiszorg.

Ga voor bescherming tijdens het schoonmaken

Niet alleen tijdens het zorgen kan er per ongeluk iets misgaan, ook wanneer jij iets schoonmaakt. Veel verzekeringen bieden je geen bescherming tijdens het schoonmaken, opzicht heet dat in verzekeringstaal.

Wij hebben er in ieder geval alvast mee rekening gehouden dat je ook tijdens het schoonmaken het risico loopt om per ongeluk iets kapot te maken. Daarom is in onze alles-in-één polis opzicht standaard meegenomen in de dekking.

Betaal niet te veel voor je verzekering

We baseren jouw premie voor je alles-in-één aansprakelijkheidspolis volledig op jouw activiteiten, wensen en behoeften. Bovendien krijg je korting als je minder dan 3 jaar zzp't en als je enkel in zorginstellingen werkt.

Bij Insify vind je de meest voordelige prijs per maand met de beste dekking. Je hebt in één keer en voor één prijs beide verzekeringen geregeld die je nodig hebt: bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering en je kunt ook je arbeidsongeschiktheid verzekering bij ons afsluiten. De jaarlijkse minimumpremie ligt voor jou op ongeveer € 100,- inclusief belasting. Dit betekent dat je voor ongeveer € 8,30 per maand al een topdekking kunt hebben waardoor jij zonder zorgen overal aan de slag kunt.

Let op: Je kunt niet zzp'en in de zorg zonder verzekering

Bijna al je en bemiddelingsbureaus zullen beide aansprakelijkheidsverzekeringen verplicht stellen. Je wilt immers ook echt niet de schadeclaims die in de zorg- en welzijn sector voorbijkomen zelf afhandelen of - erger nog - betalen. 

Kies een voordelige arbeidsongeschiktheids verzekering

Ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is voor jou niet verplicht. Maar je wilt 'm wel graag hebben. Zeker als je er een tegen een scherpe prijs kunt afsluiten. Zo kun je als je (tijdelijk) niet meer kunt werken door een ongeluk, ziekte, burnout of gezinsuitbreiding wél je vaste lasten blijven betalen of je inkomen blijven ontvangen. Je wilt dan niet - of kunt misschien niet - terugvallen op je spaargeld.

Je kunt bij Insify al vanaf €59,- per maand jouw AOV afsluiten. Uniek bij Insify is dat je een stabiele premie betaalt én hiervoor géén advieskosten hoeft te betalen. En je hebt 30 dagen bedenktijd, mocht je bijvoorbeeld toch je droombaan in loondienst vinden.

Wat dekt je arbeidsongeschiktheids-verzekering?

 • Arbeidsongeschiktheid door ongevallen, ziekte, orgaandonatie en gezinsuitbreiding

 • Optioneel: dekking tegen arbeidsongeschiktheid door mentale klachten

 • Al vanaf een 25% arbeidsongeschiktheidspercentage

 • Kosten voor je herstel

 • Je inkomen. Tot wel 85% van je inkomen, of...

 • Je vaste lasten: zowel privé als zakelijk - precies wat je nodig hebt

Ga voor een verzekering die ook mentale klachten dekt

Het aantal personen dat in de zorg overspannen raakt, ligt hoger dan in andere sectoren. Dit komt helaas onder andere door de hoge werkdruk én de grotere kans om zelf ziek te worden. Mogelijk voel jij je helemaal niet aangesproken. Dan heb je deze optie niet nodig! Maar als je wel denkt dat je ergens in de toekomst het misschien even niet zo goed trekt, dan is het geen slecht idee om deze extra optie aan te vinken wanneer je jouw AOV afsluit.

Wees zeker dat je opties hebt om te besparen

Als je samen met een adviseur of bij andere verzekeraars je AOV afsluit, is de kans groot dat je een luxe verzekering aanschaft en daarvoor ook een (te) luxe premie betaalt. Zorg er daarom voor dat je wanneer je jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering regelt, de optie hebt om op je verzekering te besparen door zelf je dekking samen te stellen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering van Insify is extra voordelig om de volgende redenen:

 • Prijzen zijn sowieso super scherp

 • Je betaalt géén advies- of servicekosten

 • Je kunt zelf je eindleeftijd kiezen

 • Je kunt zelf je uitkeringsduur kiezen

 • Je kunt zelf je wachttijd kiezen

Je verzekeringen snel, voordelig en eenvoudig regelen

Je kunt bij Insify in 2 minuten alvast je alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Maar denk ook vooral alvast na over arbeidsongeschiktheid. Wil je hier meer over weten? Bereken direct je AOV-premie of neem contact met ons op. Dit kan via WhatsApp, mail of een belletje. Onze verzekeringsexperts staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wil je meer weten? Check onze blog!