Waarom deze AOV populair is bij zzp’ers in de zorg

Header blog: populaire aov voor zzp'ers in de zorg

Het relatief hoge risico op arbeidsongeschiktheid in de zorg maakt de arbeidsongeschiktheidsverzekering een belangrijke maar ook dure verzekering voor deze belangrijke sector. De betaalbare AOV via Insify biedt uitkomst.

Ernst Moorman 09-03-2021

Of je nu verpleegkundige, verloskundige, (ergo)therapeut, apotheker, diëtist, fysiotherapeut, ouderenverzorger, begeleider van mensen met een beperking of een van de vele andere beroepen in de zorg uitoefent, het is als zzp’er belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen arbeidsongeschiktheid door ziekte, ongevallen of gezinsuitbreiding.

Maar omdat de risico’s waarmee je als zzp'er in de zorg te maken krijgt net even wat hoger liggen dan voor andere ondernemers, is een AOV voor de zorg vaak erg duur.

Een betaalbare AOV voor zelfstandige ondernemers in de zorg

Arbeidsongeschiktheid kan iedere zelfstandig ondernemer overkomen, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk met de fiets of tijdens het sporten. Maar vooral in de zorg zijn de risico’s nét even groter. Zorg verlenen aan anderen gaat namelijk vaak gepaard met langdurige fysieke belasting en vereist uithoudingsvermogen en stressbestendigheid door de hoge werkdruk.

Lichamelijke risico’s

Werken in de zorg is fysiek zwaar. Naast de hele dag staan en rondlopen, wordt er ook vaak zwaar getild of gewerkt in een ongemakkelijke houding. Maar liefst 85% van zorg medewerkers geeft aan fysieke klachten te hebben aan bijvoorbeeld nek en schouders. Langdurige klachten kunnen uiteindelijk resulteren in uitval of ziekte.

Psychische risico’s

Naast een hoge werkdruk, kunnen arbeidsrisico's in de zorg, ook wel psychosociale belasting (PSA) genoemd, ook veel stress veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan agressie, geweld of emotionele belasting. PSA zorgt voor zo’n 50% van het arbeidsgebonden ziekteverzuim in deze sector.

Juist voor de zorg is een betaalbare AOV belangrijk

Wij geloven dat een AOV goed, maar ook betaalbaar moet zijn. Daarom hebben we zelf ons eigen AOV ontwikkeld, speciaal voor zzp'ers. Hiermee kun jij je werk doen als zzp’er in de zorg zonder je zorgen te maken over de risico’s en zonder te veel premie te betalen.

Wil je weten wat jij zou betalen? Hier is alvast een voorbeeld. Patricia werkt als zzp'er in de zorg, is 35 jaar oud en wil zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid voor een bedrag van 2500 per maand met een wachttijd van 3 maanden totdat de uitkering van haar AOV ingaat. Ze verzekert zich tot haar 67ste.

Dit is wat ze bij verschillende verzekeraars aan premie zal betalen.

AOV kosten voor zzp'er in de zorg Patricia

Verzekerd bij:

Premie per maand

Afsluit- en advieskosten

Vaste lage premie

Dagelijks opzegbaar

Insify

€270,-

€0,-

Ja

Ja

Movir

€275,-

Vanaf €249,-

Nee

Nee

Allianz

€282,-

€149,-

Nee

Ja

TAF

€338,-

Vanaf €249,-

Ja

Nee

Klaverblad

€367,-

€125,-

Nee

Nee

a.s.r.

€399,-

Vanaf €249,-

Nee

Ja

AEGON

€416,-

Vanaf €249,-

Nee

Nee

Avéro

€444,-

Vanaf €249,-

Nee

Nee

Deze premie kan nog een stuk lager. Bijvoorbeeld als jij jonger bent, een lager verzekerd bedrag kiest en een langere wachttijd. Je kunt ook kiezen voor een kortere uitkeringsduur. Afhankelijk van jouw wensen, betaal je minder voor jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Meer tips over hoe je snel een betaalbare AOV aanvraagt

Als ondernemers begrijpen we dat het soms lastig is om de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering te vinden voor een voordelige premie. Tip: Zoek er sowieso een waar je geen hoge advieskosten betaalt en die dagelijks opzegbaar is, mocht je weer in loondienst gaan. We helpen jou in ieder geval graag om de juiste keuzes te maken. Neem vooral contact op met een van onze experts, ook als je nog geen klant bent van Insify!

Lees meer: 5 tips over hoe je jouw AOV premie kunt verlagen 3 manieren hoe wij de goedkoopste AOV aanbieden zonder in te leveren op service AOV vs. Broodfonds: wat zijn de verschillen? Ontdek nu 90+ bemiddelingsbureaus in de zorg

Benieuwd welke premie Insify heeft voor jouw AOV?

Bereken in 1 minuut jouw premie