09-03-2021 door Ernst Moorman

Waarom deze AOV populair is bij zzp’ers in de zorg

Het relatief hoge risico op arbeidsongeschiktheid in de zorg maakt de arbeidsongeschiktheidsverzekering een belangrijke maar ook dure verzekering voor deze belangrijke sector. De betaalbare AOV via Insify biedt uitkomst.
Header blog: populaire aov voor zzp'ers in de zorg

Of je nu verpleegkundige, verloskundige, (ergo)therapeut, apotheker, diëtist, fysiotherapeut, ouderenverzorger, begeleider van mensen met een beperking of een van de vele andere beroepen in de zorg uitoefent, het is als zzp’er belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Maar omdat de risico’s waarmee deze ondernemers te maken krijgen net even wat hoger liggen dan voor andere ondernemers, is een AOV voor de zorg vaak erg duur.

Een betaalbare AOV voor zelfstandige ondernemers in de zorg

Arbeidsongeschiktheid kan iedere zelfstandig ondernemer overkomen, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk met de fiets of tijdens het sporten. Maar vooral in de zorg zijn de risico’s nét even groter. Zorg verlenen aan anderen gaat namelijk vaak gekampt met langdurige fysieke belasting en vereist veel uithoudingsvermogen en stressbestendigheid door de hoge werkdruk.

Lichamelijke risico’s

Werken in de zorg is fysiek zwaar. Naast de hele dag staan en rondlopen, wordt er ook vaak zwaar getild of gewerkt in een ongemakkelijke houding. Maar liefst 85% van zorg medewerkers geeft aan fysieke klachten te hebben aan bijvoorbeeld nek en schouders. Langdurige klachten kunnen uiteindelijk resulteren in uitval of ziekte.

Psychische risico’s

Naast een hoge werkdruk, kunnen arbeidsrisico's in de zorg, ook wel psychosociale belasting (PSA) genoemd, ook veel stress veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan agressie, geweld of emotionele belasting. PSA zorgt voor zo’n 50% van het arbeidsgebonden ziekteverzuim in deze sector.

Juist voor de zorg is een betaalbare AOV belangrijk

Wij geloven dat een AOV goed, maar ook betaalbaar moet zijn. Daarom bieden we bij Insify de AOV van TAF aan. Deze is namelijk als goedkoopste getest door onafhankelijk onderzoeksbureauy MoneyView, en heeft dus een zeer scherpe premie. Hiermee kun jij je werk doen als zzp’er in de zorg zonder je zorgen te maken over de risico’s en te veel premie te betalen.

Meer tips over hoe je snel een betaalbare AOV aanvraagt

Als ondernemers begrijpen we dat het soms lastig is om de juiste arbeidsongeschiktheidsverzekering te vinden voor een voordelige premie. Daarom helpen we jou graag om de juiste keuzes te maken. Neem vooral contact op met een van onze experts, ook als je nog geen klant bent van Insify!

Lees meer: 5 tips over hoe je jouw AOV premie kunt verlagen 3 manieren hoe wij de goedkoopste AOV aanbieden zonder in te leveren op service AOV vs. Broodfonds: wat zijn de verschillen? Ontdek nu 90+ bemiddelingsbureaus in de zorg

Benieuwd welke premie Insify heeft voor jouw AOV?

Bereken in 1 minuut jouw premie