• 20% korting in het eerste jaar
 • Gratis afsluiten
 • In 15 minuten geregeld

Arbeidsongeschiktheids­verzekering zzp bouw - Snel en voordelig

Jouw hogere risico op arbeidsongeschiktheid maakt de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp'ers in de bouw extra handig om te hebben - voor jou, je zaak en je gezin. Je vraagt 'm al in 2 minuten aan. Bespaar flink op je AOV en betaal een vaste lage premie. Nu ook dagelijks opzegbaar!

Bekijk onze polisvoorwaarden en de verzekeringskaart.

IFY Verticles-Construction-02 Header

Een top AOV speciaal voor zzp'ers

 • Gelijkblijvende premie Je premie stijgt tijdens de looptijd niet ieder jaar met je leeftijd mee.

 • Je eerste jaar 20% korting In de pocket! Daarna een vaste lage premie.

 • Geen advieskosten Bij ons geen afspraken met stropdassen. Je vraagt 'm zelf aan, zonder advieskosten.

IFY NL Confirmation Screen Green

AOV zzp bouw - Voordelen via Insify

 • Jij hebt het druk, druk, druk. Geen probleem. In 15 minuten heb jij je AOV al geregeld. Zonder advies- of servicekosten.

 • Wij bieden jou een vangnet op basis van je vaste lasten in plaats van je inkomen.

 • Een van de voordeligste arbeidsongeschiktheids verzekeringen voor zzp'ers in de bouw zoals je kunt zien in deze vergelijking.

 • Onze premie stijgt tijdens de looptijd niet elk jaar met je leeftijd mee, zo blijft je AOV betaalbaar.

 • Al vanaf €59,- per maand, inclusief 14 dagen bedenktijd. Dagelijks opzegbaar.

Bereken nu je premie
IFY Verticles-Construction Header

Wat is een aov verzekering zzp bouw?

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp'ers in de bouw dekt je maandlasten als 't misgaat en je arbeidsongeschikt raakt door een ongeval tijdens je werk of door ziekte. Hiermee voorkom je financiële problemen bij arbeidsongeschiktheid.

Is de AOV zzp bouw verplicht?

Nee, de AOV zzp bouw is níet verplicht, maar het is wel verstandig om 'm af te sluiten. Met een hoog risico op arbeidsongeschiktheid wil je niet ook het risico lopen dat je jouw vaste lasten niet meer kunt betalen.

Bereken nu je premie

Jouw arbeids­ongeschiktheids­verzekering zzp bouw dekt

Onderstaand enkele voorbeelden, bekijk de polisvoorwaarden voor de exacte dekking.
icon-house

Je vaste lasten Als je niet meer kunt werken, dekt jouw AOV zzp bouw je privé en zakelijke maandlasten.

icon-band-aid

Bij ziekte We denken er niet graag over na. Als je toch ziek wordt dan kun je van je AOV op aan. Zo heb je één zorg minder.

icon-alarm

Ongevallen Stel je valt of struikelt. Het is niet de bedoeling, maar het gebeurt toch. Gelukkig kun je je hiertegen verzekeren.

icon-care

Kindje op komst Jouw AOV zzp bouw dekt je maandlasten wanneer je niet kunt werken door gezinsuitbreiding.

icon-mental

Optioneel: Mentale klachten Denk je dat je in de toekomst overspannen raakt? Je hebt de keuze om mentale klachten ook te verzekeren.

icon-cash

Jouw herstel Lig je er even uit? Wij helpen je er weer bovenop. We vergoeden kosten voor werkplek inrichting veranderingen tot trainingen en coaching.

icon-wallet

Zonder extra kosten Betaal alleen maandelijks je premie. Geen advies- of servicekosten. Je betaalt in totaal €0,- extra kosten én je verzekering is dagelijks opzegbaar.

icon-refund

1e jaar AOV 20% korting Op jouw eerste jaar AOV voor zzp'ers in de bouw krijg je 20% korting. Plus je kunt kiezen voor 2% indexering of een vast laag bedrag.

IFY Verticles-Construction Image05

Is een AOV zzp bouw verplicht en kan je deze zelf afsluiten?

Nee, een AOV is niet verplicht, mogelijk in 2027 wel. Toch is het slim om er één te hebben. Als zzp'er in de bouw heb je niet hetzelfde veiligheidsnet als iemand in loondienst, die automatisch een AOV heeft via de werkgever. Als zelfstandige in de bouw is het jouw eigen verantwoordelijkheid om dit te regelen. Ja! Je kunt eenvoudig en snel je arbeidongeschiktheidsverzekering zelf afsluiten. Veel zzp'ers in de bouw denken onterecht dat ze advies nodig hebben om deze verzekering af te sluiten. Met Insify kun je het gewoon zelf doen. Dat is voordeliger en sneller.

Het is voordeliger want je betaalt geen advieskosten. Daarnaast betaal je bij Insify geen dure opstart- of servicekosten. Bij de meeste andere verzekeringsmaatschappijen wel, daar betaal je al snel ca. €150,- aan opstartkosten.

Bereken nu je premie
IFY Blog Construction

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, krijg je een uitkering

Het is geen nieuws dat je liever niet gebruik hoeft te maken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp bouw. Maar soms is dat niet heel erg, bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding. Helaas gaat het vaker om minder vrolijke gebeurtenissen, zoals een burn-out, een ongeluk of ziekte. Zeker als je een zwaar beroep uitoefent, heb je hier een grote kans op. Let op: Als jij dekking wilt hebben wanneer je uitvalt door een burn-out dan is het belangrijk dat je deze optie aanvinkt en mentale klachten ook meeverzekerd. Wat veel zelfstandigen namelijk niet weten is dat burn-outs bij de meeste verzekeringen helemaal niet gedekt is. Bij Insify is het dus optioneel. Verder krijg je natuurlijk een uitkering als je meer dan 25% arbeidsongeschikt raakt. Bijvoorbeeld doordat je van een trap afvalt, ziek raakt of wegens een orgaandonatie.

Bereken direct je AOV-premie

Je AOV berekenen en eenvoudig zelf afsluiten

Hoe kan ik als zzp'er in de bouw mijn AOV berekenen?

Klik op Bereken direct mijn AOV-premie, geef aan wat voor beroep je doet en geef aan wat jouw wensen zijn voor je AOV-verzekering.

Wil je nog meer informatie over jouw AOV? Neem gewoon contact met ons op. We helpen je graag.

Lees ook ons artikel over de verplichte AOV.

Kan ik zonder advies zelfstandig mijn AOV afsluiten?

Ja! De meeste verzekeringen die jij als zelfstandige in de bouw nodig hebt om je beroep veilig uit te oefenen kun je gewoon zelf afsluiten. Zo voorkom je hoge advies- en servicekosten en kun je flexibel met je verzekeringen omgaan.

Als je hier meer informatie over wilt of hulp nodig hebt om de juiste dekking te vinden voor jouw onderneming, bel of app ons! Je kunt ons bereiken op: 020 888 1089.

Hoe sluit ik als ondernemer in de bouw een zo voordelig mogelijke AOV af?

Je wilt natuurlijk niet te veel euro's kwijt zijn aan jouw AOV. Dat begrijpen we goed. Om deze reden is onze AOV alvast gebaseerd op je vaste lasten en niet op je inkomen.

Maar je kunt nog meer doen voor een zo laag mogelijke AOV-premie. Lees nu:

Hoe kan ik voorkomen dat ik arbeidsongeschikt raak?

Helemaal voorkomen dat je ooit niet meer kunt werken, is helaas niet mogelijk. Een ongeluk zit al gauw in een klein hoekje. Wanneer je het echt niet verwacht.

Maar je kunt wel, helemaal gratis, een aantal veiligheidsmaatregelen nemen om zo veilig mogelijk te werk te gaan! Lees nu hoe je in 4 stappen zo veilig mogelijk kunt werken, inclusief veiligheidschecklist.

Wat moet ik doen wanneer ik toch uitval en tijdelijk niet meer kan werken?

Heb jij bij ons een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers in de bouw? Dan zijn dit de stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je uitkering zo snel mogelijk ingaat.

 • Ga naar een arts en laat je behandelen. Jouw gezondheid staat voorop!

 • Meld je arbeidsongeschiktheid zo snel mogelijk (binnen 3 maanden) en vertel ons over jouw situatie

 • Houd ons op de hoogte hoe het met je gaat. Vertel over je herstel, gedeeltelijk herstel of (hopelijk niet) dat je situatie verergerd is.

Om je te helpen zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen, vergoeden wij ook trainingen, coachingsessies, een andere werkinrichting en aanpassingen in je takenpakket.

Hoe kies je de beste AOV zzp bouw?

Als zzp'er in de bouw kun je in de financiële problemen komen als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Een AOV kan helpen deze problemen te voorkomen. Als je kiest voor een AOV, wil je wel de AOV kiezen die het beste past bij jou en je bedrijf. Wanneer je jouw AOV gaat kiezen, houd dan hiermee rekening.

✔ Je hebt de keuze uit een sommen- of schadeverzekering

Als je een sommenverzekering hebt, ontvang je een vaste uitkering op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt. In dat geval ontvang je de uitkering die je hebt afgesproken met je verzekeraar en die vastligt in jouw contract. Een schadeverzekering is net iets anders. De uitkering die je hiermee krijgt, is afhankelijk van je verlies aan inkomen. Hierbij wordt ook gekeken of je eventueel alternatief werk zou kunnen doen.

De AOV zzp bouw bij Insify is een sommenverzekering. Als je niet meer kunt werken, krijg je gewoon een vast bedrag.

✔ Je kunt je inkomen of je vaste lasten dekken

De meeste verzekeraars dekken met hun AOV je inkomen. Bij Insify dekken we je vaste lasten.

Let op, als je je inkomen verzekerd dek je niet automatisch je zakelijke maandlasten. Als je met jouw inkomen die lasten niet kunt opvangen, moet je hiervoor zelf geld sparen. Doe je dat niet en ben je langdurig uit de running, dan moet je hierdoor mogelijk je onderneming stoppen.

Kies je een verzekering die zowel je privé als zakelijke maandlasten dekt - zoals bij ons - dan kun je die lasten wel dekken.

✔ Soms verschillen arbeidsongeschiktheidspercentages

Raak je arbeidsongeschikt, dan zal een arts beoordelen hoe ernstig de situatie is. Dit wordt uitgedrukt in een arbeidsongeschiktheidspercentage. Hoe hoger het percentage, hoe minder werk je nog kunt doen.

Elke verzekeraars hanteert een minimumpercentage dat aangeeft hoe arbeidsongeschikt je moet zijn om voor een uitkering van de verzekering in aanmerking te komen. Niet elke verzekeraar houdt hetzelfde percentage aan, dus let hierop als je een keuze maakt.

Bij Insify hanteren we een percentage 25%. Dit betekent dat je voor 25% of meer arbeidsongeschikt moet zijn om voor een uitkering in aanmerking te komen.

✔ Je kunt zelf je uitkeringsduur kiezen (maar niet overal)

Bij Insify kun je kiezen hoe lang je verzekering maximaal uitkeert in geval van arbeidsongeschiktheid. Dit kan niet bij alle verzekeraars.

Als je kiest om voor een kortere periode een uitkering te ontvangen, bijvoorbeeld voor 2 of 5 jaar, dan betaal je een lagere premie. Dit kan een manier zijn om de kosten van je AOV betaalbaar te houden, maar wees je ervan bewust dat je wel een risico loopt als je voor langere tijd arbeidsongeschiktheid zou raken.

✔ Je kunt je wachttijd kiezen voor je AOV zzp bouw

De wachttijd, ofwel je eigen risicoperiode, kun je vaak ook zelf kiezen. Dit is de tijd die je moet wachten voordat je de uitkering ontvangt nadat je arbeidsongeschikt bent geraakt. Hoe langer de wachttijd, hoe lager je AOV-premie.

Je kunt een langere wachttijd overwegen als je zelf een period kunt overbruggen, bijvoorbeeld met spaargeld.

✔ Je kunt ook je eindleeftijd kiezen

Dit is de leeftijd tot wanneer je gedekt bent voor arbeidsongeschiktheid. Stel je weet al dat je niet tot jouw pensioen door kunt werken, dan kun je voor een leeftijd kiezen beneden de 67 jaar. Hierbij geldt weer dat als je een lagere eindleeftijd kiest, je een lagere premie betaalt.

Zorg er in dat geval wel voor dat je precies weet hoe je tot jouw pensioen je maandlasten kunt opvangen zodat er geen gat in je financiën ontstaat. Hierbij kan je ook denk aan spaargeld, eventueel inkomen van je partner of door het verkopen van je zaak. Let op: Doordat je als zzp'er in de bouw vaak zwaar werk doet, kan het zijn dat de eindleeftijd sowieso beperkt is omdat je risico op arbeidsongeschiktheid groter is en het onwaarschijnlijk is dat je tot je pensioenleeftijd precies zo kunt werken als je nu doet.

✔ Je betaalt wel of géén advies- en servicekosten

De meeste verzekeraars en adviseurs vragen hoge advies, afsluit- en servicekosten. Dit bedrag kan oplopen tot 100 tot 250 euro bij de start en 10 tot 50 euro per maand. Bij Insify betaal je deze kosten niet.

✔ Je kunt een vaste premie kiezen of indexatie

Bij Insify verhogen we tijdens de looptijd van je verzekering niet je premie naarmate je ouder wordt. Dit betekent dat je premie standaard niet langzaam oploopt.

Je kunt ervoor kiezen om je premie te laten indexeren. In dit geval stijgen je premie en het bedrag dat je krijgt in geval van arbeidsongeschiktheid beide met 2% per jaar. Dit is bedoelt om de inflatie te compenseren. Let op: Bij sommige verzekeringen stijgen de premies ieder jaar sterk. Deze verzekeringen lijken aan het begin goedkoop, maar zijn na een paar jaar heel duur. Ga na of dit het geval is als je zelfstandig ergens anders een AOV wilt afsluiten.

✔ Kies een AOV die dagelijks opzegbaar is

Als jij weer in loondienst gaat, wil je niet vastzitten aan een jaarcontract en het hele jaar nog veel geld betalen voor je verzekering. Om onze AOV zo goed mogelijk aan te laten sluiten op zzp'ers in de bouw is deze daarom dagelijks opzegbaar!

Wil je meer weten? Check onze blog!