• checkmarkTot 50% besparen
 • checkmarkGeen advieskosten
 • checkmark100% online geregeld

Arbeidsongeschiktheids­verzekering zzp bouw - Snel en voordelig

Jouw hogere risico op arbeidsongeschiktheid maakt de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp'ers in de bouw extra handig om te hebben - voor jou, je zaak en je gezin. Je vraagt 'm al in 2 minuten aan. Bespaar nu tot 50% op je AOV en betaal een vaste lage premie. Nu ook dagelijks opzegbaar!

Bereken je premie
AOV Landing Page: Bouw header

#1 AOV speciaal voor zzp'ers

 • Gelijkblijvende premie ❤️ Indexatie optioneel, je premie en uitkering stijgen dan elk jaar 2%.

 • Je eerste jaar 20% korting In de pocket! Daarna blijft je premie dus gelijk.

 • Geen advieskosten Bij ons geen afspraken met stropdassen. Je vraagt 'm zelf aan, zonder advieskosten.

AOV Product: Bouw quote afbeelding

Voordelig verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid

 • Vaste lage premie

 • Geen advieskosten

 • Dagelijks opzegbaar

Vanaf
19
00p/m
Bereken je premie
NL Logo Trustpilot

AOV zzp bouw - Voordelen via Insify

 • Jij hebt het druk, druk, druk. Geen probleem. In 15 minuten heb jij je AOV al geregeld. Zonder advies- of servicekosten.

 • Wij bieden jou een vangnet op basis van je vaste lasten in plaats van je inkomen. Dit is wat jij echt nodig hebt!

 • Een van de voordeligste arbeidsongeschiktheids verzekeringen voor zzp'ers in de bouw zoals je kunt zien in deze vergelijking.

 • Kies een gelijkblijvende lage premie óf 2% indexatie per jaar. Zo sta je nooit voor gekke verrassingen.

 • Al vanaf €19,- per maand, inclusief 14 dagen bedenktijd. Dagelijks opzegbaar.

Bereken nu je premie

Een zzp'er in de bouw is aan het werk

Wat is een aov verzekering zzp bouw?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp'ers in de bouw dekt je maandlasten als 't misgaat en je arbeidsongeschikt raakt door een ongeval tijdens het werk of ziekte. Hiermee voorkom je financiële problemen bij arbeidsongeschiktheid en zorg je ervoor dat je altijd voor je familie kunt zorgen.

Is de AOV zzp bouw verplicht?

Nee, de AOV zzp bouw is níet verplicht, maar het is wel verstandig om 'm af te sluiten. Met een hoog risico op arbeidsongeschiktheid wil je niet ook het risico lopen dat je jouw vaste lasten niet meer kunt betalen.

Bereken nu je premie

Jouw arbeids­ongeschiktheids­verzekering zzp bouw dekt

Pension icon

Je vaste lasten Als je niet meer kunt werken, dekt jouw AOV zzp bouw je privé en zakelijke maandlasten.

Bodily injury

Bij ziekte We denken er niet graag over na. Als je toch ziek wordt dan kun je van je AOV op aan. Zo heb je één zorg minder.

Aid icon

Ongevallen Stel je valt of struikelt. Het is niet de bedoeling, maar het gebeurt toch. Gelukkig kun je je hiertegen verzekeren.

DE inclusion icon employee

Kindje op komst Jouw AOV zzp bouw dekt je maandlasten wanneer je niet kunt werken door gezinsuitbreiding.

Mental icon

Optioneel: Mentale klachten Denk je dat je in de toekomst overspannen raakt? Je hebt de keuze om mentale klachten ook te verzekeren.

Rehabilitationshilfe icon

Jouw herstel Lig je er even uit? Wij helpen je er weer bovenop. We vergoeden kosten voor werkplek inrichting veranderingen tot trainingen en coaching.

Icon wallet

Zonder extra kosten Betaal alleen maandelijks je premie. Geen advies- of servicekosten. Je betaalt in totaal €0,- extra kosten én je verzekering is dagelijks opzegbaar.

DE Inclusions faulty craftsmanship icon

1e jaar AOV 20% korting Op jouw eerste jaar AOV voor zzp'ers in de bouw krijg je 20% korting. Plus je kunt kiezen voor 2% indexering of een vast laag bedrag.

Werken in de bouw aan een groot project.

Is een AOV zzp bouw verplicht en kan je deze zelf afsluiten?

Nee, de AOV zzp bouw is niet verplicht, mogelijk in 2027 wel. Toch is het slim om er één te hebben. Als zzp'er in de bouw heb je niet dezelfde veiligheid als iemand in loondienst, die automatisch een AOV heeft via de werkgever. Als zelfstandige in de bouw is het jouw eigen verantwoordelijkheid om dit te regelen. Ja! Je kunt eenvoudig en snel je arbeidongeschiktheidsverzekering zelf afsluiten. Veel zzp'ers in de bouw denken onterecht dat ze advies nodig hebben om deze verzekering af te sluiten. Met Insify kun je het gewoon zelf doen. Dat is voordeliger en sneller.

Het is voordeliger want je betaalt geen advieskosten. Daarnaast betaal je bij Insify geen dure opstart- of servicekosten. Bij de meeste andere verzekeringsmaatschappijen wel. Daar kost het ca. €150,- aan opstartkosten.

Bereken nu je premie

Werken in de bouw als zzp'er

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, krijg je een uitkering

Het is geen nieuws dat je liever niet gebruik hoeft te maken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp bouw. Maar soms is dat niet heel erg, bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding. Helaas gaat het vaker om minder vrolijke gebeurtenissen, zoals een burn-out, een ongeluk of ziekte. Zeker als je een zwaar beroep uitoefent, heb je hier een grote kans op. Let op: Als jij dekking wilt hebben wanneer je uitvalt door een burn-out dan is het belangrijk dat je deze optie aanvinkt en mentale klachten ook meeverzekerd. Wat veel zelfstandigen namelijk niet weten is dat burn-outs bij de meeste verzekeringen helemaal niet gedekt is. Bij Insify is het dus optioneel. Verder krijg je natuurlijk een uitkering als je meer dan 25% arbeidsongeschikt raakt. Bijvoorbeeld doordat je van een trap afvalt, ziek raakt of wegens een orgaandonatie.

Bereken direct je AOV-premie

Je AOV berekenen en eenvoudig zelf afsluiten

Klik op Bereken direct mijn AOV-premie, geef aan wat voor beroep je doet en geef aan wat jouw wensen zijn voor je AOV-verzekering.

Wil je nog meer informatie over jouw AOV? Neem gewoon contact met ons op. We helpen je graag.

Lees ook ons artikel over de verplichte AOV.

Ja! De meeste verzekeringen die jij als zelfstandige in de bouw nodig hebt om je beroep veilig uit te oefenen kun je gewoon zelf afsluiten. Zo voorkom je hoge advies- en servicekosten en kun je flexibel met je verzekeringen omgaan.

Als je hier meer informatie over wilt of hulp nodig hebt om de juiste dekking te vinden voor jouw onderneming, bel of app ons! Je kunt ons bereiken op: 020 888 1089.

Je wilt natuurlijk niet te veel euro's kwijt zijn aan jouw AOV. Dat begrijpen we goed. Om deze reden is onze AOV alvast gebaseerd op je vaste lasten en niet op je inkomen.

Maar je kunt nog meer doen voor een zo laag mogelijke AOV-premie. Lees nu:

Helemaal voorkomen dat je ooit niet meer kunt werken, is helaas niet mogelijk. Een ongeluk zit al gauw in een klein hoekje. Wanneer je het echt niet verwacht.

Maar je kunt wel, helemaal gratis, een aantal veiligheidsmaatregelen nemen om zo veilig mogelijk te werk te gaan! Lees nu hoe je in 4 stappen zo veilig mogelijk kunt werken, inclusief veiligheidschecklist.

Heb jij bij ons een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers in de bouw? Dan zijn dit de stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je uitkering zo snel mogelijk ingaat.

 • Ga naar een arts en laat je behandelen. Jouw gezondheid staat voorop!

 • Meld je arbeidsongeschiktheid zo snel mogelijk (binnen 3 maanden) en vertel ons over jouw situatie

 • Houd ons op de hoogte hoe het met je gaat. Vertel over je herstel, gedeeltelijk herstel of (hopelijk niet) dat je situatie verergerd is.

Om je te helpen zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen, vergoeden wij ook trainingen, coachingsessies, een andere werkinrichting en aanpassingen in je takenpakket.

Hoe kies je de beste AOV zzp bouw?

Als zzp'er in de bouw heb je of een grote buffer nodig of een AOV om financieel niet in de problemen te raken wanneer je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Als je kiest voor een AOV, wil je wel de AOV kiezen die het beste past bij jou en je bedrijf.

Wanneer je jouw verzekeraar gaat kiezen, houd dan hiermee rekening.

✔ Je hebt de keuze uit een sommen- of schadeverzekering

Wat zijn sommen- en schadeverzekeringen? Als je een sommenverzekering hebt, ontvang je een vaste uitkering op het moment dat je arbeidsongeschikt wordt. In dat geval ontvang je de uitkering die je hebt afgesproken met je verzekeraar en die vastligt in jouw contract. Een schadeverzekering is net iets anders. Hiermee ben je verzekerd voor het verlies van jouw inkomen. Zo kijken je verzekeraars hier direct of je alternatief werk zou kunnen doen.

De AOV zzp bouw bij Insify is een sommenverzekering. Als je niet meer kunt werken, krijg je gewoon een vast bedrag. Zo kun je van dat geld sowieso je maandlasten dekken wanneer dat nodig is.

✔ Je kunt je inkomen of je vaste lasten dekken

De meeste verzekeraars dekken met hun AOV je inkomen. Dit betekent wel dat hiermee niet automatisch je zakelijke maandlasten zijn verzekerd. Als je met jouw inkomen die lasten niet kunt opvangen, moet je hiervoor zelf geld sparen. Doe je dat niet en ben je langdurig uit de running, dan moet je hierdoor mogelijk je onderneming stoppen.

Kies je een verzekering die zowel je privé als zakelijke maandlasten dekt - zoals bij ons - dan kun je die lasten sowieso dekken. Zo zit bij de AOV zzp bouw via Insify standaard de dekking van je zakelijke maandlasten inbegrepen.

✔ Soms verschillen arbeidsongeschiktheidspercentages

Niet alle verzekeraars houden hetzelfde arbeidsongeschiktheidspercentage aan. Dit percentage gaat over de minimale mate van arbeidsongeschiktheid waarna je jouw uitkering kunt krijgen.

Het laagste percentage dat je kunt vinden is 25%. Dat is ook het percentage dat Insify hanteert. Vermijd liever hogere percentage. Mocht je dan arbeidsongeschikt worden, dan is de kans dat je een uitkering krijgt kleiner.

✔ Je kunt zelf je uitkeringsduur kiezen (niet overal)

Als jij ervoor kiest om voor een kortere periode een uitkering te ontvangen, bijvoorbeeld voor 2 of 5 jaar, dan hoef jij een lagere premie te betalen. Niet overal kun je zelf je uitkeringsduur bepalen. Als je dat wel wilt kunnen, let dan goed op de voorwaarden en vraag hiernaar. Bij Insify kan dat sowieso wel.

Veel deelnemers van onze AOV kiezen voor een korte uitkeringsduur wanneer ze weten dat ze ook ander, minder zwaar werk kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld administratief of leidinggevend.

✔ Je kunt je wachttijd kiezen voor je AOV zzp bouw

De wachttijd, ofwel je eigen risicoperiode, kun je vaak ook zelf kiezen. Dit is de tijd die je moet wachten voordat je de uitkering ontvangt nadat je arbeidsongeschikt bent geraakt. Hoe langer deze wachttijd is, hoe lager is je AOV-premie. Veel ondernemers kiezen voor een langere wachttijd als ze zelf met hun spaargeld een langere periode kunnen overbruggen.

✔ Je kunt ook je eindleeftijd kiezen

Dit is de leeftijd tot wanneer je gedekt bent voor arbeidsongeschiktheid. Stel je weet al dat je niet tot jouw pensioen door kunt werken, dan kun je voor een lagere eindleeftijd kiezen, oftewel niet 67. Hierbij geldt weer dat als je een lagere eindleeftijd kiest, je een lagere premie betaalt.

Zorg er in dat geval wel voor dat je precies weet hoe je tot jouw pensioen je maandlasten kunt opvangen. Misschien met spaargeld, door op je partner te rekenen of je zaak te verkopen. Let op: Doordat je als zzp'er in de bouw vaak zwaar werk doet, kan het zijn dat de eindleeftijd sowieso beperkt is omdat jouw risico groter is en het onwaarschijnlijk is dat je tot je pensioenleeftijd precies zo kunt werken als je nu doet.

✔ Je betaalt wel of géén advies- en servicekosten

De meeste verzekeraars en adviseurs vragen hoge advies, afsluit- en servicekosten. Dit bedrag kan oplopen tot 100 tot 250 euro bij de start en 10 tot 50 euro per maand. Bij Insify betaal je géén extra kosten.

✔ Je kunt een vaste premie kiezen of indexatie

Via Insify kun je ervoor kiezen om een vaste premie te betalen. Als je dus nu via ons een arbeidsongeschiktheidsverzekering met een lage premie afsluit, is dat ieder jaar steeds gunstiger met het oog op inflatie.

Je kunt ook kiezen voor een 2% stijging per jaar. Dan stijgt ook de uitkering die je afgesproken hebt. Zo kun je altijd je (stijgende) vaste lasten blijven betalen. Aan jou de keuze! Let op: Bij sommige verzekeringen stijgen de premies ieder jaar sterk. Door kortingen en gratis maanden lijken ze om te beginnen goedkoop, maar op een gegeven moment zijn ze onbetaalbaar. Ga na of dit het geval is als je zelfstandig ergens anders een AOV wilt afsluiten.

✔ Kies een AOV die dagelijks opzegbaar is

Als jij weer in loondienst gaat, wil je niet vastzitten aan een jaarcontract en het hele jaar nog vele euro's betalen voor je verzekering. Om onze AOV zo goed mogelijk aan te laten sluiten op zzp'ers in de bouw is deze daarom dagelijks opzegbaar!