21-01-2021 door Amelie Consigny

Waarom deze AOV populair is in de bouw in 2021

Het relatief hoge risico op arbeidsongeschiktheid in de bouw maakt de AOV een belangrijke maar ook dure verzekering is. De AOV via Insify biedt uitkomst en is onafhankelijk als voordeligste getest.
Header blog: Arbeidsongeschiktheid in de bouw

Of je nu werkt als elektricien, meubelmaker, loodgieter, schilder, timmerman of een van de vele andere beroepen in de bouw uitoefent, het is belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen arbeidsongeschiktheid.

Eindelijk een betaalbare AOV voor de bouw

Arbeidsongeschiktheid kan iedere ondernemer overkomen. Maar juist in de bouw is het risico nog nét wat groter dan in andere sectoren. Dit komt doordat het werk fysiek is, en daarnaast ook vaak lichamelijk zwaar. Maar ook in de bouw spelen psychische risico's een rol.

Door het relatief hoge risico op arbeidsongeschiktheid in de bouw is een verzekering hiervoor vaak erg duur. De AOV via Insify biedt uitkomst. Deze is namelijk ondergebracht bij betrouwbare partner TAF, en dat zorgt voor een aantrekkelijke prijs.

Een AOV voor beroepen in de bouw en techniek heb je al vanaf €19,67 p/m

Deze AOV is onafhankelijk als goedkoopste getest

De GoedGezekerd AOV van TAf die je bij Insify afsluit is bovendien onafhankelijk getest door MoneyView, en kwam met betrekking tot prijs als voordeligste uit de bus. Met andere woorden: eindelijk een AOV met een écht scherpe premie.

Waarom een AOV belangrijk is in de bouw

Er kleven verschillende risico's aan werk in de bouw. Grofweg zijn de risico's in twee categorieën in te delen: lichamelijke risico's en psychische risico's.

1. Lichamelijke risico's

Klachten aan rug, schouder, arm en been vormen de belangrijkste risico’s voor je gezondheid als je in de bouw werkt. Arbeidsongeschiktheid kan daarnaast het gevolg zijn van een ongeluk, bijvoorbeeld als gevolg van zwaar tilwerk of werken op grote hoogte. Ook brengt het werken met gereedschap, machines en zwaar materieel extra risico's met zich mee.

2. Psychische risico's

Minder bekend zijn de psychische risico's waaraan je als ondernemer in de bouw blootstaat. Denk bijvoorbeeld aan de stress van een conflict met een opdrachtgever, personeel, of een leverancier.

Hoe wij onze AOV voor de bouw en techniek betaalbaar houden

Wij geloven dat een AOV goed, maar ook betaalbaar moet zijn. Dit doen we door niet alleen advieskosten te schrappen, maar ook door jouw vaste lasten, in plaats van je inkomen, te verzekeren. Zo houden we 'n simpel en betaalbaar.

Lees meer: 3 manieren om te besparen op je AOV 5 tips hoe je je AOV premie zo laag mogelijk kunt houden Hoe drukke zzp'ers in de bouw hun AOV regelen Tips van een schilder en een uitvoerder in de bouw Benieuwd welke premie Insify heeft voor jouw AOV in 2021?

Bereken in 1 minuut jouw AOV premie