16-04-2021 door Koen Thijssen

Wat is de voordeligste AOV voor de bouw? De premies op een rij

Bij Insify vinden we dat een AOV voor de bouw betaalbaar moet zijn, maar wel met goede service en dekking. Daarom hebben we een uitgebreide prijsvergelijking gemaakt onder verschillende aanbieders, zoals Allianz, ASR, Centraal Beheer, Klaverblad en Movir.

Benieuwd naar welke aanbieder de voordeligste arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt voor mensen werkzaam in de bouw? Wij zetten de premies hieronder op een rij. Via Insify vraag je de betaalbare AOV van TAF aan - een AOV die consistent goed scoort op prijs.

Header blog: Welke AOV voor de bouw is het goedkoopst? Check onze vergelijking.

Wat is de goedkoopste AOV voor zzp'ers in de bouw?

We hebben bij deze vergelijking ingezoomd op beroepen als huisschilder en timmerman.

Bart is schilder, 35 jaar oud en wil een bedrag verzekeren van € 25.000 (de uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid). Hij wil dat de AOV tot zijn 60e loopt met een eigen risico periode van 30 dagen.

Ivo is timmerman, 45 jaar oud en wil een bedrag verzekeren van € 35.000 (de uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid). Hij wil ook dat de AOV tot zijn 60e loopt met een eigen risico periode is 30 dagen.

Verschillen in AOV premies voor de bouw sector lopen op tot duizenden euro's over de gehele looptijd

De verschillen in AOV premie bij verzekeraars voor Bart, huisschilder:

Huisschilder totale premie looptijd AOV
Huisschilder jaarlijkse premie AOV bouw

* Cumulatief van de jaarlijkse premies, inclusief kortingen ** Gemiddelde jaarlijkse premie over de gehele looptijd (25 jaar) *** Voor de berekening van Allianz is de prijs inclusief indexatie van de uitkering

De verschillen in AOV premie bij verzekeraars voor Ivo, timmerman:

Timmerman totale premie AOV
Timmerman gemiddelde premie per jaar AOV

* Cumulatief van de jaarlijkse premies, inclusief kortingen ** Gemiddelde jaarlijkse premie over de gehele looptijd (15 jaar) *** Voor de berekening van Allianz is de prijs inclusief indexatie van de uitkering

Premie verschil van 15-45% tussen de goedkoopste AOV aanbieder en andere verzekeraars

Bovenstaande vergelijkingen tonen aan dat de premie van de GoedGezekerd TAF arbeidsongeschiktheidsverzekering, die je via Insify aanvraagt, aanzienlijk goedkoper is dan die van andere aanbieders. Over de gehele looptijd neemt het verschil in het voorbeeld van Bart, de 35-jarige huisschilder, toe tot zelfs meer dan € 56.000. In het voorbeeld van Ivo, de 45 jarige timmerman kan het verschil in premies oplopen tot meer dan € 30.000. 

Ook uit andere vergelijkingen blijkt dat de GoedGezekerd TAF AOV die je via Insify afsluit goed scoort. Zo beoordeelde onderzoeksbureau Moneyview deze AOV met 5 sterren in de categorie prijs.

Goed om te weten: Ondanks dat deze prijsvergelijking met grote zorgvuldigheid is uitgevoerd kan het voorkomen dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. Eventuele wijzigingen aan de informatie kunnen te allen tijde worden doorgevoerd, ook zonder voorafgaande kennisgeving. Er kunnen aan de vergelijking geen rechten worden ontleend. Lees verder: Hoe drukke zzp'ers in de bouw hun AOV regelen Waarom deze AOV populair is onder ondernemers in de bouw De meest gestelde vraag over de AOV beantwoord Tips en ervaringen van specialisten in de bouw

Benieuwd naar jouw AOV premie via Insify?

Bereken jouw AOV premie in 1 minuut