Waarom nu het perfecte moment is om je AOV te overwegen

IFY Blog QuestionRCPro

Voel je de financiële druk van je huidige AOV? Het kan zijn dat je momenteel meer voor je AOV-premie betaalt dan nodig. In deze blogpost laten we zien hoe een overstap naar Insify niet alleen je dekking kan verbeteren, maar ook je portemonnee ontlast.

Steffan Outhuijse 21-12-2023

De veranderende verzekeringsmarkt voor zelfstandigen

De verzekeringsindustrie maakt momenteel een opmerkelijke evolutie mee. Vernieuwende spelers zoals Insify hebben de markt betreden, waardoor de traditionele aanpak van verzekeringen flink op de proef wordt gesteld. Deze nieuwe spelers brengen een frisse wind van innovatie, die de gevestigde spelers uitdaagt en de markt opschudt. Dit leidt tot een verschuiving in hoe arbeidsongeschiktheidsverzekeringen worden aangeboden en begrepen.

Dit heeft vooral voordelen voor zzp’ers. Er zijn namelijk opties die niet alleen kosteneffectiever zijn, maar ook veel beter aansluiten bij de individuele behoeften van zelfstandigen. De trend gaat duidelijk richting flexibele en op maat gemaakte polissen. Deze polissen houden rekening met de unieke risico's en levensstijlen die hand in hand gaan met zelfstandig ondernemerschap. 

Insify onderscheidt zich in deze evoluerende markt door een 100% digitaal proces aan te bieden. Dit staat in schril contrast met de traditionele, vaak tijdrovende methoden van oude verzekeraars. Bij Insify ervaren zelfstandigen een snelle, transparante en volledig digitale benadering van verzekeren. 

Dit betekent dat zzp'ers toegang hebben tot op maat gemaakte verzekeringen die niet alleen perfect aansluiten bij hun situatie, maar ook efficiënt en zonder gedoe kunnen worden afgesloten. Dit digitale gemak, gecombineerd met de flexibiliteit en personalisatie van de aangeboden polissen, zorgt ervoor dat zelfstandigen optimaal beschermd zijn tegen de risico's die hun werk met zich meebrengt.

Veranderende situatie? Stap over en update meteen je AOV

Als zzp’er is het dan ook essentieel om bijvoorbeeld je AOV regelmatig te herzien, vooral als je persoonlijke of professionele situatie is veranderd. Misschien ben je meer gaan verdienen, heb je andere werkzaamheden gekregen, of zijn je persoonlijke omstandigheden gewijzigd. Deze ontwikkelingen kunnen invloed hebben op je risicoprofiel en de dekking die je nodig hebt. 

Een AOV die een paar jaar geleden perfect aansloot, kan nu tekortschieten of overbodige dekkingen bevatten. Het is daarom belangrijk om je verzekering aan te passen aan je huidige situatie. Dit kan betekenen dat je overstapt naar een verzekering met een hogere of juist lagere dekking, of een die specifieke aspecten van je huidige levensstijl of werk beter dekt.

Traditionele AOV’s vs de AOV van Insify

Traditionele verzekeraars die een AOV aanbieden lijken vaak op logge dinosaurussen, beladen met papierwerk, tussenpersonen en tijdrovende handmatige processen. Die inefficiëntie heeft een prijs, waardoor je geconfronteerd kan worden met onnodig hoge maandelijkse premies. 

Insify, daarentegen, breekt met deze oude praktijken door een 100% digitale aanpak. Onze service elimineert overbodige schakels in de keten, waardoor we je een op maat gemaakte verzekering kunnen bieden. Bij Insify betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen zonder in te boeten op kwaliteit en zekerheid.

Bovendien rekenen veel tussenpersonen en ook directe AOV-aanbieders zoals Allianz, Centraal Beheer en Interpolis extra service- of onderhoudskosten. Deze kosten variëren van €75,- per jaar tot soms honderden euro's. Maar de vraag blijft: waarom eigenlijk precies? Een duidelijke uitleg hiervoor lijkt vaak te ontbreken.

Door je huidige polis te vergelijken met wat Insify biedt, kun je ontdekken of je kunt besparen op je AOV-premie terwijl je toch de dekking behoudt die je nodig hebt. Dit is vooral belangrijk voor zelfstandigen, waar elke besparing direct invloed heeft op je portemonnee.

Insify's AOV biedt je de flexibiliteit om elementen te selecteren die aansluiten bij jouw unieke situatie. Dit omvat keuzes zoals het al dan niet meeverzekeren van psychische aandoeningen, zoals een depressie, en de beslissing of je je premie fiscaal aftrekbaar wilt maken. Zo kun je een verzekering samenstellen die perfect past bij jouw persoonlijke en professionele behoeften.

Bespaar als zzp’er op je AOV

Als zzp'er biedt overstappen naar Insify aanzienlijke besparingen op je arbeidsongeschiktheidsverzekering, vooral in het licht van de stijgende premies bij traditionele verzekeraars. Insify onderscheidt zich met scherpe, stabiele premies die tijdens de looptijd niet exponentieel stijgen naarmate je ouder wordt. Een ander significant voordeel is dat je bij Insify geen maandelijkse premie betaalt tijdens de periode dat je een uitkering ontvangt bij arbeidsongeschiktheid.

Dit verschilt sterk met de praktijken van traditionele verzekeraars, waar je zelfs tijdens het ontvangen van een uitkering vaak nog steeds de maandelijkse premie moet betalen. Dit resulteert vaak in een aanzienlijk lager netto-uitkeringsbedrag. 

Bij Insify blijft je maandelijkse premie vanaf het tweede jaar gelijk, waardoor je op lange termijn meer bespaart. Bovendien profiteer je in het eerste jaar van een aantrekkelijke korting van 20%. Deze aanpak biedt een dubbel voordeel: financiële zekerheid en stabiliteit, vrij van de zorgen over toenemende kosten die vaak geassocieerd worden met traditionele verzekeringen.

Nog meer tips om een betaalbare AOV te vinden? Check ons artikel

Uitstellen? Waarom wachten je vaak meer kost

Wachten met het afsluiten of heroverwegen van je AOV kan onverwachte en vaak ongewenste financiële gevolgen hebben. Het is algemeen bekend dat premies de neiging hebben om te stijgen naarmate het risico toeneemt. Ben je bijvoorbeeld een freelance grafisch ontwerper en heb je vijf jaar geleden een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten? Dan was je premie destijds waarschijnlijk relatief laag, aangezien je jong, gezond en net begonnen was met je carrière. 

Echter, met het verstrijken van de tijd zijn er misschien enkele veranderingen opgetreden. Je bent vijf jaar ouder, je hebt misschien wat gezondheidsklachten ontwikkeld en je inkomsten zijn misschien veranderd. Deze factoren verhogen je risicoprofiel. Dit kan resulteren in het betalen van hogere premies voor een dekking die niet langer adequaat is.

Minder flexibiliteit en hogere kosten

Een ander punt om te overwegen is de impact van uitstel op je mogelijkheden in de toekomst. Hoe langer je wacht met het herzien van je AOV, hoe groter de kans dat je geconfronteerd wordt met beperkte opties wanneer je uiteindelijk besluit om over te stappen. Loop je in de tussentijd iets op? Dan kan je bestaande aandoeningen vaak niet meeverzekeren zodra je besluit een nieuwe AOV af te sluiten. Ook hanteren veel verzekeraars striktere voorwaarden en hogere tarieven voor nieuwe klanten - vooral als er sprake is van een toegenomen risico. 

Dit kan betekenen dat je uiteindelijk vastzit aan een polis die niet alleen duurder is, maar ook minder flexibel is in termen van dekking en voorwaarden. Daarom is het essentieel om proactief te zijn en je AOV regelmatig te heroverwegen, zodat je altijd verzekerd bent van de beste dekking tegen de gunstigste voorwaarden.

Overstappen naar Insify? Super eenvoudig!

Zie je op tegen de overstap naar Insify vanwege de mogelijke complexiteit en gedoe? Dan doen wij het toch gewoon? Wij helpen je en regelen dat je overstap naar de AOV van Insify wordt geregeld. Overigens is overstappen naar Insify zo gebeurd. Je regelt het al in 15 minuten!

Zelf overstappen? Ook goed! Je doet ‘t als volgt:

  • Klik op Bereken hoeveel jij kunt besparen en vul daar je gegevens in. 

  • Stel je AOV samen. Wil je je dekking aanpassen ten opzichte van je huidige AOV? Dan is dit je moment om het te doen. Wil je dat niet doen? Dan is het misschien slim om je huidige polisblad te gebruiken om dezelfde keuzes te maken voor je uitkeringsduur, wachttijd en verzekerd bedrag.

  • In 2 minuten zie jij je maandelijkse premie, inclusief 20% korting in het eerste jaar. Ook zie je wat je vanaf jaar 2 zal gaan betalen en kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je te verzekeren tegen psychische klachten zoals een depressie. Ook kan je hier kiezen of je jouw AOV-premie wel of niet fiscaal aftrekbaar wilt maken.

  • Kies je ingangsdatum. Belangrijke stap. Afhankelijk van de opzegtermijn van je huidige verzekeraar is het goed om te checken wanneer je verzekering op zijn vroegst kunt beëindigen. 

  • Maak je aanvraag compleet. Belangrijk: zeg je oude AOV pas op als je nieuwe Insify AOV helemaal rond is en je er helemaal tevreden mee bent.

Tot slot

Het heroverwegen van je AOV als zzp’er is geen taak die je voor je uit moet schuiven. Met de voortdurende veranderingen in zowel de verzekeringsmarkt als in je persoonlijke en professionele leven, is het essentieel om een verzekering te hebben die met je meegroeit. Insify biedt die flexibiliteit en maatwerk die je nodig hebt als zelfstandige professional. Stap dus vandaag nog zorgeloos over!

Disclaimer We doen ons best om de informatie op onze website zorgvuldig samen te stellen. Het kan echter voorkomen dat informatie niet volledig is of dat er per ongeluk onjuistheden op de website staan. Daarnaast kan oudere informatie niet meer helemaal up-to-date zijn, dus let op de datum van publicatie. Bovenaan elke blog kun je de publicatiedatum vinden. 

De informatie op onze website betreft geen advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het gebruik van de informatie is voor eigen risico. We raden je aan om altijd goed zelf onderzoek te doen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar blog overzicht