Zo houden wij onze arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalbaar (zonder in te leveren op de dekking)

IFY Blog ChooseInsify

Naast de inefficiëntie van het afsluiten, is een hoge AOV-premie de voornaamste reden waarom veel zzp'ers geen AOV afsluiten. Bij Insify willen dat graag veranderen omdat wij vinden dat alle zelfstandigen recht hebben op een goede bescherming.

Steffan Outhuijse 18-04-2024

Als zzp’er, freelancer of ondernemer bots je vaak op de hoge kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), een drempel die veel startende ondernemers afschrikt. Ons doel is om deze barrière te doorbreken. We willen verzekeringen toegankelijker en betaalbaarder maken, en zorgen daarom voor eenvoudige, betaalbare AOV-opties zonder in te boeten op dekking. Lees hier hoe wij het verschil maken voor zzp'ers zoals jij.

Het belang van een AOV voor zzp’ers

Waarom is een AOV eigenlijk zo belangrijk voor zzp’ers? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een belangrijk onderdeel van de financiële planning van iedere zzp’er. Het zorgt namelijk voor een vangnet voor de periode waarin werken niet mogelijk is, bijvoorbeeld door ziekte, ongevallen of bij psychische klachten. 

Een AOV gaat echter niet alleen over het veiligstellen van inkomen bij arbeidsongeschiktheid; het draait ook om een stukje gemoedsrust en financiële zekerheid voor jou en je gezin, belangrijke aspecten voor iedere ondernemer. 

We plaatsen het belang van een AOV graag in perspectief met een rekensommetje: Stel je wilt tot je 67ste verzekerd zijn en betaalt een premie van €153 per maand voor een uitkering van €2500 bij arbeidsongeschiktheid, dan lijkt dat misschien veel. Maar als je vervolgens na twee jaar premie betalen (totaal €3672 aan premie), vier jaar lang arbeidsongeschikt raakt, dan krijg je daarvoor €120.000 van je verzekering uitbetaalt! 

Frustraties over hoge AOV-premies en omslachtige processen

Toch begrijpen we jou; de bedenkelijke blikken over hoge AOV-premies en ingewikkelde processen zijn terecht. Want waarom zijn deze premies eigenlijk zo hoog? Dat komt mede doordat veel traditionele verzekeraars nog steeds met ouderwetse processen werken; inclusief bergen papierwerk dat door meerdere personen moet worden goedgekeurd. Ook komen er (vaak) dure adviseurs om de hoek kijken; allemaal zaken die tijd én geld kosten; en dat zie je helaas terug in je AOV-premie. 

100% digitaal proces Wij doen dit gelukkig slimmer: geen gedoe met maandenlange en tijdrovende processen, gewoon een gestroomlijnd, 100% digitaal proces. Zo kan jij als zelfstandige in 15 minuten, zonder tussenkomst van zo’n dure adviseur, je AOV-aanvraag compleet maken. Doordat we een aantal schakels uit de keten halen, kan dit worden doorvertaald naar jou als zzp’er, met als resultaat een scherpe AOV-premie, zonder in te leveren op de dekking.  

Voordelen van de AOV van Insify voor zzp’ers

Zijn er dan nog andere voordelen? Zeker! Een van de meest opvallende voordelen van onze AOV is de stabiele premiestructuur. In het eerste jaar krijg je als klant een korting van 20% op je AOV-premie, iets dat de instap nog toegankelijker maakt. 

Nog belangrijker is dat de premie in de volgende jaren niet stijgt als met je leeftijd of gezondheid, iets wat veel andere verzekeraars niet kunnen beloven. Tenzij je kiest voor indexatie, dan stijgt de premie en je uitkering ieder jaar met 2%. 

Inleveren op dekking? Niet bij Insify! Ondanks een aantrekkelijker prijspunt, doet onze dekking niet onder voor die van traditionele verzekeraars. Zo bieden we een uitkering vanaf 25% arbeidsongeschiktheid, wat ons onderscheidt van andere aanbieders waar een hogere drempel geldt voor het ontvangen van een uitkering. 

Daarnaast kun jij als zzp’er zelf bepalen of je een AOV kost die je vaste lasten (zowel zakelijk als privé) dekt, of dat je een groot deel van je inkomen, tot wel 85%, wilt beschermen. 

Het meest opvallende is misschien wel dat je geen AOV-premie betaalt op het moment dat je een uitkering ontvangt van ons. Dit principe van 'niet betalen terwijl je ontvangt' getuigt van een eerlijke en ondersteunende benadering, waarmee we ons sterk onderscheiden in de markt en jou als zzp'er optimaal kunnen ondersteunen in een tijd waar je dat zelf helaas niet kunt.

Sterke samenwerkingen

De kracht van onze AOV ligt niet alleen in het digitale proces maar ook in de sterke partnerschappen. Dankzij onze samenwerking met iptiQ by Swiss Re, een dochteronderneming van een van de grootste herverzekeraars wereldwijd, hebben we een stevig fundament voor onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. 

Door deze strategische keuze qua risicodrager zijn de risico’s ondergebracht bij een aanbieder die deze dankzij haar schaal op een kostenefficiënte manier kan dragen. Belangrijker nog: door samen te werken met een gerenommeerde risicodrager als Swiss Re, zorgen we dat klanten toegang hebben tot een AOV die zowel betrouwbaar als betaalbaar is. 

CEO van Insify Koen Thijssen zegt hier het volgende over: “Samen met iptiQ digitaliseren we de aanvraag- en acceptatieprocedure. We maken het proces transparant, snel en kostenefficiënt. De tussenkomst van een adviseur is niet langer nodig tijdens het aanvraagproces, waardoor er geen lange wachttijden meer zijn. De gehele aanvraag duurt slechts enkele minuten en in de meeste gevallen is de aanvrager de volgende dag al gedekt. Dankzij digitalisering kunnen we de besparingen doorgeven aan onze klanten.”

Deze aanpak zorgt ervoor dat zzp’ers, freelancers en ondernemers zeker zijn van een voorspelbare premie, wat essentieel is voor langetermijnplanning en financiële stabiliteit. Met een focus op toegankelijkheid, betaalbaarheid en eenvoud, tonen we dat een AOV niet complex of duur hoeft te zijn. 

Wij willen je graag helpen om de controle over jouw financiële toekomst te nemen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog hoe onze AOV jou kan ondersteunen in jouw ondernemersreis.

Bereken hier jouw AOV-premie in slechts 2 minuten.

Terug naar blog overzicht