• checkmarkIn 2 minuten geregeld
 • checkmarkDagelijks opzegbaar
 • checkmark100% online

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering (BAV) - Speciaal voor zzp'ers

Onenigheid met je klanten over beroepsfouten? Insify staat voor je klaar. 
In 2 minuten heb jij al je BAV voor zelfstandige ondernemers.

✓ Dekt tegen aansprakelijkheid door financieel verlies ✓ Juridische hulp ✓ 24/7 claims afhandeling ✓ Dagelijks opzegbaar

Bereken je premie
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij Insify
Pay-for-what-you-need

Stel je verzekering samen Personaliseer jouw verzekering op basis van jouw wensen.

Instant-covered

Direct verzekeringscertificaat In 2 minuten heb jij 100% online je verzekering geregeld.

100-online

Lekker duidelijk Transparante verzekering met een goede dekking voor een scherpe premie.

Daily-subscription

Flexibel Per maand je premie betalen. Dagelijks opzegbaar.

Consultant adres

Regel je BAV in 3 simpele stappen

 1. Geef aan wat je doet Van consultant, marketeer, IT'er tot fotograaf... Wij verzekeren je activiteiten

 2. Bepaal de samenstelling van je verzekering Kies het bedrag dat je wilt verzekeren en je eigen risico

 3. Vraag je BAV voor zzp'ers aan En ontvang dezelfde dag je verzekeringscertificaat!

Bereken je premie

Hoe de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering zzp'ers dekt

Documents

Financieel verlies Stel je vergeet een punt en schrijft "2000 euro" in plaats van "20.00 euro". Je bav dekt je tegen aansprakelijkheid door financieel verlies.

Aid icon

Verlies van data Als je per ongeluk fysieke of digitale software of gegevens verliest, vernietigt of beschadigt.

NL Employers icon

Beroepsfouten van werknemers Als je werknemer een beroepsfout maakt die tot vermogensschade van je klanten lijdt, ben je hiervoor ook gedekt.

DE Legal help icon

Juridische hulp Ook de juridische hulp die je nodig hebt als je aansprakelijk wordt gesteld (of je nu verantwoordelijk bent of niet) wordt gedekt.

DE PI agreement icon

Verzekeringscertificaat Je krijgt direct je verzekeringscertificaat dat je nodig hebt om bij grote opdrachtgevers aan de slag te gaan.

Icon wallet

Tot 2 miljoen dekking per jaar Kies zelf je verzekerde bedrag. Dit bepaalt ook de hoogte van je premie. Daarnaast kun je zelf je eigen risico bepalen.

DE Property worldwide icon

Dekking Beyond Europe Overal in de EU ben jij als zzp'ers verzekerd. En ook in Engeland, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

Premium Behandlung icon

Top claimsafhandeling Word je aansprakelijk gehouden? Geen zorgen. Wij ontzorgen je 24/7 met top experts en advocaten om je te verdedigen.

NL Logo Trustpilot

Bav-verzekering zzp - Voordelen bij Insify

 • Ontvang snel je verzekeringscertificaten. In 2 minuten geregeld. 100% online.

 • Voordelig en eenvoudig. Zonder advies-, service- of afsluitkosten. Je stelt zelf je verzekering samen.

 • 24/7 ontzorgd worden bij claims. Als jij aansprakelijk wordt gesteld, nemen wij je zorgen van je over.

 • Alle zzp-verzekeringen van Insify zijn op maat gemaakt voor zelfstandigen, freelancers en ondernemers.

Bereken nu je premie

FR Formateur header image

Wat is een BAV voor zzp'ers?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) beschermt zzp'ers tegen aansprakelijkheid voor financieel verlies van derden (je opdrachtgevers en klanten) door mogelijke beroepsfouten van jouw onderneming.

Bijvoorbeeld wanneer je een verkeerd advies hebt gegeven of een fout hebt gemaakt in een berekening.

De BAV-verzekering is niet wettelijk verplicht. Vaak stellen grote opdrachtgevers- onder andere de overheid en de meeste internationale partijen - deze verzekering wel verplicht om voor hen te kunnen werken.

Bereken nu je premie

FR Legal secondary image

Je hebt je beroeps­aansprakelijkheids­verzekering zzp nodig:

 • Bij beroepsfouten die financieel verlies voor je klanten veroorzaken

 • Voor de juridische verdediging wanneer een klant je aansprakelijk stelt vanwege een beroepsfout

 • Voor extra opdrachten aangezien veel klanten het van je eisen dat je deze verzekering hebt

Heb je ook een verzekering nodig tegen aansprakelijkheid door fysieke en materiële schade? Kies dan de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers.

Bereken nu je premie

Waarom als zzp'er een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering afsluiten?

Niet alleen grote internationale opdrachtgevers, ook de overheid verlangt van zzp'ers tegenwoodig dat ze een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben. Steeds vaker worden zzp'ers dan ook aansprakelijk gesteld voor (mogelijke) beroepsfouten.

Claims door financiële schade gaan vaak over hoge bedragen en kunnen leiden tot dure rechtszaken. Om niet zelf voor deze kosten te hoeven opdraaien, sluit je een BAV af. Zo vermijd je het risico dat je niet verder kunt ondernemen door een stomme beroepsfout.

Met je BAV ben je gedekt tegen claims van derden voor zuivere vermogensschade of schendingen van overeenkomsten. Je BAV biedt de uitkomst in de volgende situaties:

✔ Als jij advies geeft Als consultant kan het gebeuren dat je belangrijke gegevens niet meeneemt in je berekening en hierdoor een verkeerd advies geeft. Dat advies kan leiden tot financieel verlies voor je klant, waarvoor deze jou aansprakelijk kan houden.

✔ Wanneer je foutgevoelig werk doet Als je als developer een website voor een klant verbetert, kan het zijn dat je foutjes maakt in de code. Wanneer hierdoor de website een aantal dagen offline is, loopt je klant inkomen mis. Je klant kan jou hiervoor verantwoordelijk houden.

✔ Als je werk veel impact heeft en jij een grote verantwoordelijkheid draagt Als interim-manager speel je een grote rol in grote beslissingen. Wanneer jij per ongeluk een rapport foutief interpreteert en hierdoor incorrect advies geeft over een reorganisatie of de aanschaf van software, moet je klant al snel veel geld geven om de veranderingen op basis van jouw fouten te herstellen. De kosten voor dit herstel kan je klant bij jouw onderneming in rekening brengen.

Wanneer hebben zzp'ers een BAV nodig?

Niet alleen is de BAV top om belangrijke risico's te dekken, je hebt deze verzekering ook nodig als je voor grote klanten wilt werken.

✔ (Internationale) klanten eisen vaak van zzp'ers dat ze een BAV afsluiten Grote opdrachten komen met grotere risico's. Als een internationale opdrachtgever van je eist dat je een beroeps aansprakelijkheidsverzekering hebt voor jouw bedrijf, kun je met de verzekering van Insify direct je verzekeringscertificaat laten zien.

Zo heb jij een stap voor op anderen die de opdracht graag zouden binnenslepen.

✔ Voor bepaalde beroepen is voor zzp'ers de BAV verplicht Architecten en advocaten zijn verplicht om deze verzekering (in het Engels professional liability) te hebben. Ga na wat jouw brancheorganisatie hierover aangeeft.

Heb je een adviseur nodig om als zzp'er een BAV te regelen?

Nee! Je kunt zelf eenvoudig je beroepsaansprakelijkheidsverzekering samenstellen. Daar heb je geen adviseur bij nodig, wat andere verzekeraars je ook zeggen. Voor jouw zakelijke aansprakelijkheids-verzekeringen kun je 100% online terecht bij Insify, zowel voor je beroeps- (BAV) als bedrijfs- (AVB) aansprakelijkheid. Zonder dat je extra advieskosten hoeft te betalen!

Nog vragen? Neem gewoon contact met ons op. We helpen je graag met het vergelijken en berekenen van verzekeraars en de beste premie voor jou.

Vragen en antwoorden over de BAV voor zzp'ers

Afhankelijk van jouw beroep heb jij een BAV nodig. Consultants, agencies, managers, trainers en coaches, projectleiders, marketeers, vertalers, IT'ers, fotografen en interieur architecten, eigenlijk iedereen die wel eens met cijfers te maken heeft, financiële schade kan veroorzaken of belangrijke contracten ondertekent, is erbij gebaat om deze verzekering af te sluiten. Ook zorg professionals hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Zij kunnen bij ons speciaal onze alles-in-één polis voor de zorg afsluiten.

Ten eerste helpt deze verzekering je ook met verweer als iemand je aansprakelijk stelt. Daarmee bespaar je kosten voor dure juristen en advocaten voor juridische hulp. Wat er maar nodig is, daar helpen we je mee. Ten tweede dekken we de kosten wanneer je echt aansprakelijk bent voor de financiële gevolgen van een claim, die je niet kunt dragen. Oftewel, wanneer jij echt die financiële schade veroorzaakt hebt. Dit soort claims kunnen al snel in de duizenden lopen.

Ja. En dit is ook direct de voornaamste reden om een bav-verzekering af te sluiten. De kosten voor juristen en advocaten kunnen hoog oplopen als je aansprakelijk wordt gesteld voor een fout. Mocht je vervolgens terecht aansprakelijk bevonden worden, betalen we niet alleen de kosten voor juridisch verweer, maar ook het bedrag dat je jouw klant schuldig bent.

Je kunt je eigen risico zelf kiezen, van €250 tot €2500. Als je voorwaarden hanteert die daarnaast ook je risico inperken voordat je aan de slag gaat bij een klant, belonen wij dat met een goedkoper eigen risico. Wij helpen je hierbij met modelcontracten!

BLOG DE: Stundensatz berechnen

Kosten voor de beroeps­aansprakelijkheids­verzekering zzp

De kosten voor jouw BAV worden berekend op basis van de volgende factoren:

 • Je beroep en sector

 • De grootte van je bedrijf

 • Het aantal werknemers dat bij jou in dienst is

 • Hoe lang je al onderneemt

 • Je jaaromzet

 • Je gewenste verzekerde bedrag

 • Je gekozen eigen risico

Bij Insify heb je al vanaf €35,30 je bav-verzekering voor zzp'ers!

Bekijk nu je premie

NL Contact team image

Schade melden bij beroeps­aansprakelijkheid

Je kunt ons simpelweg bellen of mailen: claims@insify.nl. Bij spoed kun je ons het beste WhatsAppen. Hierop reageren we het allersnelst. Wanneer je schade meldt, geef ons dan direct zoveel mogelijk informatie. Zo kunnen we inschatten wat er aan de hand is en wat de schade is. We kijken dan direct hoe we jou het beste kunnen helpen. Bijvoorbeeld met juridische hulp en het dekken van juridische kosten in het geval van een rechtszaak. Zo zorgen we dat jij gewoon door kunt met zzp'en. Wij nemen 24/7 de complete claimsafhandeling van je over.

Bereken nu je premie