13-05-2021 door Koen Thijssen

Wat is de voordeligste AOV voor de IT sector? De premies op een rij

Bij Insify vinden we dat een AOV voor ICT'ers betaalbaar moet zijn, maar wel met goede service en dekking. Daarom hebben we een uitgebreide prijsvergelijking gemaakt onder verschillende aanbieders, zoals Allianz, ASR, Centraal Beheer, Klaverblad en Movir.

We hebben gekeken welke aanbieder de voordeligste arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt voor mensen werkzaam in ICT of de IT sector. Via Insify vraag je de betaalbare AOV van TAF aan - een AOV die consistent goed scoort op prijs.

Header image: Wat is de voordeligste AOV voor de IT sector?

Wat is de goedkoopste AOV voor freelancers en zzp'ers in de IT sector?

We hebben hierbij ingezoomd op beroepen als developer en IT-consultant.

Wendy is developer, 41 jaar oud en wil een bedrag verzekeren van € 31.000 (de uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid). Ze wil dat de AOV tot haar 67e loopt, met een eigen risico periode van 30 dagen. 

Jan is IT-consultant, 38 jaar oud en wil een bedrag verzekeren van € 42.000 (de uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid). Hij wil dat de AOV tot zijn 67 loopt met een geïndexeerd verzekerd bedrag en uitkering. De eigen risico periode is 30 dagen.

Verschillen in premies lopen op tot duizenden euro's over de gehele looptijd

De verschillen in AOV premie bij verzekeraars voor Wendy, developer:

Developer vergelijking AOV 2021
Developer vergelijking AOV gemiddeld 2021

* Cumulatief van de jaarlijkse premies, inclusief kortingen. ** Gemiddelde jaarlijkse premie over de gehele looptijd (26 jaar). *** Voor de berekening van deze verzekering is de prijs inclusief indexatie van de uitkering maar exclusief indexatie verzekerd bedrag.

De verschillen in AOV premie bij verzekeraars voor Jan, IT-consultant:

IT consultant vergelijking AOV 2021
IT consultant vergelijking AOV gemiddeld 2021

* Cumulatief van de jaarlijkse premies, inclusief kortingen. ** Gemiddelde jaarlijkse premie over de gehele looptijd (29 jaar). *** 3% indexering i.p.v. 2%

Premie verschil van 20-35% tussen de goedkoopste AOV aanbieder en andere spelers

Bovenstaande vergelijkingen tonen aan dat de premie van de GoedGezekerd TAF arbeidsongeschiktheidsverzekering, die je via Insify aanvraagt, aanzienlijk goedkoper is dan die van andere aanbieders. Over de gehele looptijd neemt het verschil in het voorbeeld van Wendy, de 41-jarige developer, toe tot zelfs meer dan € 30.000. In het voorbeeld van Jan, de 38-jarige IT-consultant kan het verschil in premies oplopen tot zelfs meer dan € 60.000. 

Ook uit andere vergelijkingen blijkt dat de GoedGezekerd TAF AOV die je via Insify afsluit goed scoort. Zo beoordeelde onderzoeksbureau MoneyView deze AOV met 5 sterren in de categorie prijs.

Goed om te weten: Ondanks dat deze prijsvergelijking met grote zorgvuldigheid is uitgevoerd kan het voorkomen dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. Eventuele wijzigingen aan de informatie kunnen te allen tijde worden doorgevoerd, ook zonder voorafgaande kennisgeving. Er kunnen aan de vergelijking geen rechten worden ontleend.

Lees verder: De meest gestelde vraag over de AOV door onze experts beantwoord 3 manieren om niet te veel te betalen voor je AOV AOV vs. broodfonds: de verschillen

Een voordelige AOV vraag je aan via Insify. Benieuwd naar jouw AOV premie?

Bereken jouw AOV premie in 1 minuut