Wat is de voordeligste AOV voor de IT sector? De premies op een rij

Header image: Wat is de voordeligste AOV voor de IT sector?

Bij Insify vinden we dat een AOV voor ICT'ers betaalbaar moet zijn, maar wel met goede service en dekking. Daarom hebben we een uitgebreide prijsvergelijking gemaakt onder verschillende aanbieders, zoals Allianz, ASR, Centraal Beheer, Klaverblad en Movir.

Koen Thijssen 13-05-2021

We hebben gekeken welke aanbieder de voordeligste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt voor mensen werkzaam in ICT of de IT sector. En deze vergeleken met onze eigen nieuwe AOV!

Wat is de goedkoopste AOV voor freelancers en zzp'ers in de IT sector?

We hebben hierbij ingezoomd op een IT-consultant.

Evert werkt als consultant, is 45 jaar oud en wil zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid voor een bedrag van 3500 per maand met een wachttijd van 3 maanden totdat de uitkering ingaat.

Dit is wat hij bij verschillende verzekeraars aan premie (en extra advies- en afsluitkosten) betaalt.

Vergelijking van AOV-premie voor een IT-consultant

Verschillen in premies lopen op tot duizenden euro's over de gehele looptijd

Over de gehele looptijd neemt het verschil in de AOV-premies alleen maar meer toe, omdat behalve Insify en TAF geen enkele andere verzekeraar een vaste lage premie biedt.

Bij Insify krijg je daarnaast 20% korting op het eerste jaar. Hierna betaal je dus een vast laag bedrag. Dat is heel anders dan bij andere verzekeraars, waar je misschien net iets meer korting krijgt in het eerste jaar, maar daarna exponentieel meer moet betalen.

Premie verschil van 20-35% tussen de goedkoopste AOV aanbieder en andere spelers

Bovenstaande vergelijking toont aan dat de premie van Insify aanzienlijk voordeliger is dan die van andere aanbieders. Wil je jouw premie ontdekken? In 2 minuten weet je al je premie en in 15 minuten kun je 100% online jouw AOV aanvragen. Nog meer goed nieuws? Ja. De AOV van Insify sluit je af zonder advies- of servicekosten en is dagelijks opzegbaar.

Goed om te weten: Ondanks dat deze prijsvergelijking met grote zorgvuldigheid is uitgevoerd kan het voorkomen dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is. Eventuele wijzigingen aan de informatie kunnen te allen tijde worden doorgevoerd, ook zonder voorafgaande kennisgeving. Er kunnen aan de vergelijking geen rechten worden ontleend.

Lees verder: De meest gestelde vraag over de AOV door onze experts beantwoord 7 manieren om op je AOV te besparen AOV vs. broodfonds: de verschillen Vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Een voordelige AOV vraag je aan via Insify. Benieuwd naar jouw AOV premie?

Bereken jouw AOV premie in 1 minuut