Wil ik een AOV of schenkkring als ondernemer? Doe de test!

IFY Blog EasilyCancel

Ondernemen is risico’s nemen, daar weten ondernemers alles van. Velen denken daarom niet meteen aan het regelen van een financieel vangnet, zelfs niet voor de meest voorkomende gevaren. Wij helpen je te bepalen of je wel of geen vangnet nodig hebt.

Amelie Consigny 15-10-2021

Veel ondernemers vinden het bovendien lastig om te beslissen welk soort vangnet ze nodig hebben. Er zijn talloze opties om uit te kiezen en het kan ingewikkeld zijn om deze te vergelijken.

Geen zorgen, we maken je het iets makkelijker. Doe de test, zodat jij verder kunt met waar je goed in bent: ondernemen.

Let op: Deze test is alleen bedoelt om je op weg te helpen. De uitkomst van de test is geen officieel advies. Bekijk goed je eigen situatie en doe zelf onderzoek naar de verschillende opties. Het kan zijn dat de uitkomst van de test uiteindelijk voor jou niet de beste optie is. Heb je hulp nodig, neem dan contact met ons op of zoek een adviseur die je kan helpen.

1. Over mij

Beantwoord de onderstaande vragen om te kijken of jij voldoende voorbereid bent op onverwachte gebeurtenissen.

Over mijn financiële situatie

2. Wat past bij mij?

Er zijn verschillende mogelijkheden om jezelf in te dekken als ondernemer: Een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een schenkkring, of zelfs een combinatie.

Als ondernemer kun je namelijk niet rekenen op de overheid als je arbeidsongeschikt raakt. Hoewel er wel een soort uitkering is voor ondernemers en freelancers (de BBZ), zijn de kwalificatie-eisen erg streng.

Daarom is het goed om zelf iets te regelen voor als er iets gebeurt. Beantwoord de volgende vragen om erachter te komen welke optie het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Wat past bij mij

Disclaimer 

We doen ons best om de informatie op onze website zorgvuldig samen te stellen. Het kan echter voorkomen dat informatie niet volledig is of dat er per ongeluk onjuistheden op de website staan. Daarnaast kan oudere informatie niet meer helemaal up-to-date zijn, dus let op de datum van publicatie. Bovenaan elke blog kun je de publicatiedatum vinden. 

De informatie op onze website betreft geen advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het gebruik van de informatie is voor eigen risico. We raden je aan om altijd goed zelf onderzoek te doen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Bereken je premieTerug naar blog overzicht