Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering kosten

Voor ondernemers, zzp’ers en freelancers is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (avb) een van de belangrijkste verzekeringen die je nodig hebt. Maar hier wil je natuurlijk niet te veel voor betalen.

Bekijk direct onze vergelijking van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen of lees door om te achterhalen hoe de kosten van een avb verzekering worden bepaald.

Welke factoren bepalen de kosten van een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

De kosten die je als zelfstandig ondernemer betaalt voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verschillen per onderneming. Ben je marketeer en werk je vooral thuis? Dan betaal je voor dezelfde verzekering waarschijnlijk minder premie dan een ondernemer in de bouw. Dat komt omdat je risico op een ongeluk kleiner is wanneer je minder in contact staat met klanten, producten en materialen en wanneer je niet met je handen werkt. Hoe risicovoller het beroep en de branche, hoe hoger de premie van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Je beroep, sector en grootte van je bedrijf zijn allemaal van invloed op de kosten van je bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering.

Andere factoren zijn:

  • Het aantal medewerkers dat je in dienst hebt en of je werkgeversaansprakelijkheid wilt meeverzekeren.

  • De sector waarin je werkt of het beroep dat je uitoefent.

  • Je jaaromzet.

  • De hoogte van het bedrag dat je wilt laten verzekeren.

  • Je gekozen eigen risico.

Waar je ook rekening mee moet houden, is de dekking voor productaansprakelijkheid. De meeste verzekeraars dekken bijvoorbeeld niet producten die van buiten de EU geïmporteerd zijn of die je onder eigen merknaam verkoopt. Als dit niet het geval is en jij een webshop runt, ben je mogelijk niet voldoende gedekt met je huidige avb. Lees nu hoe de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering jou op unieke wijze dekt tegen productaansprakelijkheid.

Voorbeeld kosten voor je bedrijfs­aansprakelijkheids verzekering

In dit voorbeeld gaan we in op de vanaf premie voor een IT consultant. We vergelijken hiervoor 6 verschillende verzekeraars.

Belangrijk om te weten: Bij Hiscox kun je bedrijfsaansprakelijkheid niet los van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (vanaf €35,00 per maand) afsluiten. Hierdoor lijkt deze premie goedkoper, maar is ie dat niet.

We geven ook per verzekering aan of je ze eenvoudig online kunt afsluiten en dagelijks kunt opzeggen.

Verzekeraar

Vanaf premie

Online afsluiten

Zeg dagelijks op

Insify

€8,41

Ja

Ja

Hiscox

€5.24

Ja

Ja

Nationale Nederlanden

€9,19

Ja

Ja

Centraal Beheer

€9,74

Ja

Nee

Allianz

€9,99

Nee

Nee

Voor meer voorbeeldpremies bekijk onze volledige avb-vergelijking.

De kosten wanneer je géén bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering hebt

Tegen een relatief lage premie ben je al snel verzekerd tegen schade die jij of je medewerker veroorzaakt. De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wegen nooit op tegen de kosten van werkelijke aansprakelijkheid. Dit kan namelijk behoorlijk hoog uitvallen.

Zonder verzekering zul je deze kosten als ondernemer zelf moeten betalen. Er zijn zelfs voorbeelden van ondernemingen die failliet zijn gegaan omdat zij de kosten voor schade veroorzaakt door henzelf niet konden betalen.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of beroepsaansprakelijkheidsverzekering bescherm je jouw onderneming en jezelf tegen dit soort situaties.

Meer lezen over bedrijfsaansprakelijkheid

Benieuwd naar jouw premie?

Bereken mijn premie