Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering kosten

Als ondernemer of zzp’er zijn er nogal wat keuzes die je moet maken, zoals verzekeringen afsluiten. Wat zijn de kosten van bijvoorbeeld een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

Als ondernemer of zzp’er zijn er nogal wat keuzes die je moet maken. Niet alleen over hoe je je bedrijf laat groeien, of welke producten of diensten je aanbiedt, maar ook veel andere, meer praktische keuzes. Zoals welke verzekeringen je afsluit. Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten die met deze keuzes gepaard gaan. Wat zijn de kosten van bijvoorbeeld veelgekozen bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering?

Welke factoren bepalen de kosten van een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

De kosten die je als zelfstandig ondernemer betaalt voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verschillen per onderneming. Bent je marketeer en werk je vooral thuis? Dan betaal je meestal voor dezelfde verzekering minder premie dan een eigenaar iemand die werkt als ondernemer in de bouw. Je beroep, sector en grootte van je bedrijf zijn allemaal van invloed op de kosten van de bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering.

Andere factoren zijn:

  • Het aantal medewerkers dat je in dienst hebt.

  • De sector waarin je werkt of het beroep dat je uitoefent. Ben je bijvoorbeeld vaak in de weer met brandgevaarlijke materialen? Hoe risicovoller het beroep en de branche, hoe hoger de premie van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

  • Je jaaromzet.

  • De hoogte van het bedrag dat je wilt laten verzekeren.

De kosten van het hebben van géén bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

Tegen een relatief lage premie ben je al snel verzekerd tegen schade die jij of je medewerker veroorzaakt. De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wegen nooit op tegen de kosten van werkelijke aansprakelijkheid. Dit kan namelijk behoorlijk hoog uitvallen. Zonder verzekering zul je deze kosten als ondernemer zelf moeten betalen. Er zijn zelfs voorbeelden van ondernemingen die failliet zijn gegaan omdat zij de kosten voor schade veroorzaakt door henzelf niet konden betalen.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of beroepsaansprakelijkheidsverzekering bescherm je jouw onderneming en jezelf tegen dit soort situaties.

Benieuwd naar jouw premie?

Bereken mijn premie