Wat is de voordeligste AOV voor de IT sector? De premies op een rij

IFY Blog 6StepsFreelancer

Bij Insify vinden we dat een AOV voor ICT'ers betaalbaar moet zijn, maar wel met goede service en dekking. Daarom hebben we een uitgebreide prijsvergelijking gemaakt onder verschillende aanbieders, zoals Allianz, ASR, Centraal Beheer, Klaverblad en Movir.

Koen Thijssen 13-05-2021

We hebben gekeken welke aanbieder de voordeligste arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt voor mensen werkzaam in ICT of de IT sector. En deze vergeleken met onze eigen nieuwe AOV!

Wat is de goedkoopste AOV voor freelancers en zzp'ers in de IT sector?

We hebben hierbij ingezoomd op een IT-consultant.

Evert werkt als consultant, is 45 jaar oud en wil zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid voor een bedrag van €3.500 per maand met een wachttijd van 3 maanden totdat de uitkering ingaat.

Dit is wat hij bij verschillende verzekeraars aan premie (en extra advies- en afsluitkosten) betaalt.

Verschillen in premies lopen op tot duizenden euro's over de gehele looptijd

Over de gehele looptijd neemt het verschil in de AOV-premies alleen maar meer toe, omdat behalve Insify en TAF geen enkele andere verzekeraar een vaste lage premie biedt. Met een vaste permie loopt je premie tijdens de looptijd van je verzekering niet op naarmate je ouder wordt (dit staat los van eventuele indexatie).

Bij Insify krijg je 20% korting op het eerste jaar en betaal je daarna dus een vast bedrag. Dat is heel anders dan bij veel andere verzekeraars, waar je misschien net iets meer korting krijgt in het eerste jaar, maar waarna je elke jaar je premie verder ziet stijgen.

Premie verschil van 20-35% tussen de goedkoopste AOV aanbieder en andere spelers

Bovenstaande vergelijking toont aan dat de premie van Insify aanzienlijk voordeliger is dan die van andere aanbieders. Wil je jouw premie ontdekken? In 2 minuten weet je al je premie en in 15 minuten kun je 100% online jouw AOV aanvragen. Nog meer goed nieuws? Ja. De AOV van Insify sluit je af zonder advies- of servicekosten en is dagelijks opzegbaar.

Tot slot

Ben je een keuze aan het maken tussen de bovengenoemde verzekeringen, dan raden wij je aan om voor elk verzekeringen die je overweegt zelf een premievoorstel op te vragen en om de relevante voorwaarden naast elkaar te leggen voor een eigen vergelijking. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen wat het beste bij je eigen situatie en wensen past.

Nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag.

Disclaimer 

We doen ons best om de informatie op onze website zorgvuldig samen te stellen. Het kan echter voorkomen dat informatie niet volledig is of dat er per ongeluk onjuistheden op de website staan. Daarnaast kan oudere informatie niet meer helemaal up-to-date zijn, dus let op de datum van publicatie. Bovenaan elke blog kun je de publicatiedatum vinden. 

De informatie op onze website betreft geen advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het gebruik van de informatie is voor eigen risico. We raden je aan om altijd goed zelf onderzoek te doen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. 

Lees verder: De meest gestelde vraag over de AOV door onze experts beantwoord 7 manieren om op je AOV te besparen AOV vs. broodfonds: de verschillen Vergelijk arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Een voordelige AOV vraag je aan via Insify. Benieuwd naar jouw AOV premie?

Bereken jouw AOV premie in 1 minuutTerug naar blog overzicht