Een AOV als aanvulling op een schenkkring in 2021

IFY Blog Team-Tim

Je hebt je aangemeld bij een schenkkring zoals het AO-vangnet van Zelfstandig Ondernemers. Top! Met een schenkkring heb je een eerste voorziening voor arbeidsongeschiktheid. Maar een schenkkring keert maximaal 2 jaar uit en wat doe je daarna?

Koen Thijssen 03-01-2021

De uitkering van een schenkkring zoals het AO-vangnet van Zelfstandig Ondernemers duurt maximaal 2 jaar. Dit betekent dat als je ziek wordt, het fonds gedurende maximaal 2 jaar maandelijks geld naar je overmaakt. Na deze periode stopt de uitkering, waardoor dit geen oplossing biedt voor als je langdurig arbeidsongeschikt raakt.

Een AOV als aanvulling op een schenkkring

Als je langdurig arbeidsongeschikt wordt, kun je na de eerste 2 jaar niet langer terugvallen op een schenkkring. Volgens Adfiz, een branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs, blijk dat de kans om gedurende je werkzame leven langer dan 5 jaar arbeidsongeschikt te worden ongeveer 14% bedraagt. Er zijn slimme mogelijkheden om iets te regelen voor de periode waarin je geen uitkering meer krijgt van je schenkkring, zoals het aanvullen van een schenkkring met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Nieuw bij Insify: een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) met een wachttijd van 2 jaar

Om te zorgen dat je ook bij langdurige arbeidsongeschiktheid verzekerd bent van een inkomen kun je, in aanvulling op een schenkkring, via Insify een AOV afsluiten met een uitkeringsduur tot aan je 67ste, maar met een wachttijd van 2 jaar. 

De AOV die start waar de schenkkring stopt 

Door een wachttijd te kiezen van 2 jaar start de AOV daar waar je schenkkring stopt met uitkeren. Met deze combinatie van een schenkkring én een AOV heb je dus zowel voor de korte als de lange termijn iets geregeld in het geval van arbeidsongeschiktheid. Met als bijkomend voordeel dat door de wachttijd van 2 jaar je AOV een veel lagere premie heeft dan normaal gesproken het geval is. 

Door naast deel te nemen aan een schenkkring ook een AOV (met 2 jaar wachttijd) af te sluiten, maak je gebruik van de voordelen van een schenkkring, maar heb je tegelijkertijd de zekerheid van een financieel vangnet voor langdurige arbeidsongeschiktheid. Daarnaast is de AOV die Insify aanbiedt dagelijks opzegbaar, super scherp geprijsd én betaal je géén aanvraag- of servicekosten.

Zit je bij een schenkkring dat korter uitkeert dan 2 jaar?

Ook dan kan de AOV van Insify een oplossing zijn. Zo kun je kiezen de wachttijd in te korten tot 1 jaar of minder, zodat deze aansluit bij het moment waarop je schenkkring stopt met uitkeren. Je vraagt jouw AOV met de wachttijd van jouw keuze heel eenvoudig aan. Volg de onderstaande stappen:

1. Bereken je AOV-premie om je AOV aan te vragen 2. Vul de gewenste wachttijd in die aansluit op de uitkeringsduur van jouw schenkkring. 3. Vraag super eenvoudig jouw AOV als aanvulling op een schenkkring aan. Vandaag aangevraagd? Morgen al verzekerd! De arbeidsongeschiktheidsverzekering is bovendien dagelijks opzegbaar. Geen reden dus om niet in ieder geval even je premie te berekenen.

Lees meer: AOV vs. schenkkring: wat zijn de verschillen? Het antwoord op de meest gestelde vraag over de Insify AOV 6 manieren om te besparen op je AOV

Disclaimer

We doen ons best om de informatie op onze website zorgvuldig samen te stellen. Het kan echter voorkomen dat informatie niet volledig is of dat er per ongeluk onjuistheden op de website staan. Daarnaast kan oudere informatie niet meer helemaal up-to-date zijn, dus let op de datum van publicatie. Bovenaan elke blog kun je de publicatiedatum vinden. 

De informatie op onze website betreft geen advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het gebruik van de informatie is voor eigen risico. We raden je aan om altijd goed zelf onderzoek te doen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Bereken je premie binnen 1 minuutTerug naar blog overzicht