Bespaar duizenden euro's met een overstap naar Insify

IFY Blog QuestionRCPro

Ben je al verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid maar overweeg je over te stappen, omdat je AOV na verloop van tijd wel érg duur is geworden? Je bent niet de enige.

Steffan Outhuijse 22-04-2024

Veel zzp’ers, freelancers en ondernemers herzien de laatste tijd hun arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) om te zorgen dat ze niet alleen een goede dekking hebben, maar ook een scherpe prijs betalen. 

Insify begrijpt dit en heeft daarom een besparingsanalyse uitgevoerd om het financiële voordeel in kaart te brengen. De resultaten zijn opmerkelijk: in de helft van de gevallen kun je als “switcher” maar liefst 4.000 euro besparen over de looptijd van je polis bij Insify. In sommige gevallen kan deze besparing zelfs oplopen tot tienduizenden euro’s. Overigens zijn er natuurlijk ook gevallen waarbij er geen besparing behaald kan worden.

Analyse van besparingsscenario’s

Om het financiële voordeel van een overstap naar de AOV van Insify goed in kaart te brengen, analyseerden we verschillende voorbeeld-zzp’ers die passen bij het profiel van potentiële overstappers:

 1. Een management consultant met een bestaande AOV, afgesloten op haar 25e, die op 35-jarige leeftijd overstapt naar Insify.

 2. Een andere consultant die, met een AOV afgesloten op 50-jarige leeftijd, overstapt naar Insify op 60-jarige leeftijd.

 3. Diverse andere beroepsgroepen: Een accountmanager van 35 jaar, een fysiotherapeut van 25 jaar en een timmerman van 35 jaar die allen tien jaar na het afsluiten van hun eerste AOV, overstappen naar de AOV van Insify. 

De premie van de eerste AOV die deze voorbeeld-zzp’ers afsloten (dus de AOV die zij hadden voordat zij naar Insify overstapten) hebben we gebaseerd op de huidige tarieven van een aantal Nederlandse AOV-aanbieders. Onder andere zijn meegenomen AOVs van a.s.r., Avéro, De Goudse Klaverblad, Movir, en TAF: de geselecteerde producten bieden op de belangrijkste onderdelen een gelijkwaardige dekking als de Insify AOV.

Voor de premie die onze voorbeeld-zzp’ers betalen zijn wij uitgegaan van de leeftijd die zij hadden op de ingangsdatum van hun AOV. Voor de premie van de Insify AOV zijn wij uiteraard uitgegaan van de premie die geldt voor iemand die tien jaar ouder is.

In totaal is de analyse gebaseerd op 30 scenario’s (een scenario is een voorbeeld-zzp’er met een AOV bij een bepaalde aanbieder).

De basis van onze berekeningen 

Elk scenario ging uit van een geaccepteerde aanvraag bij Insify. Let op dat niet iedereen geaccepteerd kan worden voor een nieuwe AOV en dat dit afhangt van ieders persoonlijke situatie.

We hebben de volgende elementen consistent gehouden tussen de eerste AOV die onze voorbeeld-zzp’ers afsloten en de nieuwe polis bij Insify:

 • Wachttijd;

 • Verzekerd bedrag;

 • Eindleeftijd;

 • Arbeidsongeschiktheidsgrens;

 • Geen indexatie;

 • Dekking voor ongevallen, ziekte, en mentale klachten;

 • Dekking op basis van Beroepsarbeidsongeschiktheid.

Overstapproces

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met een overstap naar de AOV van Insify? Bereken je potentiële voordeel dan in de volgende stappen. 

Zelfs als je veel kunt besparen: zorg er altijd voor dat je aanvraag voor de Insify AOV geaccepteerd is voordat je je huidige AOV opzegt.

Je regelt je overstap als volgt:

 1. Start je overstap hier

 2. Stel je AOV samen: Wil je je dekking aanpassen ten opzichte van je huidige AOV? Dan is dit je moment om het te doen. Wil je dat niet doen? Dan is het misschien slim om je huidige polisblad te gebruiken om dezelfde keuzes te maken voor je uitkeringsduur, wachttijd en verzekerd bedrag.

 3. In 2 minuten zie jij je maandelijkse premie: Inclusief 20% korting in het eerste jaar. Ook zie je wat je vanaf jaar 2 zal gaan betalen en kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je te verzekeren tegen psychische klachten zoals een depressie. Ook kan je hier kiezen of je jouw AOV-premie wel of niet fiscaal aftrekbaar wilt maken.

 4. Kies je ingangsdatum: Afhankelijk van de opzegtermijn van je huidige verzekeraar is het van groot belang om te checken wanneer je jouw huidige AOV op zijn vroegst kunt beëindigen.

Kom je er nou niet helemaal zelf uit? Neem dan contact op met onze experts; we helpen je graag!

Transparantie in onze aanpak

Onze focus ligt op transparantie en educatie rondom de mogelijkheden van overstappen. We willen potentiële switchers graag goed informeren over de mogelijke financiële voordelen en de processtappen bij het overstappen naar de AOV van Insify.

Gedetailleerde toelichting Bij de berekening van de potentiële besparingen wordt ervan uitgegaan dat aanvragers kunnen worden geaccepteerd, wat niet altijd het geval is. De genoemde tarieven zijn indicatief en gebaseerd op de huidige marktcondities. We adviseren altijd om zelf grondig onderzoek te doen voordat je een financiële beslissing neemt.

Voor de vergelijkingen is gebruik gemaakt van een softwarepakket voor AOV-adviseurs. Voor ieder scenario is de leeftijd, het beroep, en de gewenste dekking ingevoerd. De producten die door deze softwaretool worden getoond voldoen op de belangrijkste kenmerken aan de ingevoerde dekking. Vervolgens is voor de Insify AOV berekening gemaakt voor een verzekering met een vergelijkbare dekking. Alle getoonde scenario’s in deze berekening gaan uit van een arbeidsongeschiktheidsgrens van 25%, dekking op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid, dekking voor psychologische klachten, een uitkeringsduur tot de eindleeftijd, en geen indexatie van het verzekerde bedrag.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de berekeningen zijn gebaseerd op de huidige tarieven die verzekeraars hanteren. Het uitgangspunt voor de in dit artikel genoemde besparingsmogelijkheden is dus dat tarieven voor AOVs 10 jaar geleden vergelijkbaar of hoger waren.

Terug naar blog overzicht