Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering vergelijken

Het vergelijken van bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekeringen is onmisbaar als je zo goed mogelijk gedekt wilt zijn voor de beste premie.

Bij het vinden van de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is het goed om rekening te houden met verschillende aspecten en mogelijkheden. Zo kan de dekking en premie per verzekeraar verschillen. Daarnaast hebben sommige bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen enkele voordelen die andere verzekeringen niet bieden. Het vergelijken van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is daarom onmisbaar als je zo goed mogelijk gedekt wilt zijn voor de beste premie.

Waarom een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering vergelijken

De meeste ondernemers, zzp’ers en freelancers erkennen het belang van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar vinden het lastig om de verschillen te vergelijken. Ze kiezen daarom vaak overhaast een verzekering die niet bij hun onderneming past en dekken niet de juiste risico’s af die in hun branche van belang is. Door een goede vergelijking te maken, maak je optimaal gebruik van de verzekering en bespaar je jezelf als ondernemer veel moeite, stress en kosten.

Bespaar door het vergelijken van een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken kan een ondernemer of zzp'er veel geld besparen. Niet alleen op de maandelijkse premie, maar ook wanneer jouw bedrijf snel groeit. In veel gevallen ontgroeit een onderneming in enkele jaren de dekking van de verzekering die ze vanaf de start van het bedrijf al hebben en kom je er pas na een gebeurtenis achter dat je de verzekering bepaalde kosten niet (meer) dekt. Regelmatig je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en bijwerken kan jou als ondernemer dus een hoop kosten besparen.

De beste manieren om de dekking van een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering te vergelijken

Je kunt het vergelijken van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zien als het schrijven van een ondernemingsplan. Daarin zet je je risico’s op een rij en hoe je deze eventueel kunt vermijden of aanpakken. Als je je bewust bent van de risico’s die jouw onderneming loopt, kun je voor jezelf nagaan voor welke van deze risico’s je je wilt verzekeren. Sommige kosten kun je namelijk prima zelf dragen. Andere risico’s kunnen je onderneming zo beschadigen dat de kosten flink op kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten als een klant gewond raakt door een van jouw producten, of wanneer je met brandgevaarlijke materialen werkt.

Let bij het vergelijken op de volgende punten:

  • Ga voor jouw onderneming en sector na welke realistische risico’s er zijn.

  • Ga voor elk van deze risico’s na wat de eventuele kosten zijn, mocht er iets gebeuren en je wordt aansprakelijk gesteld. Kun je deze kosten uit eigen zak betalen?

  • Hou bij het vergelijken rekening met de beschikbare opties, zoals de hoogte van het verzekerde bedrag en of je werkgeversaansprakelijkheid mee wilt laten verzekeren.

  • Heb je voldoende aan een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering? Of heb je ook een beroepsaansprakelijkheids­verzekering nodig, bijvoorbeeld als je vaak advies geeft?

Het vergelijken van het aanbod van verschillende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan soms lastig zijn. Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan vooral contact op met een van onze experts. We helpen je graag!

Benieuwd naar jouw premie?

Bereken mijn premie