Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering vergelijken

Het vergelijken van bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekeringen is onmisbaar als je zo goed mogelijk gedekt wilt zijn voor de beste premie.

Bij het vinden van de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is het goed om rekening te houden met verschillende aspecten en mogelijkheden. Zo kan de dekking en premie per verzekeraar verschillen.

Daarnaast hebben sommige bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen enkele voordelen die andere verzekeringen niet bieden. Het vergelijken van een bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering is daarom onmisbaar als je zo goed mogelijk gedekt wilt zijn voor de beste premie.

Ontdek nu hoe je jouw AVB kunt vergelijken en bekijk verschillende premies die we alvast voor je hebben uitgerekend.

Waarom een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering vergelijken

De meeste ondernemers, zzp’ers en freelancers erkennen het belang van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, maar vinden het lastig om de verschillen te vergelijken. Ze kiezen daarom vaak overhaast een verzekering die niet bij hun onderneming past en dekken niet de juiste risico’s af die in hun branche van belang is.

Verzekeringen vergelijken is essentieel, hiermee maak je optimaal gebruik van de verzekering en bespaar je jezelf als ondernemer veel moeite, stress en kosten.

Bespaar door het vergelijken van een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken kan een ondernemer of zzp'er veel geld besparen. Niet alleen op de maandelijkse premie, maar ook wanneer jouw bedrijf snel groeit. In veel gevallen ontgroeit een onderneming in enkele jaren de dekking van de verzekering die ze vanaf de start van het bedrijf al hebben en kom je er pas na een gebeurtenis achter dat je de verzekering bepaalde kosten niet (meer) dekt. Regelmatig je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en bijwerken kan jou als ondernemer dus een hoop kosten besparen.

De beste manieren om de dekking van een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering te vergelijken

Je kunt het vergelijken van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zien als het schrijven van een ondernemingsplan. Daarin zet je je risico’s op een rij en hoe je deze eventueel kunt vermijden of aanpakken. Als je je bewust bent van de risico’s die jouw onderneming loopt, kun je voor jezelf nagaan voor welke van deze risico’s je je wilt verzekeren.

Sommige kosten kun je namelijk prima zelf dragen. Andere risico’s kunnen je onderneming zo beschadigen dat de kosten flink op kunnen lopen. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten als een klant gewond raakt door een van jouw producten, of wanneer je met brandgevaarlijke materialen werkt.

Let bij het vergelijken op de volgende punten:

  • Ga voor jouw onderneming en sector na welke realistische risico’s er zijn.

  • Ga voor elk van deze risico’s na wat de eventuele kosten zijn, mocht er iets gebeuren en je wordt aansprakelijk gesteld. Kun je deze kosten uit eigen zak betalen?

  • Hou bij het vergelijken rekening met de beschikbare opties, zoals de hoogte van het verzekerde bedrag en of je werkgeversaansprakelijkheid mee wilt laten verzekeren.

  • Ga ook na of je AVB wel voldoende dekking biedt voor productaansprakelijkheid. Worden bijvoorbeeld ook geïmporteerde producten of producten onder eigen merknaam gedekt?

  • Heb je voldoende aan een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering? Of heb je ook een beroepsaansprakelijkheids­verzekering nodig, bijvoorbeeld als je vaak advies geeft?

Vergelijking AVB van verschillende verzekeraars

Om het je makkelijker te maken om de juiste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor jou te vinden, hebben we alvast een aantal verzekeraars voor je vergeleken. We hebben hierbij gekeken naar 5 verschillende beroepen.

Premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor consultants

Vergelijking AVB voor consultants

Premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor fotografen

Vergelijking premie AVB fotograaf

Tip: Sluit bij Insify als fotograaf ook direct je cameraverzekering af.

Premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor stukadoors

Vergelijking AVB premie voor stukadoors

Voor zzp'ers in de bouw biedt Insify handige extra dekkingen. Bijvoorbeeld voor de kosten voor extra werkzaamheden door andere vaklui: wanneer een foutje van jou ertoe leidt dat andere zzp'ers hun werk overnieuw moeten doen.

Vergelijk bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie voor zzp'ers in de zorg

Vergelijk bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp'ers in de zorg

Let op: Zzp'ers in de zorg hebben zowel een bedrijfs- als een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Bij Insify bieden we speciaal voor zzp'ers in de zorg daarom een alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering.

Vergelijk bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie voor webshops

Vergelijk bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering premie voor webshop

Insify is partner van Bol.com. Als je een Bol.com webshop hebt, kun je zo nog eenvoudiger je verzekering regelen.

Hulp nodig?

Het vergelijken van het aanbod van verschillende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan soms lastig zijn. Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan vooral contact op met een van onze experts. We helpen je graag!

Benieuwd naar jouw premie?

Bereken mijn premie