Online verzekeraar Insify wil met nieuwe AOV meer zelfstandigen aan een vangnet helpen

Amsterdam, 7 december 2022Insify, het volledig online verzekeringsplatform voor ondernemers, start vandaag met het aanbieden van zijn eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dankzij volledige digitalisatie van het aanvraag en acceptatieproces is de aanvrager de volgende dag al gedekt. Insify wil met het nieuwe product de AOV voor meer ondernemers bereikbaar maken en zo het aantal zelfstandigen zonder vangnet voor arbeidsongeschiktheid terug te dringen. 

Bijna driekwart van de zelfstandigen in Nederland heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (72,4%) volgens de tweejaarlijkse Zelfstandigen Enquête Arbeid 2021 van het CBS en TNO. Met name de hoge prijs en de ingewikkelde aanvraag met lange wachttijd houdt zelfstandigen tegen om een AOV af te sluiten, zo weet Insify van zijn achterban. De nieuwe AOV van de online verzekeraar is er dan ook op gericht om juist die barrières weg te nemen.

“Door de aanvraag en acceptatie te digitaliseren maken we het proces transparant, snel en kostenefficiënt. Zelfstandigen kunnen online zelf aan de knoppen draaien en zien meteen welke premie dat oplevert. Er is geen tussenkomst van een adviseur meer nodig en er is dus geen wachttijd van drie weken, die je vaak ziet bij de aanvraag van een AOV. De hele aanvraag, inclusief medische keuring, duurt 15 minuten en in de meeste gevallen is de aanvrager de volgende dag al gedekt. En tegen een scherp tarief, want de besparing door te digitaliseren berekenen we gewoon door,” zegt Koen Thijssen, CEO en oprichter van Insify.

Verzekerd binnen een dag

Voor het afsluiten van de nieuwe AOV van Insify doorlopen aanvragers een online proces waarin zij de dekking zelf samenstellen, met keuze in bijvoorbeeld de looptijd en dekking bij psychische klachten. Gedurende het proces kunnen zij de opties zelf aanpassen en is meteen zichtbaar wat dat met de maandelijkse premie doet. Wanneer de dekking naar wens is samengesteld begint de medische keuring. Ook deze is volledig digitaal en past zich aan op de situatie van de aanvrager. Binnen 15 minuten kan de aanvraag worden ingediend.

Doordat de aanvraag volledig digitaal verloopt is Insify in staat om de aanvraag automatisch te beoordelen en binnen een dag dekking te bieden.

“Voor onze nieuwe verzekering hebben we vooral gekeken naar de behoeftes van onze 6.000 huidige klanten en de uitdagingen waar zelfstandige ondernemers tegenaan lopen. De wens om voor een lage prijs een basis-vangnet te regelen stond centraal in de ontwikkeling. In tegenstelling tot vrijwel elke andere verzekeraar in Nederland hanteren we geen afsluitkosten, een vaste lage premie én is de verzekering dagelijks opzegbaar. Ook rekenen we geen premie bij onverhoopte arbeidsongeschiktheid,” zegt Thijssen.

Digitaal verzekeringsplatform

Via het digitale end-to-end verzekeringsplatform van Insify kunnen ondernemers binnen enkele minuten naast de nieuwe AOV ook een bedrijfsaansprakelijkheids-, beroepsaansprakelijkheids- en inventaris- en goederenverzekering afsluiten. Terwijl jaarcontracten en jaarlijkse premiebetalingen de industriestandaard zijn, biedt Insify maandelijkse betalingen en dagelijks opzegbare polissen.

In februari haalde Insify een investering van €15 mln. op voor verdere ontwikkeling van het digitale verzekeringsplatform. De insurtech verzekert ondernemers, nu ook voor de nieuwe AOV, naast de eigen directe online acceptatie ook via embedded verzekeringen van e-commerce en fintech-platforms en via verzekeringsmakelaars die een digitaal aanbod voor kleine bedrijven willen toevoegen. Insify werkt samen met de herverzekeraars Munich Re en Swiss Re.