• In 2 minuten geregeld
  • Dagelijks opzegbaar
  • 100% online

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering vergelijken

Het kan altijd gebeuren dat je een foutje maakt tijdens het werk. Maar sommige foutjes hebben grote gevolgen. Om hoge onverwachte kosten te voorkomen, is het aan te raden regelmatig je beroepsaansprakelijkheidsverzekering te vergelijken.

Waarom een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering vergelijken?

Elk beroep heeft zo zijn eigen risico’s. Dit zijn vaak situaties die je zelf niet in de hand hebt. Risico’s zoals het geven van een verkeerd advies of het maken van een beroepsfout en de gevolgen daarvan vallen onder beroepsaansprakelijkheid. De kosten voor schade bij beroepsaansprakelijkheid kunnen hoog oplopen. Het is daarom belangrijk om een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te hebben gesloten.

Het is daarbij nodig om goed te letten op de verschillende voorwaarden die diverse verzekeraars aanbieden. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken is dan verstandig. Je kunt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zowel vergelijken op prijs als op dekking.

Een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering vergelijken op premie

De hoogte van de premie voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hangt af van de omzet van je onderneming en het soort beroep dat je uitvoert. Niet elk beroep loopt dezelfde risico’s.

De factoren die invloed hebben op de kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn onder andere:

  • Je beroep

  • De jaaromzet van je onderneming

  • Hoe lang je al onderneemt

  • Het verzekerde bedrag

  • Het eigen risico

Bekijk ook ons overzicht met premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen.

Een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering vergelijken op voorwaarden

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een andere verzekering dan de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je onderneming tegen de financiële gevolgen van een beroepsfout, zoals verkeerd advies of een fout in je code of andere belangrijke documenten.

Je kunt deze verzekering vergelijken op bijvoorbeeld de dekking van rechtsbijstand, het verzekerde bedrag en de vergoeding van bereddingskosten.

Benieuwd naar jouw premie?

Bereken mijn premie