Achter de schermen: In gesprek met Pieter Bas Bouwman

DSCF8444-Enhanced-NR

Voor Pieter Bas Bouwman, afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam in 2016, is fotografie een spel tussen chaos en controle, meer dan alleen vastleggen van momenten. Gespecialiseerd in portretten en fotojournalistiek, brengt hij verhalen tot leven.

Steffan Outhuijse 19-12-2023

Uitdagingen en Overwinningen

Het doen wat je leuk vindt, betekent niet dat het altijd gemakkelijk is. Pieter Bas leerde niet alleen hoe hij prachtige foto’s moest maken, maar ook hoe je een bedrijf moet runnen. Het uitvogelen van financiële zaken, klantrelaties onderhouden en consistent hoogwaardige kwaliteit leveren bleken uitdagend te zijn - maar het positieve is dat hard werken loont. 

“Hoewel de beloningen af en toe lastig te bereiken zijn, manifesteren ze zich in diverse vormen, zowel op korte als lange termijn. Het hebben van doorzettingsvermogen maakt deel uit van de reis naar succes.”  

DSCF8456

“Over het algemeen zou ik niet veel willen veranderen. Wellicht zou ik in eerste instantie een ander expressiemiddel kiezen, maar de onschatbare ervaring en inzichten die zijn opgedaan door onderwerpen te benaderen via een lens, vormen uiteindelijk een uitstekend fundament voor mijn reis.” 

Hoe je met een verzekering je risico's kunt beperken

In de Valhalla van fotografie zijn je camera's en apparatuur onmisbaar. Het hebben van enige schade aan of het disfunctioneren van je apparatuur kan al snel leiden tot belemmeringen in het werk dat je levert aan klanten.

DSCF8377-Enhanced-NR

“De waarde en kostbare aard van mijn camera’s bracht me al gauw snel tot het afsluiten van een degelijke verzekering omdat eventuele schade of verlies aanzienlijke impact op mijn bedrijf zou kunnen hebben”, vertelt Pieter Bas wanneer hem wordt gevraagd naar zijn elektronicaverzekering bij Insify.

“Ik kwam Insify tegen toen ik online op zoek was naar verzekeringen, en zij bleken de beste deal te hebben. Lekker snel en simpel.” 

Een tip voor beginners

Pieter Bas geeft eenvoudig maar vastberaden advies: “Volhard! Omarm zowel de hoogte- als dieptepunten die je tegenkomt tijdens je reis als ondernemer. Zelf wanneer het lijkt alsof alles misgaat, blijf gefocust en doorzetten - want het zijn juist de uitdagingen die de hele reis de moeite waard maken.” 

Wil je meer weten over Pieter Bas en zijn werk? Neem dan een kijkje op zijn website.

Terug naar blog overzicht