Waarom deze AOV populair is in de bouw in 2022

IFY Blog Decisions

Het relatief hoge risico op arbeidsongeschiktheid in de bouw maakt de AOV een belangrijke maar ook dure verzekering is. De AOV via Insify biedt uitkomst en is als voordeligste getest.

Amelie Consigny 11-08-2022

Of je nu werkt als elektricien, meubelmaker, loodgieter, schilder, timmerman of een van de vele andere beroepen in de bouw uitoefent, het is belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen arbeidsongeschiktheid.

Eindelijk een betaalbare AOV voor de bouw

Arbeidsongeschiktheid kan iedere ondernemer overkomen - door ziekte of een ongeval. Juist in de bouw is het risico nog nét wat groter dan in andere sectoren. Dit komt doordat het werk fysiek is, en daarnaast ook vaak lichamelijk zwaar. Maar ook in de bouw spelen psychische risico's een rol.

Door het relatief hoge risico op arbeidsongeschiktheid in de bouw is een verzekering hiervoor vaak erg duur. De AOV van Insify biedt uitkomst.

Een korte termijn AOV voor beroepen in de bouw en techniek heb je al vanaf €19,- p/m

Deze AOV is voordelig en dagelijks opzegbaar

De AOV van Insify heeft een super scherpe stabiele premie, is dagelijks opzegbaar en je betaalt hiervoor géén advies-, service- of afsluitkosten. Zo is je AOV niet opeens over 5 jaar onbetaalbaar.

Zie hier een overzicht van premies voor zzp'ers in de bouw bij verschillende verzekeraars.

Vergelijking nr. 1 - AOV-premie voor een zzp'er in de bouw

Bart is schilder, 35 jaar oud en wil een bedrag verzekeren van €25.000 (de uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid), oftewel ca. €2000,- per maand. Hij wil dat zijn AOV tot zijn 62ste loopt met een wachttijd van 1 maand.

AOV-premie voor zzp'er in de bouw: schilder Bart

Verzekerd bij:

Premie per maand

Advies- en afsluitkosten

Stabiele premie

Dagelijks opzegbaar

TAF

€222,- (tot 60 jaar)

Vanaf €249,-

Ja

Nee

Insify

€280,-

€0,-

Ja

Ja

Goudse

€288,-

Vanaf €249,-

Nee

Nee

Klaverblad

€306,-

€125,-

Nee

Nee

Allianz

€307,-

€149,-

Nee

Ja

a.s.r.

€323,- (tot 60 jaar)

Vanaf €249,-

Nee

Ja

Movir

€346,-

Vanaf €249,-

Nee

Nee

AEGON

€437,- (tot 60 jaar)

Vanaf €249,-

Nee

Nee

Avéro

€489,-

Vanaf €249,-

Nee

Nee

Vergelijking nr. 2 - AOV-premie voor zzp'ers in de bouw

Ivo is timmerman, 45 jaar oud en wil een bedrag verzekeren van € 35.000 (de uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid). Hij wil ook dat de AOV tot zijn 62ste loopt met een wachttijd van 1 maand.

AOV premie voor zzp'er in de bouw: timmerman Ivo

Verzekerd bij:

Premie per maand

Advies- en afsluitkosten

Stabiele premie

Dagelijks opzegbaar

TAF

€344,- (tot 60 jaar)

Vanaf €249,-

Ja

Nee

Insify

€429,-

€0,-

Ja

Ja

Klaverblad

€440,-

€125,-

Nee

Nee

Allianz

€441,-

€149,-

Nee

Ja

Movir

€452,- (tot 60 jaar)

Vanaf €249,-

Nee

Nee

a.s.r.

€466,- (tot 60 jaar)

Vanaf €249,-

Nee

Ja

Goudse

€488,- (tot 60 jaar)

Vanaf €249,-

Nee

Nee

AEGON

€567,- (tot 60 jaar)

Vanaf €249,-

Nee

Nee

Avéro

€628,-

Vanaf €249,-

Nee

Nee

Waarom een AOV belangrijk is in de bouw

Er kleven verschillende risico's aan werk in de bouw. Grofweg zijn de risico's in twee categorieën in te delen: lichamelijke risico's en psychische risico's.

1. Lichamelijke risico's

Klachten aan rug, schouder, arm en been vormen de belangrijkste risico’s voor je gezondheid als je in de bouw werkt. Arbeidsongeschiktheid kan daarnaast het gevolg zijn van een ongeluk, bijvoorbeeld als gevolg van zwaar tilwerk of werken op grote hoogte. Ook brengt het werken met gereedschap, machines en zwaar materieel extra risico's met zich mee.

2. Psychische risico's

Minder bekend zijn de psychische risico's waaraan je als ondernemer in de bouw blootstaat. Denk bijvoorbeeld aan de stress van een conflict met een opdrachtgever, personeel, of een leverancier.

Hoe wij onze AOV voor de bouw en techniek betaalbaar houden

Bij Insify kun je kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering die zich richt op het dekken van je vaste lasten of je inkomen, specifiek afgestemd op de bouw- en technieksector.

Ons doel is om een AOV aan te bieden die zowel uitstekend als betaalbaar is. We bereiken dit door overbodige advieskosten achterwege te laten, en door je de keuze te bieden tussen het verzekeren van je vaste lasten of je inkomen, waardoor onze service eenvoudig en kostenefficiënt blijft.

Het afsluiten van je AOV bij Insify is een fluitje van een cent: binnen 15 minuten regel je alles online. Plus, je krijgt 14 dagen bedenktijd én de flexibiliteit van een dagelijks opzegbare verzekering. Ontdek nu snel jouw premie!

Lees meer: 6 manieren om te besparen op je AOV Hoe drukke zzp'ers in de bouw hun AOV regelen Tips van een schilder en een uitvoerder in de bouw Disclaimer

* We doen ons best om de informatie op onze website zorgvuldig samen te stellen. Het kan echter voorkomen dat informatie niet volledig is of dat er per ongeluk onjuistheden op de website staan. Daarnaast kan oudere informatie niet meer helemaal up-to-date zijn, dus let op de datum van publicatie. Bovenaan elke blog kun je de publicatiedatum vinden. De informatie op onze website betreft geen advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het gebruik van de informatie is voor eigen risico. We raden je aan om altijd goed zelf onderzoek te doen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Bereken in 1 minuut jouw AOV premieTerug naar blog overzicht