Interieurarchitect Roxan Reurslag over het belang van inspirerende ruimtes

NL - Blog Roxan Reurslag

Na zeven jaar bij verschillende architecten- en interieurontwerpbureaus te werken, verlangde Roxan Reurslag naar onafhankelijkheid. In 2022 was daar Studio Roxan. Nu kan ze haar eigen ontwerpideeën realiseren, zonder beperkingen van bedrijfsregels.

Steffan Outhuijse 17-01-2024

“Ik wilde volledige controle hebben over het maken van keuzes, van afwerkingsmaterialen tot het laatste stuk meubilair. Dit was alleen mogelijk door voor mezelf te beginnen.”

Het bepalen van een sterke visie en uitdagingen omarmen

Toen Roxan werd gevraagd naar de grootste uitdaging als ondernemer, had ze meteen een duidelijk antwoord: zorgen dat projecten passen bij de visie en missie van Studio Roxan.

Samenwerken met verschillende bedrijven en collega's in de interieurontwerpbranche was wel inspirerend, maar de meest bevredigende momenten kwamen van haar eigen projecten. “Wanneer klanten enthousiast reageren en zeggen, ‘Ik zie mezelf hier wonen’, daar ligt de magie”, zegt zij zelf.

DSCF8658-Enhanced-NR

Ondernemerschap brengt ook risico’s met zich mee. Voor Roxan zijn dit financiële onzekerheden en het waarborgen van de integriteit van het ontwerp. Het beheren van budgetten te midden van onvoorspelbare bouwkosten is als balanceren op een koord. 

“Het is een uitdaging voor een ontwerper met een vastgesteld budget. De kosten van op maat gemaakt meubilair en bouw zijn moeilijk te voorspellen. Daarnaast fluctueren bouwprijzen veel.”

Even cruciaal is het behouden van de essentie van het oorspronkelijk ontwerp. “Vaak worden dingen gewijzigd door aannemers of managers en moeten er verschillende soorten concessies worden gedaan tijdens het proces. Het is daarom van belang om zowel de details en het ontwerp zo veel mogelijk intact te houden.”

Verzekering: een praktisch en emotionele beslissing

Het hebben van een verzekering geeft Roxan gemoedsrust om zich te focussen op haar visie. Het is een praktische en emotionele beslissing. Zelfs een klein foutje kan aanzienlijke gevolgen hebben.

DSCF8666-Enhanced-NR

“Binnen ons vakgebied heeft een kleine fout al grote gevolgen, zoals het bestellen van de verkeerde kleur tapijt. Daarom is het belangrijk om goed verzekerd te zijn, zowel voor mij als voor mijn klanten. Het biedt veiligheid voor een goed resultaat aan beide kanten.”

Verzekeren bij Insify

“Insify sprak me het meest aan vanwege de benadering ten opzichte van de creatieve beroepen. Dit viel me op als een jonge en ambitieuze ondernemer. Ik kon mezelf herkennen in de waarden van Insify. Tijdens het aanvragen van mijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering kon ik mijn beroep selecteren, en dat was voor mij het teken dat Insify begrijpt wat interieurarchitectuur inhoudt.”

Toekomstige ambities

Vooruitkijken blijft het doel van Roxan duidelijk: Studio Roxan op de kaart zetten en een referentiepunt worden als het gaat om het samenstellen van droomhuizen, kantoren, winkels of hospitality-ruimtes. 

“Ik kijk er erg naar uit om onze visie op interieurarchitectuur, de aanpassing van meubels, lichtplannen, het werken met 3D-beelden, moodboards en materialen naar buiten te brengen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat klanten zich aangetrokken voelen tot de studio en stijl.”

Tot slot biedt Insify Roxan en duizenden andere ondernemers de geruststelling om hun ondernemersreis succesvol voort te zetten. 

Klaar om jouw droom werkelijkheid te maken? Neem contact op met Studio Roxan.

Met dank aan The Farm Material Lab voor het hosten.

Terug naar blog overzicht