Verzeker jouw bedrijf tegen ziekteverzuim.

Je bedrijf groeit en succes komt met verantwoordelijkheden. Wist je dat een zieke werknemer je al snel €50.000,- kan kosten? Ben je hierop voorbereid? Met een ziekteverzuimverzekering via Insify ben je volledig gedekt tegen onvoorziene kosten, zorg je voor een vlotte re-integratie van een zieke werknemer én geniet je van de scherpste premies!

Ontdek je premie
IFY Verticles-Physio-02 Header
Illustration USP Easy

Persoonlijk advies En een verzekering op maat

Illustration USP Speed

Snel Binnen no-time een offerte en razendsnel gedekt.

Illustration USP Affordable

Simpel Eerlijk en in duidelijke taal

IFY Absenteeism Image02

Waarom is een verzuimverzekering belangrijk?

Ziek zijn, we hebben er allemaal wel eens last van. Echter, als werkgever zijn er wettelijke verplichtingen verbonden aan de ziekte van een werknemer. Wist je bijvoorbeeld dat je verplicht bent om minimaal 70% van het meest recent verdiende salaris door te betalen bij ziekte? Dit geldt zelfs voor een periode van twee jaar bij een contract van onbepaalde duur.

En dat is nog maar het begin. Zo zijn er ook extra kosten die gepaard gaan met de re-integratie van een zieke werknemer. Dit kan een behoorlijke financiële impact hebben, vind je niet?!

Ontdek je premie
IFY Verticles-Physio-01 Header

Wat zijn de financiële gevolgen voor mijn bedrijf?

Wist je dat een zieke medewerker je bedrijf gemiddeld tussen de 250 en 300 euro per dag kost? De kosten kunnen flink oplopen door verschillende factoren zoals:

  • De kosten van het brutoloon van de zieke medewerker

  • Een potentiële vergoeding voor vervangers, en...

  • Potentieel productieverlies

Ook de kosten voor de begeleiding bij het ziekteverzuim en de kosten voor re-integratie zijn allemaal voor de werkgever.

Ontdek je premie

Ook direct jezelf beschermen? Onze AOV is er voor als je (even) niet meer kunt werken!

IFY Blog QuestionRCPro

Wat dekt een verzuimverzekering?

Een verzuimverzekering, ook wel bekend als een ziekteverzuimverzekering, dekt de loonkosten van een werknemer als deze ziek is en daardoor niet kan werken. Daarnaast kan het ook de kosten opvangen die een werkgever maakt voor de begeleiding en re-integratie van zieke werknemers. De exacte dekking van een verzuimverzekering kan variëren afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering. Zo kan er bijvoorbeeld een wachttijd zijn voordat de dekking begint, of kunnen er uitsluitingen zijn voor bepaalde aandoeningen of omstandigheden. Het kan ook zijn dat de verzekering slechts een bepaald percentage van het loon dekt.

Ontdek je premie
IFY Illustration Disability

Wat kost een verzuimverzekering?

Voor een verzuimverzekering betaal je een premie over de totale loonkosten. Dit percentage hangt af van verschillende factoren zoals:

  • De activiteiten van je bedrijf

  • Het aantal werknemers en hun gemiddelde leeftijd, en...

  • Je eigen risicoperiode

Ook het verzuim in de voorgaande jaren en de hoogte van de salarissen van de werknemers spelen een rol in de totale kosten van een verzuimverzekering.

De premie varieert meestal tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten.

Ontdek je premie

Ontvang direct je persoonlijke quote!

Ontdek je premie

Veelgestelde vragen

Wat is een verzuimverzekering precies?

Een verzuimverzekering is een verzekering die werkgevers beschermt tegen de financiële gevolgen van ziekteverzuim onder werknemers, door de kosten van het doorbetalen van loon tijdens ziekte te dekken.

Voor wie is de verzuimverzekering?

Een verzuimverzekering helpt bedrijfseigenaren met personeel door financiële steun te bieden bij ziekteverzuim en re-integratieprocessen. De verzekering geldt voor alle reguliere en tijdelijke medewerkers. Optioneel kun je ook oproepkrachten verzekeren, of ervoor kiezen om deze zelf te compenseren bij ziekte.

Werknemers, hersteld van arbeidsongeschiktheid langer dan vier weken, kunnen opgenomen worden in de verzekering. Echter, personen die bij aanvang van de verzekering al ziek waren of een voorzienbaar risico op arbeidsongeschiktheid hadden, zijn uitgesloten. Als ze voorheen een andere verzekering hadden, kunnen ze daar nog onder vallen.

Is een verzuimverzekering verplicht?

Een verzuimverzekering is niet verplicht.

Ondanks het potentieel hoge financiële risico, ligt de beslissing om al dan niet zo'n verzekering te nemen - en daarmee de financiële risico's zelf te dragen - volledig bij jou als ondernemer.

Welke verzuimverzekering past bij mij?

Goede vraag! Verzuimverzekeringen zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Het is dan ook slim om je goed te laten informeren over de mogelijkheden. Bijvoorbeeld door een van onze experts;)

Wat is een stop-loss verzekering?

Bij een ziekteverzuimverzekering die voorzien is van een stop loss-dekking, neem je een deel van de verzuimlasten op je, oftewel het eigen behoud. Als je in een jaar meer aan ziekengeld uitgeeft dan dit eigen behoud, dan compenseert de verzekeraar de extra kosten. Dit zorgt ervoor dat je elk jaar exact weet wat je hoogstens uitgeeft voor zieke werknemers. Deze soort dekking is met name nuttig voor grotere MKB's.

Geldt er een eigen risico?

Bij een traditionele ziekteverzuimverzekering wordt er gebruik gemaakt van een bepaald aantal eigen risicodagen, ook wel bekend als wachtdagen. Als ondernemer heb je de vrijheid om te bepalen welk percentage van het salaris van zieke werknemers wordt gecompenseerd. De uitbetaling van deze vergoeding vindt plaats na de periode van het eigen risico in dagen.

Wil je meer weten? Check onze blog!

IFY Blog RCPro-MustHave
Verzekeringen

Vergelijk arbeidsongeschiktheids verzekeringen (AOV) in 2023

Op zoek naar een goede én betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)? Vergelijk aanbieders en maak de beste keuze voor jou als zzp’er, ondernemer of freelancer.

IFY Blog ComparisonRCPRo
Verzekeringen

Vergelijk onze Insify AOV met de Interpolis AOV via de Rabobank

Als je op zoek bent naar een goede AOV wil je de juiste keuze maken. Je wilt een AOV die bij jou past en die je voldoende uitbetaalt als je het nodig hebt.

IFY Blog Team-Tim
Verzekeringen

19 mythes over de AOV: Wat is waar?

Iedere dag horen we wel een mythe over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die gewoon niet klopt. Doordat sommige ondernemers hier wel in geloven, lopen ze kansen mis.

FR - Rebranded - Blog - Les 7 bonnes raisons de choisir Insify pour votre complémentaire santé en tant qu'indépendant ou TNS - Header
Beter ondernemen

Zo koop je als zzp'er jouw droomhuis

Huren is vaak duur. Het geld dat je uitgeeft aan een huurwoning, zou je beter in stenen kunnen stoppen. Dan investeer je in jezelf. Maar kun jij wel een huis kopen?