Rechtsbijstandverzekering voor freelancers en zzp’ers

Vermijd hoge kosten, langdurige processen en potentiële reputatieschade. Vanaf €39,77 per maand ben je met onze rechtsbijstandverzekering gedekt bij juridische conflicten. Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan en ontvang direct je persoonlijke quote.

Ontdek je premie
IFY LeadGen LegalProtection-Header
Illustration USP Easy

Persoonlijk Stel zelf je verzekering samen & kies alleen wat jij nodig hebt.

Illustration USP Speed

Snel 100% online. Direct geregeld = morgen verzekerd.

Illustration USP Affordable

Betaalbaar Verzekeringen tegen de scherpste premies.

Illustration USP Flexible

Dagelijks opzegbaar Per maand betalen. Iedere dag aanpassen.

IFY LeadGen LegalProtection-Image 03

Waarom is een rechtsbijstandverzekering belangrijk?

Met een rechtsbijstandverzekering heb je toegang tot professionele juridische hulp op het moment dat je het het hardst nodig hebt. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is daarom absoluut aan te raden. Waarom? Omdat de kosten van juridische bijstand snel en aanzienlijk kunnen oplopen.

Met een rechtsbijstandverzekering weet je dat je kunt vertrouwen op deskundige juridische hulp, zonder je zorgen te hoeven maken over de financiële gevolgen. Of het nu gaat om advies, bemiddeling of juridische vertegenwoordiging.

Ontdek je premie
IFY LeadGen LegalProtection-Image 01

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor de kosten van juridische hulp bij een conflict of geschil. Dit kan variëren van juridisch advies tot vertegenwoordiging in de rechtbank.

De specifieke dekking kan variëren afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen pakket. Zo heb je zelf in de hand waar je wel of geen dekking voor wilt hebben.

Een rechtsbijstandverzekering voor zzp'ers of freelancers kan je ondersteuning bieden in verschillende situaties. Denk dan bijvoorbeeld aan contractuele geschillen, arbeidsconflicten en geschillen over sociale zekerheid.

Ontdek je premie

Dit zeggen onze klanten over ons

"De verzekering professioneel en zeer snel kunnen afsluiten. Zonder rompslomp online met de juiste uitleg. Top" - Maarten
"Top. Snel, makkelijk en goed verzekerd." - Lars
"Duidelijke en uitgebreide informatie op de website. Informatie waar ik zeker wat aan had. Snelle afwikkeling en goede opvolging." - Emile
"Ik ga binnenkort starten als ZZP’er en ben zeer goed begeleid in het proces. Samen met Bob en Carmen van Insify heb ik de juiste verzekeringen genomen en dit deden zij met alle geduld. Keep it up en bedankt!" - Robin
IFY NL Confirmation Screen Purple

Wat kost een rechtsbijstandverzekering?

De kosten van een rechtsbijstandverzekering variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de verzekeraar, het soort dekking dat je kiest, en je persoonlijke situatie. De premie bedraagt meestal enkele tientallen euro’s per maand.

Het vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen kan een lastige en verwarrende taak zijn. Maar maak je geen zorgen, We staan staan voor je klaar!

Zo kun je nu een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met onze deskundige experts. Zij helpen je graag een handje verder, zodat je een helder beeld krijgt van jouw situatie en de mogelijkheden.

Ontdek je premie

Ontvang direct je persoonlijke quote!

Ontdek je premie

Veelgestelde vragen

Is een rechtsbijstandverzekering verplicht?

Nee, de rechtsbijstandverzekering is niet verplicht. Het is wel aan te raden om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstand vs Aansprakelijkheid: Hoe zit dat?

Dat is een goede vraag! Eigenlijk werken een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering perfect samen. Met een aansprakelijkheidsverzekering krijg je hulp bij conflicten die te maken hebben met aansprakelijkheid. Maar er zijn ook andere soorten conflicten waarvoor deze verzekering geen dekking biedt. Daar komt de rechtsbijstandverzekering van pas.

Deze twee verzekeringen vullen elkaar aan om je een volledige dekking te bieden.

Wat is niet verzekerd met een rechtsbijstandverzekering?

Als zzp'er of freelancer is het belangrijk om te weten welke zaken niet gedekt worden door een rechtsbijstandverzekering. Hoewel de specifieke uitsluitingen kunnen variëren per verzekeraar en beleid, zijn er enkele veelvoorkomende zaken die vaak niet gedekt zijn:

  • Geschillen die al bestonden voordat je de verzekering afsloot. Dit betekent dat lopende juridische problemen niet onder de dekking vallen

  • Geschillen die je kan voorzien op het moment dat je de verzekering afsluit. Dit houdt in dat je geen dekking hebt voor geschillen waarvan je al wist dat ze zouden kunnen ontstaan.

  • Geschillen met betrekking tot belastingzaken. Rechtsbijstandverzekeringen bieden normaal gesproken geen dekking voor geschillen over belastingaangelegenheden, en...

  • Geschillen met betrekking tot intellectueel eigendom, zoals auteursrechten, octrooien of merkenrecht. Deze zaken vallen vaak buiten de dekking van een standaard rechtsbijstandverzekering.

Precies weten wat er wel en niet gedekt wordt? Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan met onze experts - zij zullen het je haarfijn uitleggen.

Geldt er een wachttijd?

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering afsluit, kan er een wachttijd zijn. Dit betekent dat er een periode is, meestal drie maanden, waarin je de verzekering al hebt, maar nog geen aanspraak kunt maken op rechtsbijstand. Dit is een standaardprocedure bij veel verzekeraars.

Hoe zit het met externe kosten?

Als de juristen van je verzekeraar je niet kunnen helpen, wordt je zaak doorgestuurd naar een externe advocaat. Deze advocaat kun je zelf uitkiezen. De gemaakte kosten in dit proces staan bekend als externe kosten.

Externe kosten omvatten ook de kosten van andere deskundigen of benodigde rapporten voor de behandeling van je conflict. Wanneer je voor de rechtbank moet verschijnen, kan dit soms alleen met een advocaat die niet in dienst is van je rechtsbijstandverzekeraar. In dat geval ontstaan er eveneens externe kosten.

Je verzekeraar betaalt deze kosten.

Wil je meer weten? Check onze blog!

IFY Blog RCPro-MustHave
Verzekeringen

Vergelijk arbeidsongeschiktheids verzekeringen (AOV) in 2023

Op zoek naar een goede én betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)? Vergelijk aanbieders en maak de beste keuze voor jou als zzp’er, ondernemer of freelancer.

IFY Blog ComparisonRCPRo
Verzekeringen

Vergelijk onze Insify AOV met de Interpolis AOV via de Rabobank

Als je op zoek bent naar een goede AOV wil je de juiste keuze maken. Je wilt een AOV die bij jou past en die je voldoende uitbetaalt als je het nodig hebt.

IFY Blog Team-Tim
Verzekeringen

19 mythes over de AOV: Wat is waar?

Iedere dag horen we wel een mythe over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die gewoon niet klopt. Doordat sommige ondernemers hier wel in geloven, lopen ze kansen mis.

FR - Rebranded - Blog - Les 7 bonnes raisons de choisir Insify pour votre complémentaire santé en tant qu'indépendant ou TNS - Header
Beter ondernemen

Zo koop je als zzp'er jouw droomhuis

Huren is vaak duur. Het geld dat je uitgeeft aan een huurwoning, zou je beter in stenen kunnen stoppen. Dan investeer je in jezelf. Maar kun jij wel een huis kopen?