Een AOV als aanvulling op een Broodfonds in 2021

Header blog: Broodfonds AOV

Je hebt je aangemeld bij een Broodfonds zoals het AO-vangnet van Zelfstandig Ondernemers. Top! Met een Broodfonds heb je een eerste voorziening voor arbeidsongeschiktheid. Mocht je ziek worden, dan keert het Broodfonds maandelijks uit.

Koen Thijssen 03-01-2021

Maar wat doe je daarna? Een AOV biedt uitkomst.

De uitkering van een schenkkring zoals het AO-vangnet van Zelfstandig Ondernemers duurt maximaal 2 jaar. Dit betekent dat als je ziek wordt het fonds gedurende maximaal 2 jaar maandelijks geld overmaakt. Na deze periode stopt de uitkering. Wat gebeurt er als je langdurig arbeidsongeschikt wordt?

Een AOV als aanvulling op een schenkkring, zoals het Broodfonds na 2 jaar

Als je langdurig arbeidsongeschikt wordt, kun je na de eerste 2 jaar niet langer terugvallen op een schenkkring. In de praktijk zien we dat de kans om gedurende je werkzame leven langer dan 5 jaar arbeidsongeschikt te worden ongeveer 14% bedraagt. Er zijn slimme mogelijkheden om iets te regelen voor de periode waarin je geen uitkering meer krijgt van het Broodfonds, zoals het aanvullen van een Broodfonds met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Nieuw bij Insify: een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) met een wachttijd van 2 jaar

Om te zorgen dat je ook bij langdurige arbeidsongeschiktheid verzekerd bent van een inkomen kun je, in aanvulling op een Broodfonds, via Insify een AOV afsluiten met een uitkeringsduur tot aan je 67ste maar met een wachttijd van 2 jaar. 

De AOV die start waar het Broodfonds stopt 

Door een wachttijd te kiezen van 2 jaar start de AOV daar waar het Broodfonds stopt met uitkeren. Met deze combinatie van een Broodfonds én een AOV heb je dus zowel voor de korte als de lange termijn iets geregeld in het geval van arbeidsongeschiktheid. Met als bijkomend voordeel dat door de wachttijd van 2 jaar de AOV een veel lagere premie heeft dan normaal gesproken het geval is. 

Door naast deel te nemen aan een Broodfonds ook een AOV (met 2 jaar wachttijd) af te sluiten maak je gebruik van de voordelen van een Broodfonds, maar heb je tegelijkertijd de zekerheid van een financieel vangnet voor langdurige arbeidsongeschiktheid. Daarnaast is de AOV die Insify aanbiedt dagelijks opzegbaar, super scherp geprijsd én betaal je géén advies- of servicekosten.

Zit je bij een Broodfonds dat korter uitkeert dan 2 jaar?

Ook dan kan de AOV van Insify een oplossing zijn. Zo kun je kiezen de wachttijd in te korten tot 1 jaar of minder, zodat deze aansluit bij het moment waarop het Broodfonds stopt met uitkeren. Je vraagt jouw AOV met de wachttijd van jouw keuze heel eenvoudig aan. Volg de onderstaande stappen:

1. Bereken je AOV-premie om je AOV aan te vragen 2. Vul de gewenste wachttijd in die aansluit op de uitkeringsduur van jouw Broodfonds. 3. Vraag super eenvoudig jouw AOV als aanvulling op een Broodfonds aan. Vandaag aangevraagd? Morgen al verzekerd! De arbeidsongeschiktheidsverzekering is bovendien dagelijks opzegbaar. Geen reden dus om niet in ieder geval even je premie te berekenen.

Lees meer: AOV vs. Broodfonds: wat zijn de verschillen? Het antwoord op de meest gestelde vraag over de Insify AOV 3 manieren om te besparen op je AOV

Bereken je premie binnen 1 minuut