Wil ik een AOV of broodfonds als ondernemer? Doe de test!

AOV of broodfonds cover

Ondernemen is risico’s nemen, daar weten ondernemers alles van. Velen denken daarom niet meteen aan het regelen van een financieel vangnet, zelfs niet voor de meest voorkomende gevaren. Wij helpen je te bepalen of je wel of geen vangnet nodig hebt.

Amelie Consigny 15-10-2021

Daarnaast vinden veel ondernemers het lastig om te beslissen welk soort vangnet ze nodig hebben. Er zijn talloze opties om uit te kiezen en het kan ingewikkeld zijn om deze te vergelijken.

Geen zorgen, we maken je het iets makkelijker. Doe de test, zodat jij verder kunt met waar je goed in bent: ondernemen. Voor ondernemers, door ondernemers.

1. Over mij

Beantwoord de onderstaande vragen om te kijken of jij voldoende voorbereid bent op onverwachte gebeurtenissen.

Over mijn financiële situatie

2. Wat past bij mij?

Er zijn verschillende mogelijkheden om jezelf in te dekken als ondernemer: Een arbeidsongeschiktheidsverzekering, broodfonds, of zelfs een combinatie.

Als ondernemer kun je namelijk niet rekenen op de overheid als je arbeidsongeschikt raakt. Hoewel er wel een soort uitkering is voor ondernemers en freelancers (de BBZ), zijn de kwalificatie-eisen erg streng.

Daarom is het goed om zelf iets te regelen voor als er iets gebeurt. Beantwoord de volgende vragen om erachter te komen welke optie het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Wat past bij mij

Bereken mijn premie