Besparen op je AOV: 7 manieren om niet te veel te betalen
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een van de duurste verzekeringen die een ondernemer nodig heeft. Kan dit anders?
- Arbeidsongeschiktheid: de statistieken
- 7 manieren om niet te veel te betalen voor je AOV
- 1 - Kies de voordeligste AOV op de markt
- 2 - Zorg ervoor dat je géén extra kosten hoeft te betalen
- 3 - Verzeker je vaste lasten in plaats van je inkomen
- 4 - Beperk eventueel je uitkeringsduur tot 2 of 5 jaar
- 5 - Kies een AOV waarbij je ieder jaar een vast laag bedrag betaalt
- 6 - Kies een langere wachttijd als je hiervoor de ruimte hebt
- 7 - Wees er snel bij: Hoe jonger je jouw AOV afsluit, hoe voordeliger
- Meer lezen
Arbeidsongeschiktheid: de statistieken
Gedurende je werkzame leven heb je een kans van ongeveer 35% dat je langer dan 6 maanden niet kunt werken. Als zzp'er of ondernemer betekent niet kunnen werken vaak dat je plotseling zonder inkomen komt te zitten.
Slechts 14% van deze personen kan vervolgens langer dan 5 jaar niet werken, nadat ze initieel arbeidsongeschikt zijn geraakt. Dit betekent dat de meesten slechts tijdelijk een AOV nodig hebben. Dit helpt als je niet te veel wilt betalen! Maar er zijn nog meer manieren waarop jij op je AOV kunt besparen.
7 manieren om niet te veel te betalen voor je AOV
Wil je wel de zekerheid die een AOV je biedt, maar niet iedere maand te veel premie betalen? Hier zijn 7 manieren om op jouw AOV-premie te besparen.
1 - Kies de voordeligste AOV op de markt
De AOV van Insify is super voordelig zoals je ook in deze vergelijking kunt zien. Dit komt omdat we de premie baseren op je vaste lasten in plaats van je inkomen. Daarnaast betaal je bij Insify géén extra kosten en kun je kiezen voor een vaste lage premie. De AOV van Insify is ook dagelijks opzegbaar.
2 - Zorg ervoor dat je géén extra kosten hoeft te betalen
Bij Insify betaal je geen enkele advies-, service- of opstartkosten. Je regelt simpelweg alles zelf online.
Dat is een stuk efficiënter en vooral goedkoper! Op deze manier bespaar je al gauw tussen de €200 - €1.200 aan kosten per jaar. Waarom betalen voor een adviseur als de aanvraag snel digitaal kan? Geen papierwerk, geen gedoe. In 15 minuten heb jij je AOV al aangevraagd.
3 - Verzeker je vaste lasten in plaats van je inkomen
Met een AOV van Insify verzeker jij je vaste lasten in plaats van je inkomen. Dat is namelijk wat je écht nodig hebt bij arbeidsongeschiktheid. Zo houden we het simpel en betaalbaar.
4 - Beperk eventueel je uitkeringsduur tot 2 of 5 jaar
De meeste zzp'ers verwachten niet langer dan 5 jaar arbeidsongeschikt te zijn. Ze zijn gemotiveerd om te werken en zitten niet graag stil. Ook de statistieken wijzen uit dat de meeste mensen die arbeidsongeschikt worden, niet langer dan 5 jaar een uitkering nodig hebben. Hoe korter je uitkeringsduur, hoe lager je premie. Bij Insify kun je zelf kiezen hoe lang jij een AOV-uitkering wilt ontvangen.
5 - Kies een AOV waarbij je ieder jaar een vast laag bedrag betaalt
Als jij niet wilt dat je AOV opeens exponentieel duurder is dan het eerste jaar, dan kun je bij Insify ervoor kiezen om een vast laag bedrag te betalen. Hierbij heb je nog steeds 20% korting op het eerste jaar dat je premie betaalt! Veel andere verzekeraars verhogen hun premie ieder jaar op basis van inflatiepercentages. Dat kan duur uitpakken. Bij ons kun je ervoor kiezen om ieder jaar je premie met 2% te laten verhogen als inflatiecorrectie. Ook je gekozen uitkering wordt dan ieder jaar met 2% hoger.
Tip: Zorg er in ieder geval voor dat jouw tarieven ook ieder jaar hoger worden. Zo ben je ook beter voorbereid op prijsstijgingen door inflatie. Lees nu onze whitepaper en ontdek hoe je dit kunt aanpakken.
6 - Kies een langere wachttijd als je hiervoor de ruimte hebt
De wachttijd is de tijd dat je nog geen uitkering ontvangt, terwijl je wel arbeidsongeschikt bent. Als jij bijvoorbeeld makkelijk 6 maanden kunt overbruggen met je spaargeld zonder een uitkering te krijgen, dan kun je ervoor kiezen om je wachttijd op 6 maanden in te stellen. Hoe langer de wachttijd die je zelf kunt opvangen met jouw reserves, hoe lager je AOV-premie.
7 - Wees er snel bij: Hoe jonger je jouw AOV afsluit, hoe voordeliger
Mede op basis van je leeftijd schatten verzekeraars je risico in om arbeidsongeschikt te worden. Hoe jonger je bent, hoe lager dat risico is. Om deze reden is je premie ook lager als jij jonger bent. Daarom is het voordelig om zo snel mogelijk een AOV af te sluiten. Zo kun jij je premie vastzetten op een laag bedrag, terwijl je wel goed verzekerd bent!
Meer lezen
Regel de goedkoopste AOV bij Insify De meest gestelde vraag over onze AOV aan onze klantenservice Hoe voorkom je een burn-out als zzp'er? Welke verzekeringen heb je nodig als zzp'er of ondernemer?
Nieuwsgierig geworden? Bereken zelf je premie via Insify!